Homepage: TAIZÉVIERING NIEUWEGEIN


In de oneven maanden organiseren wij in de Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3 in Nieuwegein-Jutphaas, een mooie Taizéviering waarbij iedereen, jong en oud en tussenin, van harte welkom is. In juli is er géén Taizéviering i.v.m. de zomervakanties, dus ieder seizoen zijn er 5 Taizévieringen: september, november, januari, maart en mei. De aanvang is altijd om 19.30u (kerk open vanaf 19.15u). 

Foto hieronder: Onze Taizévieringen vinden plaats in een rustige ingetogen sfeer die voor iedereen, jong en oud, als aangenaam ervaren moet worden. Muzikaal worden we al vele jaren lang deskundig en enthousiast begeleid door Roland Mees (piano) en Mike van der Weg (gitaar). 


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
PIANIST OF PIANISTE GEZOCHT VANAF SEPTEMBER 2021 (START NIEUWE SEIZOEN)

Al vele, vele jaren heeft Roland Mees, musicus bij de Emmauskerk, de Taizévieringen in de Dorpskerk begeleid, samen met gitarist Mike van der Weg en (recent) klarinettist Antoon van den Boogaard. Onze pianist gaat helaas zeer binnenkort verhuizen en kan ingaande het nieuwe seizoen niet meer bij de vieringen aanwezig zijn.

Daarom zijn wij op zoek naar een pianist/pianiste (jong of minder jong, het maakt ons niets uit) die bereid is om vanaf september (uiteraard als Corona ons dat niet belet) eens per 2 maanden de Taizévieringen op de piano te begeleiden: september (3e zaterdag), november (2e zaterdag), januari (3e zaterdag), maart (3e zaterdag) en mei (3e zaterdag). Iedereen die belangstelling heeft kan zich bij ons melden. Het makkelijkste kan dat door een e-mail te sturen naar Lianda Elberse van de Taizéwerkgroep:

taizeviering-nieuwegein@hotmail.com

Taizé is in de onrustige jaren ’40 van de vorige eeuw opgericht voor jongeren door een toen jonge Zwitserse predikant (Frère Roger), om hen te tonen dat naastenliefde, saamhorigheid, zang, stilte en gebed krachtiger zijn dan extremistisch gedachtengoed (destijds was het Nazisme een groot probleem).

De Taizéwerkgroep bereidt ca. 1 maand voor elke viering de liturgie voor en verstuurt  die dan z.s.m. naar de musici zodat die zich kunnen voorbereiden. De viering zelf begint om 19.30u, maar de werkgroepleden zijn vanaf ongeveer 18.30u in de kerk om alles gereed te maken en de musici zijn veelal ook al ruim op tijd (meestal rond 18.45u). Voor de bezoekers gaat de kerk om 19.15u open.

Zowel de Taizéwerkgroep als de musici doen dit vrijwillig en onbetaald, maar het is echt heel leuk om te doen. Mooi ook om op deze wijze af en toe op een andere manier kerkdienst te vieren. De Taizéviering duurt ongeveer even lang als een kerkdienst en we zingen doorgaans 10-12 Taizéliederen en 2 acclamaties bij het gebed en de voorbeden (plus nog een aantal liederen op verzoek na de zegen als daar verlangen naar is bij de aanwezigen). De praktijk is dat de musici en de werkgroepleden kerk meestal rond 21.15-21.30u verlaten.

Ben jij, of ken jij, een pianist/pianiste of heb je verder nog vragen, dan vernemen wij dat heel graag.

Email naar Lianda: taizeviering-nieuwegein@hotmail.com.

Hartelijke groeten namens de werkgroep en musici van de Taizévieringen in de Dorpskerk,


LET OP: VANWEGE COVID-19 ZIJN ALLE ONDERSTAANDE DATA ONDER VOORBEHOUD. WIJ HOUDEN ONS STRIKT AAN DE RICHTLIJNEN VAN DE DORPSKERK EN HET RIVM: ZOLANG SAMENZANG NIET IS TOEGESTAAN KUNNEN WIJ HELAAS GEEN VIERINGEN LATEN DOORGAAN.

De data waarop wij een Taizéviering zullen houden (de aanvang is altijd om 19.30u, kerk open vanaf 19.15u):
         
  • 18-09-2021
  • 13-11-2021 (let op: 2e zaterdag van de maand)
  • 15-01-2022
  • 19-03-2022
  • 21-05-2022     
Na iedere viering schenken wij koffie en thee in het "Geinlicht", het ontmoetingscentrum van de Dorpskerk, zodat je na de viering nog wat kunt napraten. 
Het is mogelijk om voor elke viering per email een uitnodiging te ontvangen. Neem daarvoor even contact op met Lianda Elberse: email: taizeviering-nieuwegein@hotmail.com.

Jaarlijkse Taizéreis:
Ieder jaar reist een groep jongeren uit Nieuwegein naar Frankrijk om een week te verblijven bij de broedergemeenschap van Taizé. Voor een deel van hen voelt deze week als thuiskomen, ze genieten ieder jaar weer van de bijzondere sfeer, de rust, de ontmoetingen en de gezellige groep. Het andere deel gaat voor het eerst, zenuwachtig maar nieuwsgierig door de verhalen van anderen.

Op deze site vind je:
Ontbreekt er nog iets of wil je meer weten? Aarzel dan niet en neem gewoon contact met ons op.