Op deze site vindt u informatie over de vieringen in de stijl van Taizé in Nootdorp en Ypenburg.
Verder kunt u ook nog informatie over de oecumenische communiteit van Taizé zelf. Ook vindt u hier meer informatie over de gebruiken en symbolen die in de vieringen terugkomen.
 

De kerk in Taizé. Klik op de foto voor meer informatie over Taizé.

Onbekend wanneer het volgende Taizé gebed is

Geplaatst 25 okt. 2015 04:33 door Taizé Nootdorp-Ypenburg

Wegens omstandigheden is het nog niet bekend wanneer er weer een Taizé gebed zal zijn in Nootdorp of Ypenburg. Wanneer dit bekend is komt dit natuurlijk zo snel mogelijk hier op de website te staan.

Volgend gebed in de stijl van Taizé

Geplaatst 2 sep. 2015 01:28 door Jan-Willem Bastiaansen   [ 4 sep. 2015 01:21 bijgewerkt door Taizé Nootdorp-Ypenburg ]

Het aanstaande Avondgebed in de stijl van Taizé is op zondagavond 27 september in De Toevlucht in Ypenburg. Het gebed zal dit keer ook in het teken van de vredesweek staan.
Het Gebed start om 19.00 uur, maar vanaf een kwartier van te voren bent u al welkom om in stilte even tot rust te komen.

Taizé in het nieuws

Geplaatst 25 jun. 2015 03:13 door Taizé Nootdorp-Ypenburg   [ 25 jun. 2015 03:14 bijgewerkt ]

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben en hebben kunnen zien op de site hier is het dit jaar 75 jaar geleden dat Taizé begonnen is. Om dit te vieren zijn er een groot aantal feestelijke activiteiten deze zomer.
Het Nederlands dagblad heeft dit opgepikt en heeft een schitterend artikel geschreven over Taizé. Dus mocht u nou denken ik ga graag naar Taizé vieringen, maar wat is Taizé zelf nou eigenlijk, dan is dit artikel ten zeerste aan te raden.

Volgend avondgebed in de stijl van Taizé

Geplaatst 17 apr. 2015 00:57 door Taizé Nootdorp-Ypenburg

Het aanstaande Avondgebed in de stijl van Taizé is op zaterdagavond 16 mei in De Bartholomeuskerk in Nootdorp.Het Gebed start om 19.00 uur, maar vanaf een kwartier van te voren bent u al welkom om in stilte even tot rust te komen.

Een bijzonder jaar

Geplaatst 12 mrt. 2015 15:05 door Taizé Nootdorp-Ypenburg   [ 12 mrt. 2015 15:05 bijgewerkt ]

Beste mensen,
 
2015 is een bijzonder jaar voor ons. Het was 75 jaar geleden dat broeder Roger in Taizé aankwam. Daarnaast is het 100 jaar geleden dat hij geboren is en 10 jaar geleden dat hij overleed.
 
Om dit voor te bereiden hebben we de afgelopen jaren nagedacht met jongeren van alle werelddelen over het thema 'naar een nieuwe solidariteit'. Met deze mail willen wij jullie uitnodigen dit jaar met ons te vieren op de volgende manieren:
 
Rond 12 mei, gebed en solidariteit:
 
Jongeren worden uitgenodigd om, waar zij wonen, een gebed te organiseren en een daad van solidariteit te bedenken, om zo broeder Roger te herdenken en zijn roeping om Christus te volgen in praktijk te brengen.
 
Samenkomst voor een nieuwe solidariteit: 9 – 16 augustus
 
Het hoogtepunt van de vieringen in 2015: deze week zal de afsluiting zijn van de drie jaar die gewijd zijn aan het zoeken naar een “nieuwe solidariteit”. Als je tussen de 18 en 35 jaar bent en je wilt deze zomer naar Taizé komen, kom dan in deze week!. Aankomst: zondag 9 augustus tussen 14.00 en 18.00. Vertrek: zondag 16 augustus na 19.00. Bijbelreflecties en workshops met sprekers van verschillende kerken en werelddelen. Zondag voor het vertrek zal er een afsluitend dankgebed buiten zijn met vertegenwoordigers van vele kerken. Er zullen die week geen familie en ouderengroep zijn, en de leeftijd van jongeren is minimaal 18 jaar.
 
Week voor religieuzen en een week voor jonge theologen
 
Van zondag 30 augustus tot zondag 6 september is er een Internationaal symposium voor jonge theologen: theologiestudenten, onderzoekers of hen die al ambt vervullen in de Kerk. Broeder Roger nam niet deel aan academische debatten over theologie. Maar hij heeft altijd vrienden gehad die theologen waren, en hij ontwikkelende een originele visie, die zowel terug te zien is in zijn teksten als in het leven van de gemeenschap en de jongerenontmoetingen. Protestantse, Orthodoxe en Katholieke theologen van verschillende landen zullen komen helpen om enkele aspecten van zijn gedachtegoed en de significantie van Taizé te belichten. http://www.taize.fr/nl_article16870.html
 
