Startside‎ > ‎

Team Alfredsens regler, vedtekter og lover

Team Alfredsens regler, vedtekter og lover

Vi er moppefolk så vi har selvfølgelig ikke noe sånne greier.
Det var da ingen som følgte slik ting når de var 16 år og kjørte moppe, så hvorfor skal vi gjøre det nå.
Men vi forholder oss riktig nok til visse ting på en spesiell måte:

Helhjelm

Slikt no’ bruker man selvfølgelig ikke når man kjører for Team Alfredsen.
Kom ikke å snakk om sikkerheten. Den fins det andre måter å ivareta på, som f.eks:
1. Sørge for å være så fet at moppa ikke oppnår en fart som er forbundet med noen form for risiko. Freia og Nidar-Bergene har nye godt sikkerhetsutstyr til dette formålet.
2. Andaktsbok i sideveska, eller salmebok på innlomma.
3. Kjøre så fort at man har passert faren før den farlig situasjonen oppsto. Riktig nok vanesklig å gjennomføre på våre mopper
4. Flaks.
- Er du så stygg at du velger å bruke helhjelm. Forstår du sikkert at du ikke kan kjøre sammen med oss.
 
 
 
 
 
 
Stil
 
Kjørestil er viktig. Da tenkes det ikke bare på sitte- event. ligge-stillingen, man har når man kjører moppa. Det tenkes på hele pakka fra antrekk, via lyd, til bevegelse mønster.

Hvilken stil man velger er ikke viktig, men den skal være helt gjennomført, og annerledes enn det meste.

Etter større moped sammenkomster skal man aldri behøve lure på hvem det snakes om. Et medlem av Team Alfredsen skal aldri benevnes som ”en av døm som ….” men som ”han eller hun som….”Media og bilder

Det er så godt som et krav å ha figurert i media for å være med i Team Alfredsen. At man nesten syns i bakgrunn gjelder selvfølgelig ikke. Helst skal man ha gjort noe som gjør at media velger ut akkurat deg. Hvert år bør et eller flere av medlemmene ha vært å se på en riksdekkende tv-kanal. Ellers er det et dårlig media-år.

Det fins et unntak fra det ”må ha vært i media”. Det gjelder døm man vet kommer til å komme ditt. Det gjenstår bare at pressen og den rette situasjonen er der på samme tid.

Man skal være stolt av å være med i Team Alfredsen. Derfor retter vi oss selvfølgelig opp i ryggen og smiler når noen skal ta bilde.
- Ser vi en fotoboks gir vi fullgass og smiler. - Men det er dette med fart på moppa som ødelegger.
 
Moppene

Om moppa er blank eller rusten, original eller ødelagt, er ikke så viktig. Bare den er det den er til sitt fulle. Er den blank bør det syns. På samme måte som det bør syns at den er rusten. Dette gir moppa skjel.

Om man har en eller flere mopper spiller ingen rolle. Det holder uansett med et skilt og et vognkort. Man kan ikke kjøre mer enn en om gangen, likavæl. Å kjøre uten skilt går også greit. Da er det verre å være skilt. Men å bli skilt påstås ikke å være vanskelig.

 

 


 
 
Plastopeder

Plastpeder misliker vi selvfølgelig. De passer best opp på kaka når man runder år. For da gjør det ikke noe om man ikke klarer å blås ut.


 

 
 
 
 
 
 

 
2 eller 4 % oljeblanding

Det er det samme. Bare ta en skvett ekstra så rykker det så godt så.
 
Fart
 
Medlemmene i Team Alfredsen har levd noen år. Flere enn 16. Derfor vet vi at mopper ikke går fort. Riktignok kan en moppe gå fortere enn en annen moppe. Men det er ikke det samme som at den går fort.

Dessuten er det lenge siden pappa tok tia på oss, da han skulle få oss til hente avisa eller gjøre noe annet. Så den går vi ikke på lenger. Derfor er ikke fart viktig.

Visse mekaniske justering av moppa godtas selvfølgelig. Det være seg for å kompensere for økt vekt eller andre ting. Men et lidenskaplig forhold til trimming viser jo bare at man må ha blitt smell fet.

Å selvfølgelig liker vi å kjøre forby andre. Å det skryter vi av. Det er noe annat enn å skryte at moppa mi gjør så å så mye. Det første er selvskryt. Det siste er bare skryt av moppa. Positive tilbakemeldinger er viktig, i dette inngår også selvskryt.
- Og husk skal du ha muligheten til å kjøre forby, må du ligge bak!
 
Demokrati
Er et vanskelig ord. Derfor har Alfredsen sakt seg villig til å ta seg av det, hvis han får være uavsettelig Teamleder. Dermed kan den tia som ville blitt sløs bort på klubbstyre og sånt, bli brukt til noe moro.
- Tannlegesøstera, som begynner og borre og trekke istedenfor å kjefte og klage, når tannlegen har forsovi seg. Er vårt forbilde. Ho får saken gjort, og gir deg kanskje et artig smil. Det er det viktigste.
 
Hva et moppe-år bør innholde
Det må selvfølgelig være Stram Vaier. Og forhåpentligvis blir det slik at Moropeden også blir en hoved idensigren. Noen bilder i aviser og andre media oppslag. Noen sprø innfall, gjennomført eller ikke. Samt noen artie historier vi kan leve på og juge om. Får vi ikke noen nye historier, endrer vi bare litt på noen gamle.
 
Alvor, seriøsitet, og plikter
Dette er ting vi ikke liker. Det har gått så langt at vi også har sakt nei takk til vikeplikten.
Comments