Homepage: TAIZÉVIERING NIEUWEGEIN


Op iedere 3e zaterdagavond van de oneven maanden organiseren wij in de Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3 in Nieuwegein-Jutphaas, een mooie Taizéviering waarbij iedereen van harte welkom is. In juli is er géén Taizéviering i.v.m. de zomervakanties, dus ieder seizoen zijn er 5 Taizévieringen: september, november, januari, maart en mei. De aanvang is altijd om 19.30u (kerk open vanaf 19.15u).

Onze Taizévieringen vinden plaats in een rustige ingetogen sfeer die voor iedereen, jong en oud, als aangenaam ervaren moet worden. Muzikaal worden we al vele jaren lang deskundig en enthousiast begeleid door Roland Mees (piano) en Mike van der Weg (gitaar). 

Oorspronkelijk waren de Taizévieringen bedoeld voor jongeren (18-35 jaar). In Nieuwegein hebben we dat principe al een hele tijd geleden losgelaten. Dit omdat er ook mensen van andere leeftijden zijn die de vieringen zéér weten te waarderen, en omdat het grootste deel van de voorbereidingsgroep in Nieuwegein óók 35+ is. Dus, jong en oud: 
IEDEREEN IS HARTELIJK WELKOM!!

De data waarop wij een Taizéviering zullen houden (de aanvang is altijd om 19.30u, kerk open vanaf 19.15u):
            
  •     zaterdag 16 september 2017
  •     zaterdag 18 november 2017
  •     zaterdag 20 januari 2018
  •     zaterdag 17 maart 2018  
  •     zaterdag 19 mei 2018           
Na iedere viering schenken wij koffie en thee in het "Geinlicht", het ontmoetingscentrum van de Dorpskerk, zodat je na de viering nog wat kunt napraten. 

Ingaande de Taizéviering van 16 september 2017 worden deze ook opgenomen/uitgezonden op www.kerkomroep.nl, zodat je achteraf de vieringen nog eens kan beluisteren. Open de website, ga naar "Nieuwegein Noord, Dorpskerk" en zoek de juiste datum/tijd.

Het is mogelijk om voor elke viering per email een uitnodiging te ontvangen. Neem daarvoor even contact op met Lianda Elberse: email: taizeviering-nieuwegein@hotmail.com.


Jaarlijkse Taizéreis:
Ieder jaar reist een groep jongeren uit Nieuwegein naar Frankrijk om een week te verblijven bij de broedergemeenschap van Taizé. Voor een deel van hen voelt deze week als thuiskomen, ze genieten ieder jaar weer van de bijzondere sfeer, de rust, de ontmoetingen en de gezellige groep. Het andere deel gaat voor het eerst, zenuwachtig maar nieuwsgierig door de verhalen van anderen.

Op deze site vind je:
Ontbreekt er nog iets of wil je meer weten? Aarzel dan niet en neem gewoon contact met ons op.