Római Katolikus Liturgikus Naptár

Liturgikus naptár böngészésre,  Google Naptárhoz és más naptár-alkalmazásokhoz 

Az Internetet böngészve számos helyen találhatunk katolikus liturgikus naptárakat, némelyiküket néhány, kapcsolódó linkkel ki is gyűjtöttem. Korábban készítettem egy Google naptárhoz is illeszthető liturgikus naptárt. Évekkel később a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet is összeállította naptárát, amelyet folyamatosan aktualizál, ebben megtalálhatók a liturgikus napok, a Direktórium bejegyzései, a napi olvasmányok, így minden igényt kielégít. A párhuzamosságot szükségtelennek tartva a magam szerkesztette naptár frissítésével felhagytam, így mindenkinek a MALEZI naptárát ajánlom helyette, amely az alábbi elérhetőségeken lelhető fel:

 

https://calendar.google.com/calendar/render?cid=katolikus.hu%40gmail.com#main_7 A naptárt erre a gombra kattintva tudod beilleszteni saját Google naptáradba. 

   

A naptárt ide kattintva tudod megtekinteni, lapozgatni benne.

 

Az alábbi címet vágólapra másolva a naptár importálható bármely olyan naptárkezelő alkalmazásba, amely támogatja az iCal formátumot. A címre kattintva a naptár letölthető.


 

Remélem, e néhány sorral és a naptár összeállításával segítségül szolgálhattam ahhoz, hogy minden nap tudd, mit ünnepel ezen a napon a latin rítusú Katolikus Egyház.