GLOGSTER

CREAR UN GLOG                                   http://edu.glogster.com/

GLOGSTER és una eina que ens permet crear MURALS o PÒSTERS DIGITALS als quals podrem incloure  imatges, textos, vídeos, sons i hipervincles. Tot això ho podrem pujar des del nostre ordinador o des de la web. A més,  els sons i els vídeos els podrem crear directament des de glogster. És molt senzill!!

ENS HI POSEM?

Una vegada haguem accedit a la nostra web personal ja podrem crear el nostre glog i prémer CREATE A NEW GLOG . Quan s’obre el nou glog, apareix un exemple.  Un fons, diversos elements i una caixa d’eines.

 

Per eliminar qualsevol element que no vulguem utilitzar al nostre glog, farem clic a sobre l’element i després farem clic a la paperera.

A la part superior del nostre glog trobarem una caixa rectangular amb l’etiqueta glog name. La primera vegada que obrim el nostre glog surt identificat amb un número. Farem clic a la caixa i li donarem un nom al nostre glog.

A través de la caixa d’eines podrem afegir gràfics, text, imatges, vídeos, sons o un fons de mural.


Per a  tots els elements que introduirem al nostre glog tindrem unes opcions comuns que apareixeran quan estiguem creant el nostre pòster (editar, portar al fons, borrar...)


També podrem modificar el tamany i fer-lo girar.

 

FONS DEL GLOG

Per afegir un fons al glog, seleccionarem Wall des de la caixa d’eines. Des de la pestanya glog wall afegirem el fons al nostre glog. Elegirem el fons i l’aplicarem fent USE IT.

A més de les imatges i colors sòlids de la galeria, podem utilitzar com a fons qualsevol imatge d’Internet, del nostre ordinador o gravada amb la webcam. Elegirem l’opció corresponent UPLOAD, LINK o GRAB, seleccionarem la imatge i seguidament farem clic a USE IT.

 

 

Fons del marc del glog

Des de la pestanya page Wall canviarem el color o el disseny del marc exterior del fons del glog. També tenim les tres opcions Galeria, color sòlid i les meves imatges.

Elegirem l’opció corresponent  UPLOAD, LINK o GRAB seleccionarem la imatge i seguidament farem clic a USE IT.

 

GRÀFICS

Utilitzarem el botó de gràfics per incloure els gràfics decoratius que ens ofereix glogster. Existeixen moltes col·leccions ordenades per categories.

Una vegada seleccionat el gràfic , farem clic a sobre, ens apareixerà previsualitzat i per afegir-lo al nostre glog només caldrà prémer USE IT.


TEXT

Per afegir textos al nostre glog només caldrà seleccionar TEXT a la caixa d’eines. Podrem elegir una caixa de text: entrepà, títol o notes per al nostre text.


Seleccionar la caixa de text elegida, farem clic en USE IT i la caixa de text apareixerà a la pantalla. Fer clic a EDIT sobre la caixa de text per escriure el text que vulguem.


Una vegada escrit farem clic a Ab1 per canviar tamany i estil de la lletra, alinear el text, negreta cursiva... Posar color a la lletra i afegir-lo a Mis colores per poder-lo utilitzar més tard.

Una vegada elegits tots els elements farem clic a APPLY i a OK.

Per escriure en català i castellà necessitem posar accents i ñ, haurem de prémer la pestanya characters. Aquesta només ens permet la lletra Arial. Seguidament fer clic a APPLY i a OK.

Per crear una caixa de text rectangular com un TÍTOL seleccionar TITLES.

Per crear una caixa de text quadrada agafar la que ens dóna per defecte glogster.

Per escriure un text sense marc cal seleccionar BASIC TEXT, BASIC BUBBLE o BASIC TITLE.

 

HIPERVINCLES

Podem afegir un hipervincle al text, fer clic a EDIT, clic al botó  LINK, escriure la URL i fer clic a OK.

Per afegir un  hipervincle a una imatge, seleccionarem la imatge, fer clic a EDIT, clic al botó  LINK, escriure la URL i fer clic a OK.

 

IMATGES

Utilitzarem el botó IMAGE de la caixa d’eines per pujar fotos, dibuixos, ect... Fer clic a UPLOAD i pujarem fotos del nostre ordinador. Seleccionarem la imatge que voldrem, farem clic a OPEN (abrir) i la nostra foto s’afegirà a la nostra biblioteca de glogster on line. Si mantenim premuda la tecla Ctrl Shift podrem pujar diverses fotos a la vegada.

Per afegir les imatges al nostre glog, seleccionarem la imatge farem clic a USE IT.

Amb la pestanya FRAME podrem afegir marcs a les imatges.

Ara ja tindrem la imatge afegida al nostre glog, només cal arrossegar-la fins on vulguem.

També podem afegir imatges d’una web. Només ens caldrà localitzar la imatge, abrirem la imatge a tamany natural i copiarem el seu URL. Procès: clic a IMAGE de la caixa d’eines, clic a LINK, pegarem la URL a la caixa de text i farem clic a ADD TO YOUR FILES. Tancarem la caixa de LINK, seleccionarem la imatge de la caixa d’imatges i farem clic a USE IT.

 

VÍDEO

Per afegir un vídeo de la web utilitzarem VÍDEO de la caixa d’eines. Elegirem UPLOAD o LINK, en funció del nostre objectiu. Si volem pujar un vídeo farem clic a UPLOAD i si està a la web, elegirem el LINK i pegarem la URL del vídeo al lloc corresponent, farem clic a ADD TO YOUR FILES i el vídeo estarà carregat.

 

AUDIO

S’afegeixen de la mateixa manera que les imatges. Elegirem SOUND a la caixa d’eines.

 

GUARDAR EL GLOG

Per guardar els canvis del nostre glog durant el procés d’edició farem clic a SAVE AND PUBLISH (guardar i publicar) de la part superior o inferior de la pantalla.

 

Apareixerà la següent pantalla:


Comprovar que hem assignat un nom al nostre glog, si no ho farem ara. NAME OF THIS GLOG. Prémer CHANGE si volem canviar el nom.

A CATEGORY clic a School.

Afegirem les TAGS, (paraules significatives al tema o títol del nostre glog així qui el busqui el podrà trobar).

Farem clic a PUBLIC o PRIVATE.

Clic a UNFINISHED, d’aquesta manera no serà visible per ningú fins que no l’haurem acabat (malgrat això la vostra tutora el podrà visualitzar).

Finalment farem clic a SAVE per tal que els canvis siguin guardats.

També podrem previsualitzar els canvis realitzats al glog en qualsevol moment del procés de l’edició fent clic a PREVIEW.

Després de guardar apareixen algunes opcions:

-                     Continuar editant el glog EDITING THIS GLOG

-                     Visualitzar el glog sortint del mode edició VIEW THIS GLOG

-                     Tornar al nostre escriptori fent clic a BACK TO DASHBOARD

IMPRIMIR EL GLOG

Fer clic a sobre del nostre glog i tindrem la possibilitat d’imprimir-lo o veure’l en pantalla completa.

ESCOLTAR UN TUTORIAL

Vídeo de YouTube