com curar la depresio

Buscar en la Web

Psicologos Barcelona

Psicologos Barcelona

Terapia de Pareja Barcelona

Sexologos Barcelona

Editar barra lateral

Sexologo en Barcelona‎ > ‎Xavier Conesa Lapena‎ > ‎

Como curar la depresion

COM SUPERAR LA DEPRESSIÓ

El propòsit d'aquesta pàgina és ajudar-te a poder superar la depressió, per a això tindràs una explicació senzilla dels mètodes psicològics actuals que s'han demostrats més eficaços per a aquest fi. Els procediments estan explicats clarament i no suposa cap contraindicació seva realització, però hauràs de dedicar diverses setmanes a la posada en pràctica d'aquests procediments per començar a percebre els canvis.

Els mètodes i procediments descrits són els més utilitzats i provats actualment en els tractaments psicòlegs per a la superació de la depressió. Això sí, si el teu estat depressiu et genera símptomes intensos (per exemple incapacitat per al treball, insomni, pèrdua de gana, contínua fatiga o idees de suïcidi) hauràs d'acudir a la consulta d'un professional, psicòleg o psiquiatre, perquè puguis rebre el tractament adequat, i si escau realitzar els procediments aquí descrits sota la seva supervisió.

Encara que aquests procediments estan pensats per poder superar la depressió, també es podran beneficiar d'aquests mètodes tots aquells que encara no patint símptomes depressius vulguin millorar en àrees de la personalitat tan importants com l'assertivitat, l'autoestima o la intel · ligència emocional, així com aprendre a relaxar-te o deixar la ment en silenci amb la pràctica de la meditació.

Ara pots llegir de manera resumida la resposta a les preguntes més habituals:

Realment estic deprimit?

Si desconeixes si estàs deprimit o en quin grau ho estàs pots fer el test de depressióo llegir els símptomes que conformen un quadre depressiu . També pots fer el test de personalitat per conèixer els teus trets fonamentals de personalitat.

Quins mètodes o claus són els utilitzats?

La majoria dels mètodes aquí descrits són de tipus cognitiu-conductual, de provada eficàcia en el tractament de la depressió, juntament amb altres pràctiques com les tècniques de relaxació o meditació que han demostrat al llarg dels segles la seva utilitat per afavorir l'equilibri psicofísic.

Quins són aquests mètodes o claus?

Van des de la simple activació conductual, de programar activitats agradables, fins a un complet programa de desenvolupament de l'autoestima, passant per un programa de desenvolupament de la Intel · ligència Emocional i de la Assertivitat. Les tècniques de canvi de pensaments negatius són fonamentals per aprendre a fomentar hàbits de pensament racional i positiu. El definir els objectius vitals t'aclarirà quines són les teves fites que encara que suponías que les coneixies, és possible que no tinguessis una clara consciència d'elles. També és molt important que et preparis per afrontar els temes pendents que has evitat durant temps, i aprèn finalment a solucionar els problemes si sols mostrar indecís. Tots aquests mètodes són complementats amb les pràctiques de respiració, relaxació, visualització i meditació. No obstant, no hauràs de realitzar tots aquests mètodes sinó els més adequats al tipus de problema o circumstàncies que t'han conduït a la depressió (llegeix com desenvolupar el teu propi programa de superació de la depressió ).

Quant de temps cal fer aquestes pràctiques?

No hi ha un temps límit, moltes d'aquestes pràctiques podrien realitzar-se de manera indefinida donat el seu caràcter beneficiós, ara bé per aconseguir resultats clars que suposin no només una millora en el teu estat d'ànim, sinó un creixement de la teva personalitat, hauràs de proposar una pràctica superior als 3 mesos. No obstant això, en cada mètode o programa tindràs explicacions oportunes pel que fa al temps de pràctica.

I amb la medicació que faig?

Si estàs prenent algun tipus de medicació antidepressiva hauràs de consultar amb l'especialista abans de reduir-la o eliminar-la.

No et deixis, i aprèn a posar fi a aquest patiment, per això et proposem un seguit de mesures que han resultat molt eficaços en altres persones que s'han vist en la mateixa situació que tu, al patir una depressió. D'aquestes 10 claus que et proposem podràs triar les que consideris més convenients per a tu d'acord amb les instruccions que et donem més avall, però has de tenir en compte que la clau 1 i la 2, són obligatòries, ja que el activar físicament i el aprendre a pensar de manera racional, objectiva i positiva, són fonamentals per a la teva recuperació emocional.

Abans de posar en pràctica alguna clau lee com desenvolupar el teu propi programa de superació de la depressió.

SOLUCIONES TERAPÉUTICAS

Sí, la depresión puede ser tratada.

Siempre y cuando que el enfoque, por supuesto ... Es difícil luchar solo en su rincón.

