Android‎ > ‎

Photo History


(market://search?q=pname:g.android.mediahistory)
Donation Version at SlideMe.org:
https://www.slideme.org/application/photo-history
PayPal donation:
(PH)

Photo History egy képnézegető és lejátszó program. Ezzel a programmal meg tudod nézni a fényképeidet térképen, ahol készültek. Elengedhetetlen egy nyaralás élménybeszámolójához! :)

Gyorstalpaló

Használd a telefonod beépített kameráját a fényképezéshez.
A program elindítását követően egy térképet látsz, ami rajta vannak a fényképeid kicsinyítve. Rábökve a kicsinyített képre felugrik a képernyőre méretezett kép. A  Hátra és az  Előre gombokkal tudsz váltani a képek között. A térképen csak azok a képek vannak, amik pozícióját eltárolta a Camera vagy a programhoz adott Photo Locator Service. Az összes képet a kijelző alján lévő  Lista gombbal tudod megnézni.


Technikai infók

API: Android 1.5 (Android 1.6-ra optimalizálva)
Tesztelve: HTC Tattoo
Szükséges engedélyek:
  • GPS
  • Net kapcsolat vizsgálata
  • Net kapcsolat
  • Telefon bekapcsolásának figyelése
Szükséges könyvtárak:
  • Google Maps
   

Photo History Survey / Kérdőív

GeoTagger Service

A jelenlegi telefonok egy része nem tárolja el a GPS pozíciót a készített fényképhez vagy hibásan. Ezért az alkalmazás tartalmaz egy opcionális szolgáltatást, ami fényképezéskor elmenti az aktuális koordinátákat a fényképhez. Nem a fényképet módosítja, hanem az erre szolgáló közös MediaStore adatbázist tölti, amennyiben szükséges. A szolgáltatás vagy automatikusan indul el a telefon indításakor vagy a program indításával lehet elindítani. Ez utóbbi esetben 1 napig fut a háttérben, és ha ez idő alatt nem történik fényképezés, automatikusan leáll. Ezt a program beállításánál lehet megadni.
Például a HTC Tattoo üresen hagyja GeoTag infókat a MediaStore-ban, de képes írni az Exif infót a képbe, habár az Android 1.6 nem támogatja még a később erre kitalált ExifInterface-t. Azonban hibásan írja ezeket az adatokat. Doh!
Folyamatosan figyelem a visszajelzéseket, és amikor feleslegessé válik ez a szolgáltatás, mert a Camera program helyesen eltárolja a pozíciót, meg fogom szüntetni ezt a szolgáltatást.

Képernyők

Program

Hamarosan...

Beállítások

Hamarosan...Infó

Hamarosan...
Comments