STRUKTURA E VITIT SHKOLLOR 2014-2015


1. ARSIMI BAZE:
 
 
STRUKTUREN E VITIT SHKOLLOR 2014 - 2015 NE SISTEMIN ARSIMOR 
PARAUNIVERSITAR

Ne mbështetje të pikës 4 të nenit 102 te Kushtetutes se Republikes se Shqiperise dhe germes
"Ç" te pikes 2 te nenit 26 te ligjit nr. 69/2012, datë 21.06.2012 "Për sistemin arsimor 
parauniversitar në Republikën e Shqipërisë",

URDHEROJ:

I. Struktura e vitit shkollor 2014 - 2015 të jetë si më poshtë:
1. Ne arsimin bazë
a. Mësim
Viti shkollor fillon më 15 shtator 2014 dhe mbaron më
 5 qershor 2015.

b. Pushime

Periudha e parë fillon më 24 dhjetor 2014 dhe mbaron më 4 janar 2015.

Periudha e dyte fillon më 26 mars 2015 dhe mbaron më 31 mars 2015.

c. Provime

Provimet e Lirimit zhvillohen ne periudhen 6 - 30 qershor 2015.
   Ministrja:LINDITA NIKOLLA
 

VJESHTA

 PROVIMET PER SESIONIN E DYTE ZHVILLOHEN NE KETO DATA:
a) Gjuha shqipe           27. 08. 2014
b)Matematika                30. 08. 2014
7 MARSI -DITA E MESUESIT 7 Marsi, Dita e Mësuesit, shënohet si një ngjarje me rëndësi kulturore në gjitha trojet  shqiptare.Në këtë ditë ne te gjithë se bashku kujtojmë mësuesit tanë të parë që na mësuan shkonjat shqipe,na mësuan se si ta duam dhe ta respektojme atdheun,na mësuan poezite e bukura te autorëve tanë të mrekullueshëm që çdo fjalë e varg   të mbetet e të ngulitet thellë në mendjet tona.Me aq dashuri e respekt janë sjellë me ne për të na mësuar e kritikuar me   dashamirësi kur ne bënim gabime.Mësimet e mësuesve tanë janë udhërrëfyese për rrugën tonë në të ardhmen.
Mesuesit janë ata që kanë investuar më shumë se kushdo në edukimin dhe suksesin tonë në jetë.  Në këtë 7 Mars ata  meritojnë respektin dhe mirënjohjen  tonë, pasi në këtë mënyrë ne  respektojmë vetveten.
 
Mirënjohje mësuesve që na ndriçuan mendjen!
GËZUAR 7 MARSIN, DITËN E MËSUESIT!
Pak historik
Me 7 Mars 1887 u hap në Korcë "Mësonjtorja Shqipe". Edhe pse në kushte të vështira, kur ndalohej mësimi i gjuhës shqipe, ajo qëndroi e hapur për 15 vjet. Drejtues te saj ishin figur
a të njohura të Rilindjes shqiptare si : Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, Nuçi Naçi, Thoma Avrami..etj. Në kujtim te hapjes së kësaj shkolle, që përbën një ngjarje historike  7 Marsi u zgjodh  si Dita e Mësuesit .

Nënat dhe mësuesit meritojnë dhurata

STAFI PEDAGOGJIK I SHKOLLËS


Drejtor: ARSEN ILJAZAJ

Mësues të Ciklit të Lartë:
Vjollca Sota,Aurora Vidhi,Elisabeta Ikonomi,Blerina Hoxha,Elvira Dimo,Dritan Gashi.

Mësues të Ciklit të Ulët:
Miranda Vero,Engjëllushe Muskaj,Floresha Seitaj,Elvira Hysaj,Laureta Ngresi

Edukatore :
Elmie Kaçanolli,Bujare Mine

7  Mars 2010.Stafi pedagogjik i shkollës.SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ą

View Download
  2140k v. 1 Dec 21, 2011, 7:00 AM Elisabeta Ikonomi
ą

View Download
  2126k v. 1 Dec 21, 2011, 7:04 AM Elisabeta Ikonomi
ą

View Download
  1802k v. 1 Dec 21, 2011, 6:50 AM Elisabeta Ikonomi
ą

View Download
  1375k v. 1 Dec 21, 2011, 6:53 AM Elisabeta Ikonomi
Comments