Van zondag 5 tot zondag 12 Juli is er een internationale ontmoeting voor mensen tot 40 jaar die een klooster- of religieus gemeenschapsleven leiden, zowel voor hen die nog in vorming zijn of die zich al verbonden hebben. http://www.taize.fr/nl_article16871.html
 
Europese ontmoeting in Valencia van 28 december tot 1 januari
 
Er wordt een groepsreis per vliegtuig (vanuit Schiphol) georganiseerd door VNB en een groepje jongeren. De kosten voor de reis liggen tussen de 150 en 200 Euro, inclusief de 4 uur durende busreis vanuit het vliegveld van Madrid (of Barcelona) naar Valencia. De bijdrage voor de ontmoetingen zelf (niet inbegrepen) zal ongeveer 70 Euro zijn. Het is vrij zeker dat iedereen in families ondergebracht zullen worden. De ontmoeting (gebedsdiensten , workshops en de maaltijden) speelt zich af in het oude centrum van de stad en in het park dat zich in het centrum bevindt. Natuurlijk is het belangrijk dat jongeren ook mee komen helpen als vrijwilliger en om mee komen zingen in het koor. Die jongeren komen de 26ste aan.
 
Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld voor gebeden met liederen van Taizé bij jou in de buurt op: https://nl-nl.facebook.com/taizeinnederland
 
Hartelijke groeten,
 
broeder Sebastiaan en broeder Jasper

Taizé ontmoeting Praag

Geplaatst 30 okt. 2014 13:51 door Taizé Nootdorp-Ypenburg   [ 30 okt. 2014 13:55 bijgewerkt ]

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een Europese Taizé ontmoeting. Dit keer zal deze ontmoeting plaatsvinden in Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Tijdens deze ontmoeting komen ongeveer 40.000 jongeren samen. Deze jongeren zullen ondergebracht worden in gastgezinnen. De ontmoeting vindt plaats vanaf 29 december 2014 t/m 2 januari 2015
en is bedoeld voor jongeren tussen de 17 en 35 jaar. De kosten voor de ontmoeting zijn €75,00. Hier komen de kosten voor de reis nog bij. Aanmelden kan via de site van Taizé: http://www.taize.fr/nl_article4022.html
Als u met de groep van Nederland mee reist zal dat €239,- kosten.
Aanmelden hiervoor kan via taizeinnederland@live.nl

Eventuele vragen kunnen gesteld worden via de mail: taizeinnootdorpypenburg@gmail.com

Hieronder volgt een stukje geschreven door Jan-Willem met zijn verwachtingen voor de ontmoeting.

Tot nu toe ben ik 4 keer in Taizé zelf geweest, waarvan 1 keer een hele maand. Tijdens deze maand heb ik veel
nieuwe mensen leren kennen. Ik hoop en verwacht dat dit ook zal gebeuren tijdens de Europese ontmoeting.
Ook vind ik het prachtig om daar een aantal dagen bij een gastgezin te slapen en een deel van hun cultuur
mee te krijgen.

Volgend avondgebed in de stijl van Taizé

Geplaatst 11 okt. 2014 04:18 door Taizé Nootdorp-Ypenburg   [ 11 okt. 2014 06:39 bijgewerkt ]

Het aanstaande Avondgebed in de stijl van Taizé is op zaterdagavond 15 november in De Bartholomeuskerk (in het parochiehuis naast de kerk) in Nootdorp.Het Gebed start om 19.00 uur, maar vanaf een kwartier van te voren bent u al welkom om in stilte even tot rust te komen.

UPDATE: Volgend avondgebed in de stijl van Taizé

Geplaatst 2 jun. 2014 01:38 door Taizé Nootdorp-Ypenburg   [ 3 jul. 2014 03:32 bijgewerkt ]

Het aanstaande Avondgebed in de stijl van Taizé stond gepland op zondagavond 6 juli in De Dorpskerk in Nootdorp. Het gebed kan door omstandigheden niet doorgaan.
Het volgende gebed zal na de zomervakantie zijn en wel op zondagavond 28 september in De Toevlucht op Ypenburg. DitGebed start om 19.00 uur, maar vanaf een kwartier van te voren bent u al welkom om in stilte even tot rust te komen.

Volgend avondgebed in de stijl van Taizé

Geplaatst 17 mrt. 2014 08:57 door Taizé Nootdorp-Ypenburg

Het aanstaande Avondgebed in de stijl van Taizé is op zaterdagavond 17 mei in De Bartholomeuskerk in Nootdorp. Het Gebed start om 19.00 uur, maar vanaf een kwartier van te voren bent u al welkom om in stilte even tot rust te komen.

Volgend avondgebed in de stijl van Taizé

Geplaatst 12 jan. 2014 01:51 door Taizé Nootdorp-Ypenburg

Het aanstaande Avondgebed in de stijl van Taizé is op zondagavond 16 maart in De Toevlucht in Ypenburg. Het Gebed start om 19.00 uur, maar vanaf een kwartier van te voren bent u al welkom om in stilte even tot rust te komen.

1-10 of 11