Клуб по туризъмКлубът по туризъм - "Планинари" е основна организационна единица на ТД”Бачо Киро”. В него членуват членове без ограничение на възрастта от гр. Дряново и региона -  около 70 човека активно участват в проявите. 

Дейността на клуба е провеждане прояви на всички форми на туризъм /пешеходен, воден, коло-туризъм, излети, екскурзии в страната и чужбина, пътешествия, експедиции и др/, обучение на кадри /туристически организатори, инструктори по туризъм, планински водачи и аниматори/.Част от членовете активно участват в защита и изпълнение на различни проекти свързани с туризма и други теми. Работи се по свой годишен календар с фиксирани прояви, като всеки месец се провежда най-малко една масова туристическа проява с участието на около 30 туристи. Дряновските туристи могат да се срещнат по всички планини в страната. 

Организирани са екскурзии в чужбина до Турция, Гърция, Македония, Египет, Хърватска, Албания, Румъния, Сърбия, Италия, Франция, Австрия, Унгария и др. Индивидуални членове са покорили Монблан, Елбрус, Килиманджаро, Олимп и др.Comments