La psicoterapia, la medicación: en la actualidad hay tratamientos eficaces, a menudo complementarios, adaptados a cada persona y la intensidad de su enfermedad.

En esta segunda parte, encontrará respuestas a sus preguntas acerca de la psicoterapia ("¿Cómo funciona?", "¿Quién tiene?", "¿Bajo qué circunstancias es apropiado?", "¿Cuánto tiempo dura ? "," ¿Cómo elegir un médico? "...) y las drogas (" ¿Qué son? "," ¿Cómo funcionan? "," Cómo hacer un buen uso? "...).

Sea cual sea el tratamiento, su aplicación todavía se basa en una alianza, el diálogo, la colaboración estrecha entre el (la) médico (s) y usted. Usted tiene el derecho a ser informados, siempre puedes hacer preguntas, expresar sus expectativas, sus miedos ... Usted es una parte de su tratamiento.

El uso de los servicios es necesario?

Psicoterapia

Los fármacos antidepresivos

Otras terapias

Cuando es necesaria la hospitalización?

Fototerapia

Este tratamiento se propone para el tipo de depresión estacional, las formas de depresión que se cree que estar relacionado con la falta de luz natural durante el invierno. Se trata de exponer al paciente temprano en la mañana a una determinada cantidad y calidad de la luz. Este tratamiento puede realizarse en el hospital y en algunos casos en casa, utilizando una lámpara especial.

La estimulación magnética transcraneal

Este tratamiento se propone para las formas más leves de depresión, cuando el tratamiento antidepresivo no es eficaz o tiene efectos secundarios muy desagradables. Consiste en la aplicación de breves impulsos magnéticos a través de un casco. El paciente permanece consciente, no anestesiados y no siente dolor. El tratamiento se lleva a cabo en un hospital con sesiones diarias durante un período de 15 días.

Electroconvulsiva

La terapia electroconvulsiva (también llamada TEC) el tratamiento es insustituible y por lo general muy bien tolerado para algunas formas graves de depresión. Se administra en condiciones de comodidad que no tienen nada que ver con el choque del pasado. El tratamiento se lleva a cabo en varias sesiones durante la hospitalización. Una corriente eléctrica breve (unos pocos milisegundos) y de baja intensidad ha sido publicada bajo anestesia general. Su duración no excede de uno o dos minutos. El equipo médico está presente durante la duración de la sesión y sigue vigilando durante las horas siguientes al tratamiento.

Además de los tratamientos descritos en este capítulo, es, por supuesto, también es muy importante para la persona con depresión a cuidar de ella: las acciones de atención complementaria que puede establecerse (una práctica de ciertas actividades dieta física, equilibrado, la vigilancia frente a frente de alcohol y sustancias adictivas ...) puede mejorar la calidad de vida de la persona.

Arriba de la página

Hierba de San Juan: una planta utilizada con precaución

A veces se utiliza en casos de síntomas de depresión leve y provisionales, hierba de San Juan no es un tratamiento para los episodios depresivos se caracteriza, incluso leve. A pesar de que está actualmente disponible en Francia, nunca debe tomarse a la ligera, como una especie de antidepresivo. * De acuerdo a la Afssaps, que, de hecho, tiene el grave inconveniente de interactuar con numerosos medicamentos, algunos antidepresivos. Por eso es muy importante informar al médico sobre el uso po

LES 10 CLAUS PER SUPERAR LA DEPRESSIÓ

  1. Activa't , fes tot aquest tipus de coses que abans et generaven il · lusió.
  2. Positiva teus pensaments , busca amb tot el teu interès el costat positiu que totes les coses tenen.
  3. Desenvolupa la teva autoestima , accepta't com ets, no necessites ser "més", rendeix-te, com més vols canviar, més et critiques i més disminueixes l'autoestima.
  4. Desenvolupa la teva assertivitat i millora les relacions personals en el teu entorn, amb més capacitat per defensar els teus drets i interessos personals.
  5. Viu les teves emocions i desenvolupa la teva intel · ligència emocional , aprenent a reconèixer i acceptar les teves emocions encara que no siguin agradables, com la tristesa, la soledat o l'abandó.
  6. Afronta les situacions i activitats desagradables pendents , que has tractat d'evitar i et ocasionen estrès i inquietud.
  7. Estableix objectius en la teva vida , encara que siguin modestos.Fes una llista i comença a caminar cap a ells ja!
  8. Dedica un temps al dia a relaxar-te , amb activitats com respirar profundament o practicar relaxació.
  9. Deixa en silenci la teva ment , no li donis més voltes als teus pensaments, és inútil, no lluitis contra corrent, deixa't fluir.
  10. Aprèn a solucionar els teus problemes , millorant la teva capacitat de discerniment i presa de decisions.