Inici

V EDICIÓ 2014


Ja podem anunciar que estem treballant en la V edició del Festival Internacional Tarragona Blues. I ja en tenim les dates!

6, 7, 8 i 9 de novembre de 2014

La locomotora esta en marxa!


Una reflexió per enfocar la V edició

Se'ns fa molt i molt difícil d'explicar la immensitat d'emocions i sensacions que hem tingut durant aquesta IV edició del F.I. Tarragona Blues. I si hi sumem les que estem tenint ara havent-lo acabat, gairebé se'ns fa impossible.

Mentre hem estat ficats de ple en la realització del festival no hem estat conscients de tot allò inexplicable, per humà, que ens succeïa al nostre voltant: es creaven llaços afectius entre persones. Llaços entre artistes que potser mai més tornaran a coincidir en tota la vida, però que no oblidaran mai aquell amic que l'any 2013 van fer a Tarragona. Artistes que seguiran, gràcies a les noves tecnologies, les carreres d'aquells fins aleshores desconeguts companys d'escenari.

Coconut Hats compartint escenari amb Debbie Bond
Però a aquestes coses els artistes veterans ja hi estan acostumats. Ells ja ho saben que aquestes coses passen, i precisament és el que els empeny a seguir en la música i les arts. Però els joves artistes no ho coneixen i aquest any hem donat la oportunitat als Coconut Hats a experimentar-ho, a assaborir una estona d'escenari amb músics de primera fila vinguts del bressol original del blues.

Un cop es van pronunciar les paraules "I fins aquí el Festival Internacional Tarragona Blues 2013! Fins l'any que ve!" els ulls se'ns van inundar a tots els assistents de la Sala Zero. Als voluntaris, als artistes, als organitzadors, al públic... Un xoc emocional ens feia conscients que era hora de separar-nos, i no sabem si mai ens tornarem a reunir els mateixos.

En moltes entrevistes ens pregunten els motius pels quals organitzem un festival així, de blues. Els artistes no som sempre conscients dels motius que ens mouen, tot i que la perspectiva ens ajuda a lligar caps. I ara, amb la perspectiva de l'experiència i veient tot l'espectre del festival, si que podem identificar alguns dels valors que el Tarragona Blues pot aportar a la ciutat.

En primer lloc, destacar-ne una aportació humana: la oportunitat de crear alguna cosa i gaudir del procés. En una societat que està totalment enfocada amb els objectius (per una falsa promesa de que en l'assoliment dels objectius hi rau la felicitat) i s'oblida per complet de gaudir del camí i del procés per assolir-los ("la vida està en el camí" deia el savi), això és una gran aportació.

Alguns dels participants de la IV edició del F.I. Tarragona BluesEn segon lloc: la oportunitat de projectar-se al món des de casa. I es que en l'actualitat el discurs sobre com projectar-nos al món global va per senders absurds! S'està dient als joves que han d'anar a l'exterior, a fora de casa, per buscar oportunitats de futur i guanyar-se la vida. Els nostres joves, inconscientment, entenen que aquí creiem menys en ells que a fora. Que a casa ningú crearà cap oportunitat per a ells, però si a fora, a l'estranger. Que han d'aprendre a caminar a casa del veï! Doncs el F.I. Tarragona Blues creu en els joves i els vol actuant, col·laborant, gaudint i aprenen aquí a casa, tant dels de fora com dels d'aquí.

Per acabar, amb orgull oferim el F.I. Tarragona Blues i el seu equip com un actiu per crear més d'aquells inexplicables motius pels quals les persones queden meravellades de la nostra ciutat. Les xifres i percentatges econòmiques són d'important interès per nosaltres mateixos, per tal d'ajudar-nos a quantificar si estem fent les coses bé o no. Però aquestes dades i calculacions no són eines de seducció. No seduirem el món amb xifres i percentatges, ho farem en la mesura que siguem capaços de crear experiències inoblidables a les persones que ens coneguin. I podem dir que això és el que F.I. Tarragona Blues sap fer millor.

L'organització del F.I. Tarragona Blues