El mejor Tratamiento para la Depresion

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha

C/ Gaietà Vinzia, 11-13

MOLLET DEL VALLES

C/ Santa Anna, 26

BARCELONA

C/ Diagonal (cantonada) Passeig de Gràcia

BARCELONA

Tel 93 570 71 54 (petición de visita)

conesa_psicologo@yahoo.es

Xavier Conesa Lapena

(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i

Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois

Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.Enllaços externs

- Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena

- Acta Constitucional de l’Institut Superior d’estudis Sexològics I.S.E.S.

- Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona

- Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona

- Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon Llull- Acord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.- Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois

- Reconeixement de l’Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada

- Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic “El Mundo”. Any 2.005

- Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic “Público”. Any 2.007

- Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

- Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia

- Publicacions

Carme Serrat Bretcha

Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)

Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)

Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.

Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)

Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull

Terapeuta Sexual i Familiar

Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.

Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària

Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,

Assessora Psicològica d’escoles bressol.

Assessorament a pares

Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya

Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.

TRACTAMENTS

TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT

Tractament de la Depressió (VIDEO)

http://www.curar-depresion.com (TOT SOBRE DEPRESSIÓ)

imagen
imagen
Imagen

"...Tanto Psicologos como Psiquiatras buscamos estabilizar los niveles de serotonina, ya sea con fármacos antidepresivos, ya sea a través de las psicoterapias o ya sea a través de la luminoterapia que, a través del nervio óptico incide sobre la Glandula Pineal y a traves de ella incide regulando los niveles de serotonina..."

(Ludlum, W.)

_________________________________________

TRATAMIENTOS CON LUMINOTERAPIA EN NUESTRAS CONSULTAS EN BARCELONA:

Santa Anna, 28 Barcelona

Gaietà Vinzia, 11-13 Mollet (Barcelona)

Petición de visita: Tel. 93 570 71 54

________________________________________

** VIDEO SOBRE EL TRATAMIENTO DE LA DEPRESION CON LUMINOTERAPIA** (CLICAR)

.

Darreres Investigacions Científiques

TRATAMIENTO DE LA DEPRESION ULTIMAS INVESTIGACIOINES

FUNCIONAMENT:

Exposició a la teràpia lumínica a la nostra consulta, mitja hora a la setmana. Per al tractament de la Depressió i de les disfuncions sexuals masculines i femenines. Especialment en la manca de desig sexual.

Existeix també la possibilitat de comprar l'aparell i realitzar els tractaments en el seu propi domicili.

Eficàcia científica provada en tot tipus de depressions i molt especialment en les depressions lligades als canvis estacionals .''''

''Fatiga, somnolència excessiva, desànim i irritabilitat poden sorprendre a una persona que durant la major part de l'any porta una vida normal i quan arriben els mesos d'hivern s'aprecia un canvi substancial de caràcter. Existeixi o no una depressió lleva o manifesta la resta de l'any.

Si la tendència continua, i augmenta el desànim a mesura que els dies s'escurcen, està patint algun tipus de desordre afectiu estacional (SAD, per les sigles en anglès).

"Són un tipus de depressions que tenen la característica d'estar associades i desencadenar en una determinada estació de l'any", afirma Jeroni Sáiz, cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Ramón i Cajal, de Madrid.''

''Luminoteràpia''

http://www.sexologo.galeon.com

La depressió pot estar relacionada amb el descens de les hores de llum. Estacions com la tardor o l'hivern, en què les nits són més llargues i els dies més curts, afavoreixen un estat d'ànim baix, com a conseqüència d'una major producció de melatonina o hormona del son. Aquesta malaltia, anomenada Trastorn Afectiu Estacional i que afecta el 20% de la població, pot combatre amb medicaments antidepressius, psicoteràpia i una tècnica, encara nova a Espanya, anomenada fototeràpia. L'objectiu és exposar el pacient cada dia a l'acció d'una llum artificial fluorescent, que simula la lluminositat d'un dia assolellat i augmenta la producció de serotonina, l'hormona de l'activitat. El tractament pot realitzar-se en la consulta del psicòleg o en la pròpia llar, ja que aquestes llums són de venda lliure, però convé comptar amb l'assessorament mèdic i recordar que, malgrat els bons resultats, res substitueix a la llum del sol.

