Tauno Olavi amatöörikirjailija

Olen kuopiolainen eläkkeellä oleva peruskoulun yläasteen/yläkoulun matematiikan, fysiikan ja kemian lehtori. Opetin em. aineitten lisäksi jonkin verran tietotekniikkaa sen ottaessa ensimmäisiä askeliaan kouluopetuksessa. 

Suoritin joskus muinoin Helsingin yliopistossa filosofian kanditaatin tutkinnon matematiikka pääaineenani. Sitäkin muinaisempaa on uskontojen hylkäämiseni, joka tapahtui joskus Kuopion klassikassa lukiovuosieni  loppupuolella 50 vuotta sitten. Olen yrittänyt selvittää itselleni nykyajan tieteen ja myös ajattelua tutkivan kognitiotieteen valossa, miksi jumaliin uskotaan, vaikka näyttö on perin olematonta. 

Olen kirjoittanut ajatteluni tuloksista kaksi tieteellistä pakinakirjaa ja niiden lisäksi kolme kirjaa käsittävän historiallisen romaanisarjan. Olen julkaissut kirjani itse Elisan ja BoD-kustantamon kautta. Olen kai amatöörikirjailija ainakin siinä mielessä, että "viralliset kustantamot" eivät ole niitä hyväksyneet. Tosin tieteellisiä viritelmiäni en ole niille tarjonnutkaan.

Uusin kirjani on länkkärin muotoon sorvattu historiallinen romaani Itäri. Se kertoo 1740-luvulla käydystä hattujen sodasta, jossa Ruotsi-Suomi hävisi Venäjälle. Kirja on ostettavissa BoD:sta paperikirjana ja ekirjana.