Diensten‎ > ‎

Projecten

Hieronder een overzicht van enkele door Tangram Klussenbedrijf gerealiseerde projecten:
Plaatsen Velux dakramen
 
 
      
Bij het vervangen van een bestaand dakraam door een Velux dakraam 
wordt meestal de afwerking rond het nieuwe raam zodanig aangepast dat er veel meer
lichtinval in de ruimte ontstaat.
  

    
      
Aan isolatie en verdere afwerking wordt veel aandacht besteed. Ook een juiste binnenafwerking, zoals het gebruik van dampremmende folie wordt met zorg gedaan.
Er kan gekozen worden voor een eigengemaakte binnenafwerking of voor een VELUX-binnenafwerking.
 
  
 
  
                     
Ten opzichte van een bestaande dakkapel levert een VELUX dakraam 
vaak 
veel meer daglicht op, zoals hierboven duidelijk te zien is. 
                                     
 

Verbouwen / renoveren badkamers
 
Verschillende badkamers zijn inmiddels door Tangram Klussenbedrijf gerenoveerd. Hieronder in vogelvlucht enkele foto's van de diverse projecten.
     
 
 
  
 
 
             


Verbouwen / renoveren toiletten
Van enkele door Tangram Klussenbedrijf gerenoveerde toiletten staan onderstaand de foto's.
          
 

    
toilet voor.....           ....en na renovatie

 
Kortwieken grote boom boven de Linge
Van een grote boom die over de rivier de Linge hing, moesten een aantal grote takken worden afgezaagd. 
Er kon geen grote kraan in de buurt komen, dus moest het met de hand gebeuren.
 
 

Plaatsing dubbele houten garagedeur
metalen kanteldeur vervangen door dubbele uitslaande houten garagedeur. De deuren zijn op maat gemaakt door Weekamp deuren op basis van een door de klant aangeleverd ontwerp. De hardstenen dorpel met neuten is eveneens op maat gemaakt. Vervolgens is door mijzelf het kozijn gemaakt en alles gemonteerd en afgehangen en het sluitwerk gemonteerd.
  
 

Verplaatsen voordeur inclusief kozijn en uitbreiding hal
de hal was nèt iets te klein voor deze klant, daarom is de voordeur inclusief de hele voorpui zo'n 40 cm. naar buiten verplaatst (de fundering was hier al aanwezig). De spouw in de bestaande muur is "doorgetrokken" in het nieuwe stukje. Vervolgens is de vloer met identieke tegels aangepast en zijn de binnenmuren bijgewerkt in de oorspronkelijke stijl, zodat je van de uitbreiding nagenoeg niets meer kunt zien.
   
 Realiseren van een extra zolderkamer
op een begaanbare zolder een complete slaapkamer realiseren, inclusief verwijderen luchtafvoerpijp van oude badkamer, verleggen cv-leidingen en aansluiten nieuwe radiator, maken afscheidingswand en plaatsen deur, aan- en verleggen van elektrische leidingen, schakelaars en stopcontacten en verlichting. Tot slot ook schilderwerk (deurkozijn en deur) gedaan en laminaatvloer gelegd.
       


Plaatsen van een terrasoverkapping
slechts aan een zijde aan de muur bevestigde terrasoverkapping van 5.20 mtr. breed en 3 mtr. diep, voorzien van verlichting in de draagbalken en de beide staanders in beton gefundeerd en in een staander de hemelwaterafvoer naar het riool verwerkt
   


Vervangen ramen door dubbele tuindeur
 een draai- en een vast raam met borstwering vervangen door een dubbele tuindeur. Hierbij is gebruik gemaakt van het materiaal (kozijnprofiel) dat overbleef na verwijderen van het raamkozijnen. Tevens is de radiator, die eerst aan de binnenzijde tegen de borstwering zat, vervangen door een staande designradiator naast de dubbele deur.


 
Bewegende douchebak gestabiliseerd en opnieuw afgekit
Door het te veel kunnen "veren" van de douchebak was de kitrand bij een douchebak los gaan zitten waardoor er waterlekkage in de kastruimte naast de douche was ontstaan. De douchebak kon bewegen doordat deze slecht was ondersteund bij het plaatsen daarvan in het verleden. In plaats van de boel helemaal af te moeten breken is door mij de kitrand verwijderd en de douchebak "naar beneden toe" klemgezet middels opvulblokjes tussen de douchebakrand en de muurtegeltjes, waardoor de douchebak niet meer kon bewegen (veren) wanneer je in de douche ging staan. Vervolgens is alles opnieuw gekit en was de lekkage verholpen.
 
     
 

Verlaagd plafond gemaakt in gang
Met Agnesplaten en inbouwspotjes is een verlaagd plafond gemaakt.
 
Laminaatvloer gelegd op 1e etage
(via de gang doorlopend in alle 3 de kamers)
  
Natuurstenen wastafel geplaatst
De wastafel was net iets te breed voor de nis, dus is er aan beide zijden iets afgeslepen zodat de wastafel precies paste.
 
Achterwand en aanrecht keuken aangepast
Een schuine muur die half in de keuken stond, is verwijderd en in de plaats daarvoor is een rechte wand teruggeplaatst. Hiervoor moest echter wel eerst het aanrecht worden "rechtgezaagd" en tevens de glazen achterplaat die tegen de muur was bevestigd, kleiner worden gemaakt. Dit is met behulp van een slijptol gedaan, zodat er helemaal niets hoefde te worden afgebroken.

Maken van kasten op maat voor zolderruimte
Van Grenen hout (wel extra dik, 27 mm.) zijn kasten ontworpen en gemaakt voor op een zolder, waarbij tevens de in het zicht liggende pijp van het luchtverversingssysteem mooi is verstopt achter de "valse" achterwand van de kastjes linksonder.
    
 

Zolderkamer gerealiseerd
Door plaatsing van een houten tussenwand (geïsoleerd met steenwol) met kozijn en deur is op zolder een extra kamer gerealiseerd.
  
 

Isoleren van een zolder met Isover
De gehele zolder is aan de binnenzijde met Isover-platen en metalen raamwerk geïsoleerd en vervolgens afgewerkt aan de binnenzijde met Agnesplaten.
     
 

Op maat maken van 2 identieke Jonka-inbouwkasten (tegenwoordig bekend onder de naam Hollandeur kasten)