Tekeville: arkielämän fysiikkaa ja tekniikkaa

Tietoa, ohjeita, vihjeitä, neuvoja ja kokemuksia tee-se-oikein ihmisille

Tämä sivusto on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan käyttämällä ja hoitamalla asumuksiaan, elinympäristöään ja teknisiä laitteita oikein. Ihmisille, jotka eivät tyydy huonoihin ratkaisuihin vaan tekevät asioille jotakin. Ihmisille, jotka haluavat vain parasta juuri heidän omiin tarpeisiinsa.

Avain tähän on tietämys ja ymmärrys aina ja kaikkialla voimassa olevista fysiikan laeista, teknisten laitteiden toimintaperiaatteista, sekä erilaisten materiaalien ja aineiden ominaisuuksista. Näitä asioita pyrin valottamaan ja ohjeistamaan näillä sivuilla.

Olen koko (pitkän) ikäni ollut kiinnostunut käsillä tekemisestä: rakentamisesta, korjaamisesta, parantelusta ja kunnossapidosta. Sekä jokapäiväisen elämän fysikaalisista ilmiöistä ja käytännön insinööritaidoista. Ja haluan itse suunnitella tekemiseni ja projektini. Tässä auttaa diplomi-insinöörin koulutukseni sekä kiinnostukseni fysiikkaan ja tekniikkaan, sekä näiden vuorovaikutukseen käyttäjien kanssa. Tällä sivustolla haluan jakaa tietojani ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille.

Kaikki sivustolla julkaistu materiaali on vapaasti käytettävissä yksityisiin ja yleishyödyllisiin tarkoituksiin (esim. ei-kaupallinen opetus ja koulutus). Osittainenkin kaupallinen käyttö ilman tekijän kirjallista lupaa on kielletty. Sivustoon voi viitata ja sitä voi lainata, kunhan lähde mainitaan.

Kommentteja ja kysymyksiä kaikista sivuston aihealueista voi lähettää alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Sivuston tekijä ja sisällön omistaja: Pasi Nikulainen, pasi(piste)nikulainen(at)kolumbus(piste)fi