Android‎ > ‎

Kétkattintásos fényképregiszter


(market://search?q=pname:g.android.tcpr)
(Two Click Photo Register, TCPR)


A TCPR segítségével két kattintással tudsz fényképet készíteni, kategorizálni és megosztani. Az első kattintással megnyitod az alkalmazást és rögtön látod a kameraképet. A kamera képén jelenik meg egy címkefelhő, mely elemei az exponáló gombok. A második kattintással kiválasztod a kategóriát és ezzel rögtön el is készíted a fényképet és töltődik is fel a beállított fotóalbmodba. A fénykép természetesen a -- kategorizáló címke mellett -- tartalmaz információt a készítőről, a készítés koordinátáiról, stb.PayPal donation:

Első indítás

A program első indításakor a program felhívja a figyelmet, hogy engedélyt kell adni számára a PicasaWeb vagy Facebook szolgáltatáson. (Később lesz Flickr, Tumblr támogatás is.) Ezért előzetesen be kell kapcsolni a telefonon az internetelérést. (Később az internetelérés csak a képek feltöltéséhez fog kelleni.) Az engedély megadásához a TCPR megnyitja a Google/Facebook engedélyező oldalát. Ha nemrég volt megnyitva Google/Facebook valamelyik oldala, a bejelentkeztetés automatikusan megtörténik, egyébként be kell lépni a Google-ba/Facebook-ba. Ezek után megjelenik az engedélyező oldal. Nem bonyolult, de azért nem egyszerűbb, mert így a program nem kéri be soha, semmilyen körülmények között a T. Felhasználó jelszavát.
(Az engedélyt mind a programból, mind a Google-ön/Facebook-on keresztül bármikor meg lehet vonni.)
Ezek után már lehet használni a programot.


Képernyők

Kamera


A program indításakor ez a képernyő jelenik meg. A címkékre (vagy a címkék mellé) tappintva elkészül a fénykép és azonnal beáll a feltöltési sorba. Ha van internetkapcsolat, a feltöltés azonnal megindul a háttérben. Amennyiben a fénykép készítésekor nincs internetkapcsolat, nem baj. A fénykép el van mentve (az sd kártyán) és a program minden indításakor ellenőrzi, hogy van-e internetkapcsolat és feltöltésre váró kép. Ha van, a háttérben feltölti a képet. Mind a feltöltés kezdetéről, mind a feltöltés eredményéről a telefon értesítési során keresztül küld üzenetet. Épp ezért a programból akár ki is lehet lépni.
A képernyő bal alsó sarkában lévő gombbal be lehet állítani, hogy a fénykép készítését követően a program ne zárja be magát és lehessen újabb és újabb képeket készíteni, akár más címkékkel ellátva.
A program további lehetőségeit a telefon Menü gombjának megnyomásával lehet elérni.


Címkék

Ezen a képernyőn lehet beállítani, hogy a kamera képén milyen feliratok jelenjenek meg, azaz a feltöltött képekhez milyen címkék legyenek csatolva. Vesszővel elválasztva egyszerre akár több címkét is fel lehet venni.

Foróalbum (PicasaWeb, Facebook *** ÚJ ***)

A program a fénykép készítését követően automatikusan feltölti azt a beállított szolgáltató(k)ra. Ehhez létrehoz 1 albumot, ahova a képeket helyezi. Az album kezdeti neve: "Two Click Photo Register", és nyilvános. Későbbiekben az albumot priváttá lehet tenni, át lehet nevezni, leírást lehet hozzáadni, csak törölni nem szabad. Ha a program nem találja az általa létrehozott albumot, újat hoz létre.
A program fő célja a fényképek kategorizálása. Ezt címkéken keresztül oldja meg. a PicasaWeb és Facebook szépen támogatja a címkék kezelését, ami alapján az egyszer feltöltött képeket a PicasaWeb, Facebook még tágabb lehetőségeivel élve szabadabban lehet rendezni.
Azért nem több albumba tölti fel a képeket a program, mivel az embereknek általában más rendezési elveik vannak, mint a kép tartalma. Például az emberek egyes eseményeket, utazásokat örökítenek meg, és az események képeire írják, hogy kutya, autó, virág.
BeállításokA program beállításai között meg lehet adni
  • A képek mentési helyét,
  • Olyan címkéket vesszővel elválasztva, amik mindig a képhez lesznek csatolva, például, hogy "telefonról", azaz telefonnal készített kép.


Itt lehet kiválasztani, mely szolgáltatás(ok)ra legyen feltöltve a kép.


E képernyőn lehet megvonni a TCPR hozzáférését szolgáltatásokhoz (PicasaWeb/Facebook).Feltöltési sor

Ezen a képernyőn lehet ellenőrizni, hogy a készült képek fel lettek-e már töltve. Ha a kép még nem lett feltöltve, itt meg lehet akadályozni a feltöltését.
Az itt lévő törlés művelet csak erre a listára hat, sem az sd kártyáról, sem a PicasaWeb-ről a program nem töröl képet.
Infó

Semmi komoly. :)
Comments