Psicólogo Matrimonialista

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha

C/ Gaietà Vinzia, 11-13

MOLLET DEL VALLES

C/ Santa Anna, 26

BARCELONA

Tel 93 570 71 54 – 65 381 188 7(petición de visita)

conesa@gmail.com

Xavier Conesa Lapena

(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i

Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois

Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió

.Enllaços externs

- Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena

- Acta Constitucional de l’Institut Superior d’estudis Sexològics I.S.E.S.

- Director Institut Superior d’ Estudis Sexològics I.S.E.S.

- Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona

- Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona

- Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon Llull- Acord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.- Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois

- Reconeixement de l’Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada (2005)

- Reconeixement Institucional (1995)

- Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic “El Mundo”. Any 2.005

- Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic “Público”. Any 2.007

- Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (2004)

- Col.laboració Universitat de Barcelona

- Docent del Master de Sexologia de l’ Institut Superior d’ Estudis Sexològics

- Formacions realtzades amb el reconeixemnet del Col.legi Oficial de Psicòlegs P.V.

- Formacions de Sexologia amb els màxims Reconeixements

- Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia

- Universitat de Barcelona Pràcticum Formador de Psicòlegs (2007 – 2008)

- Docent en “Preparación para Psicólogos para el ejercicio de la Sexologia” Reconegut Ministeri Sanitat

- Docent en “Curso avanzado y de actualización en Sexologia” (2008) Reconegut Ministeri Sanitat

- Publicacions

Carme Serrat Bretcha

Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)

Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)

Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.

Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)

Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull

Terapeuta Sexual i Familiar

Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.

Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària

Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,

Assessora Psicològica d’escoles bressol.

Assessorament a pares

Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya

Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.

TRACTAMENTS

TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT

Tractament de la Depressió (VIDEO)

http://www.curar-depresion.com (TOT SOBRE DEPRESSIÓ)

El Afecció és un vincle afectiu que una persona estableix amb algunes persones del sistema familiar . És un llaç emocional que impulsa a buscar la proximitat i el contacte amb les persones a qui s'apega , trucades figures d'afecció .

La funció de la inclinació , si s'analitzen d'una forma objectiva , és afavorir la supervivència de les cries mantenint pròximes i en contacte amb els pares . Si es fa d'una manera subjectiva , la inclinació dóna seguretat emocional , sentint-se acceptat , protegit i amb els recursos emocionals i socials necessaris per al seu benestar .

L'afecció es manifesta

Buscant i mantenint la proximitat

Resistint-se a la separació i protestant si aquesta es consuma .

Usant la figura d'afecció com a base de seguretat des de la qual s'explora el món físic i social .

Sentint-se segur buscant en la figura d'afecció el benestar i el suport emocional .

El desenvolupament de la inclinació des del naixement fins als sis anys es divideix en etapes :

1 . - Fins al tercer mes de vida , el nadó no diferencia que interactuen amb ell . Reacciona a l'estímul .

2 . - Del tercer al cinquè mes , prefereix els que tenen cura , però no rebutja desconeguts . Interactua més i encara no rebutja cures de desconeguts .

3 . - A la segona meitat del primer any , es forma el sistema de relacions ( l'afecció , por a estranys ... ) . Durant aquest període vol a les seves figures d'afecció i rebutja als desconeguts .

4 . - Del primer al sisè any , el nen va conquerint cert grau d'independència de les seves figures d'afecció , gràcies a les seves noves capacitats ( caminar , parlar i pensar ) . Aquest procés comporta uns guanys i unes pèrdues de privilegis que fan que el nen tingui desitjos d'avançar i retrocedir en les seves noves situacions .

Durant aquest període el nen accepta millor les separacions breus , el contacte no és tant i l'exploració no necessita de la figura d'afecció . Només en moments de malaltia o malestar es manifesten d'una manera més visible les conductes d'aferrament.

S'accepta el sistema de valors i les relacions socials paternals sense conflictes . Altres figures d'afecció importants són els avis que també ofereixen les seves cures .

Durant aquest període pot haver tres grans problemes que poden resultar un gran conflicte emocional : Les discussions o separacions dels pares , fent-li creure que la família és poc consistent . Si va bé l'escola serà un sistema protector però , si va malament serà un factor de risc . Finalment la mort d'algun familiar aguditza la consciència d'ella , ningú estarà aquí sempre . Davant aquests tres problemes les figures d'afecció han de deixar clara la naturalitat de la mort , de les separacions i ajudar el en terme escolar .

