Historialliset romaanit
Kirjat ovat ostettavissa paperiversioina BoD-kustantamosta. 

http://www.bod.fi/verkkokauppa.html , mistä kirjat löytyvät haulla kirjailija Tauno Olavi.

Wanhan tähtitieteen peruskurssi maksaa 10 €, Wanha II Tervaa Viipuriin 20 € ja Wanhat tuntemattomat sotilaat 28 €. Hinnat ovat ehkä tarpeettoman kovat, mutta en voi itse niitä muuttaa. BoD vaatii, että hintoja voi muuttaa vain ottamalla uuden painoksen. 

E-kirjojen hinnat ovat huomattavasti halvemmat. Kaikki kirjani ovat saatavissa myös siinä muodossa. 
 


Wanha-kirjasarjan kolme osaa kuvaavat 1700-luvun alun Suomea, jolloin oli käynnissä Suuri pohjansota. Sarjan ensimmäinen osa Wanhan tähtitieteen peruskurssi kuvaa Juhana Björn-nimisen päähenkilön opiskelua Turun yliopistossa. Hänen isänsä Anders Björn pyrkii filosofisen tiedekunnan professoriksi. Hän kannattaa aurinkokeskistä maailmankuvaa. Yliopiston valtiaat teologisen tiedekunnan professorit pitävät edelleen kiinni siitä, että Maa on luomakunnan keskus. Tämän takia yritys on tuomittu epäonnistumaan. 
Ensimmäinen osa on muodoltaan näytelmällinen ja pyrkii huumorin keinoin osoittamaan, miten käy, kun teologit pääsevät määrämään tieteen opeista.

Toinen osa Tervaa Viipuriin kertoo Kuopiosta, jonne Anders perheineen on Turusta karkotettu. Juhana kohtaa täällä Olli Korhonen-nimisen pojan, jonka hartain toive on päästä ratsuväkeen ja yletä siellä rahvaan miehestä aatelissäätyyn sotilasansioitten avulla.
Juhana äitipuoli on alunperin saksalainen nainen, jota syytetään noituudesta. Anders puolestaan on vaikeuksissa raha-asioittensa takia. Juhana ja Olli lähtevät tervaa Lappeenrantaan vievien talonpoikien mukaan ja päätyvät Viipuriin saakka. 
Juhana saa Viipurissa käsiinsä Newtonin Principia-kirjan, jonka hän pyrkii ymmärtämään tieteen tuntemuksessa ansioituakseen. Anders kuolee Viipurissa. Juhanan äitipuoli Anna tuomitaan noituudesta kuolemaan, mutta Juhana yhdessä Ollin kanssa pelastaa hänet.
Kirja loppuu siihen, että Juhana ja Olli pestautuvat Viipurin ratsuväkeen ja jäävät odottamaan sotaan lähtöä.

Kolmas osa Wanhat tuntemattomat sotilaat kuvaa Juhanan sotaretkeä. Ruotsalaiset joukot kuningas Kaarle XII johdolla yrittävät kohti Moskovaa ja joutuvat Ukrainaan, missä kohtaavat kohtalonsa Pultavan taistelussa. Juhana ja Olli lähtevät Riiasta kenraali Lewenhauptin johtaman retkikunnan mukaan. Tarkoitus on viedä sota- ja elintarvikkeita kuninkaan armeijan käyttöön. Yritys päättyy tsaari Pietarin hyökätessä Lesnajassa kuormaston kimppuun. Taistelu päätyy ratkaisemattomana, mutta suurin osa kuormastosta tuhoutuu. Osa armeijasta Olli mukanaan jatkaa matkaa kohti kuninkaan joukkoja. Juhana palaa takaisin Riikaan pelastaen samalla rikkaan ruotsalaisen kauppamiehen hengen. Juhana eroaa armeijasta, siirtyy kauppiaan palvelukseen ja rikastuu samalla. Hän unelmoi koko ajan pääsystä opiskelemaan uutta Newtonin fysiikkaa Lontooseen.
Juhana lähtee pois Riiasta ennen sen valtausta. Sitä ennen kauppiaan kuolleen pojan morsian synnyttää hänelle lapsen, jonka väitetään olevan kauppiaan pojan lapsi ja siten tämän perillinen. 
 
Venäläiset valtaavat Suomen ja alkaa myöhemmin isoksi vihaksi kutsuttu ajanjakso. Olli on joutunut Pultavan jälkeen vangiksi ja Juhana järjestää hänet vapaaksi rahojensa avulla. Ystävykset tapaavat uudelleen Tukholmassa. Olli toimii tuolloin sissinä vallatussa Suomessa ja houkuttelee Juhanan mukaansa ensin Kajaaniin ja sitten Kuopioon. 
Juhana tekee Ollin kanssa retken Lieksaan, mistä he palaavat Kajaaniin. Venäläisten hyökätessa sinne he lähtevät Kuopioon, jota venäläiset sotilaat miehittävät. Olli päätyy nimismieheksi ja Juhana veroja kerääväksi starostiksi.  
Kajaanissa Juhana on tutustunut hurskaaseen Pieta-nimiseen naiseen. Linnan valtauksen jälkeen Pieta lähtee vankisaattuessa kohti Pietaria. Juhana haluaa pelastaa tämän ja yhdessä Ollin ja muutaman sissin kanssa he saavat naisen haltuunsa. Juhanalla on Kuopiossa nuoruuden ajan ihastus, jonka kanssa hän asuu. Hän joutuu näin kahden naisen loukkuun, mikä aiheuttaa omat kohtalokkaat seurauksensa.  
Ollilla on Kuopiossa myös nuoruuden ajoilta saakka oma rakastettunsa. 
Lopulta heidän on paettava naisineen ja lapsineen Kuopiosta. He menevät Viipuriin ja nousevat siellä laivaan päätyen lopulta Tukholmaan.