Beneficis

A la tardor i hivern les hores de llum natural disminueixen considerablement i s'incrementen els casos de depressió. Es calcula que un 20% de la població experimenta aquest decaïment de l'ànim, conegut com Trastorn Afectiu Estacional (TAE), i que afecta d'una manera severa a un terç d'aquest percentatge i d'una forma més lleu als dos terços restants. La TAE es caracteritza, a més de per la depressió, per una gran irritabilitat, pèrdua d'energia, estrès, cefalees, augment del son, augment de la gana i, en conseqüència, increment del pes. Aquesta patologia influeix en els sistemes endocrí, nerviós i immune de l'ésser humà i es dóna, sobretot, en dones de 20 a 30 anys i en països nòrdics, com Finlàndia o Noruega, amb hiverns prolongats. En aquests països les taxes de suïcidis són més elevades.

Psiquiatres i psicòlegs, encarregats del tractament d'aquests pacients, recorren als antidepressius i la psicoteràpia (teràpia de conversa) per alleujar i curar la malaltia, però, des de fa poc més de quatre anys, utilitzen també la fototeràpia, una tècnica que es basa en l'exposició del pacient a una llum artificial blanca i brillant, que simula la natural i que aconsegueix, segons l'arquitecte gerent de JCC Gabinet de Qualitat Ambiental, Carlos M. Requejo, «una poderosa influència en els neurotransmissors cerebrals que modifica l'atenció, l'humor i el comportament, altera la salut humana i afecta el rendiment laboral». «Habitualment», assegura l'expert, durant l'hivern passem fins al 80% del temps en entorns tancats a causa del fred ia l'escassetat de llum "amb el que ens deprimim i defugim cada vegada més el sortir a l'exterior».

L'objectiu de la fototeràpia és fer creure a l'organisme que és de dia i estimular, per tant, la producció de neurotransmissors cerebrals com la serotonina (hormona de l'activitat) i la dopamina (hormona de l'atenció), en detriment de la melatonina (hormona del son), que a més provoca un descens de la temperatura corporal i la producció augmenta amb la foscor.

L'objectiu de la fototeràpia és fer creure a l'organisme que és de dia i estimular la producció de neurotransmissors cerebrals associats amb els nivells d'atenció i activitat

Segons un informe dels experts en luminoteràpia Carlos Serra, Josep Masbernat i Cristina Camps «la llum o la foscor informen al cervell perquè segregui o deixi d'alliberar les hormones responsables del funcionament de l'organisme». Una de les més importants és la melatonina, que s'allibera entre les nou del vespre i les vuit del matí. Per tant, l'absència de llum pot prolongar la secreció d'aquesta hormona, la qual cosa disminueix la temperatura corporal i obliga a compensar aquesta situació amb la ingesta de calories, ja siguin dolços o carbohidrats. «A l'augmentar la melatonina, disminueix la serotonina al cervell, i amb la reducció del nivell d'aquest neurotransmissor s'arriba a la depressió. En persones predisposades ha prou amb dues setmanes d'insuficiència de llum per assolir aquest estat depressiu », afegeix l'informe.

Tot i que res substitueix al sol, tal com recorda Requejo, la luminoteràpia està difosa i molt popularitzada, sobretot en els països nòrdics, on l'absència de llum solar és freqüent i «on està demostrat que els pacients depressius experimenten millora sota la influència de les llums », assevera el psicòleg clínic i especialista en fototeràpia Xavier Conesa, del Centre Psicològic i d'Especialitats de Mollet. Per aquest, la teràpia lumínica «és eficaç» en el tractament de la depressió estacional, encara que apunta que en l'actualitat també s'investiga la seva utilitat en la malaltia bipolar, la bulímia o el jet lag, trastorns que alteren el rellotge intern del cos. «Es tracta de normalitzar la producció de neurotransmissors sense recórrer a substàncies químiques, amb un tractament que pot iniciar a la tardor i hivern i prolongar fins a l'arribada de la primavera», quan els dies comencen a ser més llargs. No obstant això, afegeix, «cal recordar que la millor teràpia és gaudir de la llum natural i de passejades a l'aire lliure, i intentar fer exercici en un entorn obert i en contacte amb la natura».

