TENA PRELAZI U JK ZAGREB

Nakon više od deset godina nastupa za JK Lika, gdje je doživjela dane svojih dosadašnjih najvećih uspjeha, Tena je odlučila svoju zrelu sportsku karijeru nastaviti u novom klubu. Razloga je više, a ne treba kriti da je došlo do male stagnacije u rezultatskim postignućima, a posebno je to neugodno kad se događa u trenucima velike osobne motivacije, koju Tena ima na pragu svoje seniorske natjecateljske karijere.

Silno je motivirana za rad, no pojačan rad u periodu prelaska iz kadeta u juniorsku uzrast nije joj donio očekivani korak naprijed.
Ne čekajući prelazni rok Tena je dogovorila sa sadašnjim i budućim klubom kompromisnu varijantu, koja joj omogućava kontinuitet rada, od kojeg svi mi koji pratimo njezinu karijeru očekujemo kvalitativni napredak. Trenira u JK Zagreb, a do prelaznog roka natječe se za klub u kojem je registrirana, JK Lika, kojem na natjecanjima donosi bodove ček i da su JK Lika i JK Zagreb direktni konkurenti u ekipnom bodovanju.
JK Zagreb, uz promjenu koncepcije treninga Teni nudi nešto iznimno važno, a to je izuzetno kvalitetni sparing. Svakako je najznačajnija činjenica da se od ovoga ljeta svakodnevno na tatamiju susreću dvije najbolje hrvatske judašice težinske kategorije -57 kg, prvoplasirana EJU (europska judo federeacija) ljestvici seniorki, tri godine starija Andrea Bekić i Tena, kao najbolja juniorka Hrvatske te iste težinske kategorije. Kad k tome pridodamo još dvije izuzetno kvalitetne judašice JK Zagreb, koje nastupaju u tek nešto težim težinskim kategorijama, juniorku kategorije -63 kg, Maju Blagojević te kadetkinju kategorije -63, Bugu Kovač i još neke natjecateljice JK Zagreb, pokazuje da je svaki randori ispunjen novim dokazivanjem i prilikom za stjecanje novog iskustva. 
Prijateljski doček i neskrivene simpatije koje su judašice i judaši JK Zagreb pokazali prema svojoj budućoj novoj članici ponovo potvrđuju da je judo organizacija jedna velika obitelj, u kojoj su netrpeljivosti rijetke iznimke, a iskrena prijateljstva pravilo. Glavni trener JK Zagreb, Hrvoje Petranović dugo prati Tenin rad te je pripremio poseban program koji je već nakon prvih tjedana rada po svježoj i drugačijoj koncepciji treninga donio vidljive rezultate po pitanju snage i izdržljivosti. Sad čekamo vidljive učinke i u borbi. 

Posebno treba istaknuti izuzetno korektan odnos trenera i prijatelja JK Lika, koji su nesebično dozvolili da Tena svoju seniorsku judašku budućnost potraži u drugoj sredini. Postati i ostati prijatelj je velika odraz ljudske kvalitete i zrelosti i velika ljudska vrijednost. Tena i sva njezina dosadašnja tri kluba to su već pokazali, a unatoč velikom iskustvu koje je prikupila u ovih 14 godina bavljenja Judom, tek je na pragu svoje prave seniorske karijere.
Comments