eurotherm
……natuurlijk - met stroom

Behaaglijke warmte,............
.........natuurlijke schoonheid


STRALiNGSWaRMtE

Het natuurlijke principe van de werking van de zon is de hoogste kwaliteit van warmte voor mens, plant en dier.

         
                                                           

Instinctief ervaart ieder levend wezen stralingswarmte als aangenaam
Net zoals de zon produceert eurotherm natuursteenverwarming door middel van natuurlijke infrarood-C-straling een gelijkmatig verdeelde warmte die de hele kamer en daarbij ook de muren en alle objecten in die kamer verwarmt. De muren vormen daardoor zelf een verlengstuk van de verwarming, blijven droog en daardoor vrij van schimmel en andere ongemakken. Ook isoleert een warme en droge muur beduidend beter waardoor de kou nog beter buiten wordt gehouden.

Gezond verwarmen
Uw gezondheid, uw meest waardevolle bezit, wordt door de kwaliteit van de warmte gewaarborgd en niet door de bron van die energie. 

                                    

                                                

cONVEcTIeverwarmingssysteem

Alleen maar hete lucht?

                                                           

Het is winter; de verwarming draait op volle toeren. Uw voeten zijn koud, uw hoofd is warm.
Dat is de warmtesituatie die ontstaat door de werking van hete lucht: convectie. Een conventioneel verwarmingssysteem verwarmt de lucht in een ruimte. Deze lucht stijgt vervolgens naar boven, koelt af en stroomt weer naar beneden. Het gevolg: door de continue luchtwerveling wordt onder andere ook stof meegenomen en door de ruimte geblazen, is de warmte ongelijkmatig verdeeld  en bestaat de kans op schimmelvorming.
Uw lichaam is kouder dan de directe omgeving en geeft dus warmte af.

Positieve invloeden van infrarood-stralingswarmte op het lichaam
De positieve effecten van een infrarood-verwarming op het menselijk lichaam kunnen zich onder andere uiten op de volgende wijze:
- versterking  van hart- en bloedvatencirculatiesysteem
- verbetering van de lichamelijke beweeglijkheid
- bevordering van bloedcirculatie
- verlichting van gewrichtspijnen
- minder last van huisstof-allergieën in huis
- minder last van astmatische en andere allergie-problemen in huis
- minder last van droge slijmvliezen als gevolg van aangenamere luchtvochtigheid in huis
- verbetering van immuunsysteem

Anti-allergeen
Ongeveer een kwart van alle mensen lijdt aan allergie voor de huisstofmijt. Huisstof is daarmee een van de grote veroorzakers van Astma. Aangezien door de natuursteenverwarming van Eurotherm de stofwervelingen in huis nagenoeg geheel tot het verleden behoren, kunnen met vooral astma-patiënten daardoor veel gemakkelijker ademhalen. Dat u daarnaast ook minder hoeft af te stoffen in huis is natuurlijk mooi meegenomen.

Zeg maar dag tegen schimmel
De wanden, vloeren en plafonds van uw woning worden door de Eurotherm Natuursteenverwarming gedurende langere tijd warm-"gestraald" waardoor het punt waar waterdamp in de muren condenseert (het dauwpunt), steeds verder naar buiten wordt verschoven.
Hierdoor worden ook schimmel- en roestvlekken voorkomen.

Elektrosmog?
U kunt gerust zijn; wat elektrosmog betreft stoot de Eurotherm natuursteenverwarming daarvan zelfs minder uit dan een gewone gloeilamp.


TECHNISCHE gegevensVoor meer informatie over de natuursteenverwarming en al haar mogelijkheden: info@natuursteenverwarming.nl