Conesa_psicologo@yahoo.es

conesa_psicologo@yahoo.es

http://www.luminoterapia.galeon.com

TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ ULTIMES INVESTIGACIOINES

Funcionament

El nivell de lluminositat del sol a l'estiu és de 150.000 lux (unitat d'intensitat lluminosa) i d'uns 500 lux a l'hivern. Per sota dels 2.000 lux, les persones més sensibles experimenten canvis d'humor, de manera que la fototeràpia recorre a làmpades fluorescents amb una lluminositat entre 2.500 i 10.000 lux. El més adequat és començar el tractament amb làmpades de menor intensitat i anar incrementant progressivament, alhora que s'augmenta el temps d'exposició. Xavier Conesa explica que les làmpades utilitzades eliminen la fatiga visual perquè les bombetes eviten el parpelleig lluminós. De venda lliure, es poden comprar de peu o tipus flexo i el seu preu ronda els 400 euros, encara que el recomanable és que sigui un metge qui determini la necessitat del seu ús i realitzi les primeres sessions en una consulta.

En el cas de la teràpia en consulta, segons Conesa, l'exposició a la llum es realitza al mateix temps que la psicoteràpia, «un cop per setmana i durant una sessió d'una hora». «Els resultats són immediats», assegura. «El pacient nota el canvi anímic quan surt de la sessió, encara que aquesta sensació es va perdent amb el pas dels dies, fins que torna a exposar-se a una sessió de luminoteràpia, que l'anima de nou».

En les sessions domèstiques de fototeràpia s'aconsella realitzar el tractament a primera hora del matí amb un temps màxim d'exposició d'una hora diària

Quan s'opta per l'ús domèstic d'aquests aparells, s'aconsella realitzar el tractament a primera hora del matí, amb sessions de 10 a 15 minuts (segons el grau de malaltia del pacient) i incrementar aquest temps fins als 30 o 45 minuts. Així, progressivament, es pot arribar a un màxim d'una hora diària d'exposició davant de la llum, que emet una llum blanca fluorescent molt viva i que està coberta per una pantalla que evita l'emissió de raigs ultraviolats. «Una sessió equival a romandre a la llum del dia durant una jornada assolellada de primavera», assenyalen Serra, Masbernat i Camps.

Durant l'exposició, el pacient ha seure davant del llum a uns 35 centímetres, sense mirar directament a la llum i realitzar una altra activitat, com la lectura, alhora que rep el tractament. Conesa descriu el tractament en quatre passos:

L'organisme capta la llum a través dels fotoreceptors de la retina de l'ull.

L'estímul lumínic genera senyals elèctrics que travessen el nervi òptic.

El senyal viatja des de la meitat del cervell fins l'hipotàlem i el nucli supraquiasmàtic.

L'estímul propicia una sèrie de canvis químics: s'allibera més quantitat de serotonina (neurotransmissor), que provoca sensació de benestar, i se suprimeix la secreció de melatonina, hormona encarregada de controlar la durada i el ritme del son.

A través del nervi òptic, els impulsos lumínics arriben a la glàndula pineal i produeixen la secreció o la normalització dels neurotransmissors, «el mateix efecte que produiria la psicofarmacologia i que, també a la llarga, produiria el tractament psicològic, perquè en realitat els canvis anímics tenen a veure amb els neurotransmissors », apunta Conesa. «L'objectiu és regular els nivells de serotonina», afegeix. Per aconseguir aquest objectiu hi ha diversos camins, entre els quals «el més immediat i directe» és l'ús d'antidepressius, tot i que s'ha demostrat que la fototeràpia és una eina "molt útil".

Efectes secundaris

El fet que les llums es venguin lliurement en el mercat suposa un avantatge per al pacient, ja que pot realitzar el tractament a la llar oa l'oficina sense necessitat d'acudir cada dia a la consulta del metge. No obstant això, cal tenir en compte que, abans de comprar una d'aquestes llums, s'ha de constatar que està homologada, dirigida a pal.liar els efectes de la depressió i que compta amb una pantalla que filtra la llum ultraviolada. Així mateix, tampoc s'ha d'abusar del temps d'exposició, ja que, si es fa, es poden produir lesions a la retina, mals de cap, fatiga, irritabilitat excessiva, hiperactivitat, optimisme exagerat o disminució de la son. Encara que aquests símptomes tendeixen a desaparèixer en uns dies, és aconsellable anar al metge quan apareguin, abans de continuar amb el tractament.

