Radang tenggorokan disebabkeun ku

Radang tenggorokan disebabkeun ku - Radang tenggorokan bisa disababkeun ku inféksi viral nyaeta akut atanapi baktéri nu tiasa akut atanapi kronis.

Radang tenggorokan disebabkeun ku


inféksi viral bakal dudung on sorangan tanpa perlakuan. Nalika inféksi baktéri, antibiotik nu perlu. Tapi ulah nyampurkeun sorangan sabab bisa ngabalukarkeun résistansi baktéri jeung antibiotik.

A tikoro nyeri bisa disababkeun ku:

  • radang tenggorokan (pharyngitis)
  • radang tonsils (tonsillitis)
  • kasakit asam burih
  • radang esophagus nu
  • tumor

Anjeun kudu menta nasehat keluhan anjeun jeung ahli ENT mana dokter bakal nganalisis gejala jeung ngalakukeun ujian fisik. Investigations kayaning tés darah,-sinar x, CT neang, endoscopy tiasa dokter mamatahan lamun perlu. Terapi nya katuhu pikeun dokter méré.

Nyarankeun Anjeun tiasa ngalakukeun:

  • ngawatesan pangan oily na lada
  • ulah aya bohong turun langsung saatos dahar
  • konsumsi hidangan nutritionally saimbang rutin
  • kekemu ku cai uyah haneut atawa cairan mouthwash antiseptik
  • konsumsi cai haneut kalawan madu jeung lemon
  • buhah balikeun sarta konsumsi sayur
  • ngatur stress bijaksana
  • konsumsi kadaharan di porsi leutik tapi leuwih mindeng
  • ulah aya roko na minum alkohol
  • minum inuman kirang carbonated na caffeinated
  • cai minum dina jumlah cukup sahenteuna dua liter pér poé
  • pikeun ngidinan waktu cukup for geus sare jeung sésana
Baca oge : Obat radang tenggorokan di apotik
Comments