Els amics aniran substituint en algun grau les funcions que complien les figures d'afecció .

En arribar a l'adolescència comença el procés d'independència del sistema familiar . Els avis han envellit i ja no interactuen com abans .

Les figures d'afecció segueixen sent un gran suport a l'hora d'obrir-se a conèixer als seus iguals . Depenent de cada adolescent l'adquisició d'autonomia serà diferent però , sempre suposa una crisi amb els pares que pot ser pacífica o conflictiva . Si l'adolescent té bones relacions amb els seus companys semblarà no necessitar a les figures d'afecció i fins i tot desitjar la llunyania . Poden confiar en els pares i necessitar-los, però alhora passar menys temps amb ells . Poden mantenir converses fluides , rebutjant segons quins temes . També tenir afectes contradictoris : acceptació i rebuig , orgull i vergonya , amor i odi ...

Es poden ampliar el nombre de figures d'afecció i aquests compartir alguna funció de les figures d'afecció originals . A més hi ha una revisió de les construccions mentals prèvies .

En els adults l'afecció és difícil de descriure perquè cada persona té al llarg de la seva vida una gran varietat d'estats i situacions ( casats , solters, divorciats , etc . ) . També influeix l'experiència en la infància , adolescència i joventut que és diferent , ia més, en cada generació es produeixen canvis socials .

En la primera etapa de la vida adulta , en parella però sense fills , les relacions amb l'antic nucli familiar s'han de reorganitzar , podent crear conflictes amb el sistema familiar de la parella . La parella, normalment , passa a ser la principal figura d'aferrament que compleix amb les quatre funcions pròpies de la inclinació infantil : desig de proximitat i contacte , protesta per la separació , base de seguretat i sentiment de seguretat emocional i benestar amb la presència de l'altre .

La diferència entre l'afecció infantil i l'adult és que la relació de l'adult és més recíproca . En la infància l'adult dóna una cura incondicional al nen . Els adults accepten millor la distància , saben que no és una pèrdua ia més, es tenen més vinculaos afectius , com els amics .

En la segona etapa de la vida adulta , en parella i amb fills , aquest ha d'acceptar la multitud de canvis que els fills comporten : augmenten les tasques , les despeses i dificultats que poden crear conflictes amb la parella . Són figures d'afecció de la seva parella i dels seus fills . Poden haver gelosia pares - fills per les atencions que es presten entre si . Els avis són molt importants donada la seva alta capacitat per relacionar-se amb els néts .

Els adults al voltant de la meitat de la vida han d'afrontar la crisi de la mitjana edat , les cures o la mort dels pares i la independència dels fills . En anar els fills , si la relació en parella és bona es veurà refermada per la seguretat dels anys de convivència i s'acceptarà sense problemes l'autonomia dels fills . Si , per contra , les coses no funcionen bé la parella pot patir grans problemes .

Amb la jubilació s'han de tornar a organitzar . Si es gaudeix d'una bona salut es pot gaudir de més temps d'oci i temps per a la parella . Si hi ha una bona relació amb la parella i els fills es gaudeix amb la presència d'ells , realitzant coses junts i tenint la seguretat que tots estan protegits i rebran ajuda dels altres . Si els conflictes amb la parella estaven camuflats per les distraccions del dia , ara poden aflorar produint una gran crisi .

Al final de la vida , un la pot veure amb un sentiment d'autorealització personal o una sensació d'haver desaprofitat . Normalment un dels cònjuges s'haurà d'enfrontar aquests últims dies amb la mort o la malaltia de l'altre . Es perden els iguals i germans i creix un sentiment de soledat . La soledat emocional és sentida com la falta de vincles amb persones que sabem que són incondicionals . La soledat social fa referència a l'absència de la xarxa de relacions socials . Les figures d'afecció són molt importants en aquest període , les persones se solen debilitar i tornar- dependent . Té més de rebre que donar , les cures professionals són importants però encara més el suport emocional .

El final de la vida ens col · loca en una situació similar a la del nadó , el desemparament . Es necessita sentir la protecció , la seguretat de la presència disponible i les cures incondicionals d'una figura d'afecció , hi ha una major necessitat emocional de totes les persones

Psicólogo Matrimonialista