Tractaments complementaris i alternatius

Herba de Sant Joan. Un dels tractaments alternatius més estudiats per als símptomes depressius és l'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum). És un producte botànic que s'empra àmpliament a Europa per al tractament de la depressió entre lleu i moderada, i que actualment s'està estudiant als Estats Units. L'herba de Sant Joan es ven sense prescripció mèdica als Estats Units com a suplement nutritiu.

E

El pagament del tractament

En general, les assegurances privades i Medicare cobreixen el cost d'alguns tipus de tractament mental. El millor serà que parli directament amb el professional de la salut mental per precisar si accepta el pagament de la seva assegurança. Les empreses d'assegurances de salut normalment inclouen els professionals de la salut mental en la mateixa relació on apareixen els metges d'atenció bàsica. Els afiliats a Medicare trobaran una font d'informació útil en el fullet titulat "Medicare and Your Mental Health Benefits". Consulteu la secció "Altres fonts d'informació" d'aquest fullet per saber on pot obtenir un exemplar.

A la secció de "serveis coberts" de les pòlisses d'assegurances s'especifica la cobertura de salut mental per als pacients internats (en hospitals o centres de tractament) i ambulatoris (atesos en els consultoris mèdics), quantes consultes s'han d'abonar i amb quin nivell de reemborsament. Els cuidadors que tinguin una ocupació possiblement disposin d'accés a algun tipus de programa d'assistència als empleats, en el qual podran consultar a diferents professionals (normalment psicòlegs i treballadors socials), per a sostenir entrevistes confidencials i conversar sobre els seus problemes personals o professionals.

Els cuidadors que no tenen assegurança de salut, o que paguen de la seva butxaca l'atenció especialitzada, observaran que les tarifes varien segons el professional, els psiquiatres solen tenir tarifes més elevades, mentre que els psicòlegs i els treballadors socials ofereixen els seus serveis a preus més moderats. En certs casos, els centres de salut mental apliquen una tarifa basada en la capacitat de pagament de cada persona. En tot cas, esbrini la tarifa abans d'iniciar el tractament, per evitar malentesos més endavant.

El desarrollo humano en su dimensión sexual y erótica

Antes de convertirse en un terapeuta sexual, Marie-Paul Ross ha trabajado sobre todo en América del Sur, donde vio los estragos de la pobreza y la falta de educación, incluyendo-pero no sólo - Educación sexual: los hombres, de izquierda a la ociosidad y se bañó en la ignorancia, se rebajó a la mujer a la condición de objeto sexual.

Esta es la primera intuición de María Pablo Ross: del mismo modo que Jesús alimentó a la multitud antes de hablar, ella entendió que la proclamación del Evangelio no se podía hacer en el marco de un desarrollo humano integral. Por lo tanto, sustituir el ocio para el ocio, el cultivo de la ignorancia, que ofrece talleres de coro de la educación sexual.

Una vez de vuelta en Canadá, luchó (contra los prejuicios de sus superiores en comparación con los de la universidad) para ser docente en sexología, la formación continuó hasta una tesis doctoral en una visión de la sexología en relación con "persona en su totalidad . La calidad de su trabajo y sus métodos terapéuticos, auxquelle dedica la segunda parte de su libro, no puedo juzgar, no siendo ni un psiquiatra ni un sexólogo.

Las posiciones de Sor Mary Paul Ross en una serie de temas no son (a primera vista?) Los de la institución: es a favor de un método anticonceptivo (pero no uno cualquiera, y sobre todo no es que que es una manera para que los adultos para descartar la educación sexual de sus hijos) y, en algunos casos, la posibilidad de que las mujeres a optar por el aborto (no es que se ven obligados a ocultar una situación de incesto, por ejemplo, y sin enmascarar las consecuencias dramáticas).

Incluso el terapeuta sexual menciona en su libro que lo que encontró en América del Sur, se ha visto en otros continentes, no se, creo yo, endulzar su mente para decir que su posición se llevan a cabo en un contexto socio-cultural y una población determinada, y son parte de la ley de la gradualidad 2 .

El mejor Tratamiento para la Depresion