https://sites.google.com/site/taizeavondgebeddeventer/Oecumenisch avondgebed


Elke woensdagavond een oase van rust                                                           

Wat?
  • Liederen uit Taizé
  • Passage uit de bijbel
  • Korte overweging
  • Stilte & persoonlijk gebed
  • Na afloop ontmoeting met koffie en thee
Wanneer?
19.00 – ca.19.45 uur

Waar?
Broederenkerk
Broederenstraat 18,
7411 LB Deventer
(10 minuten lopen vanaf Deventer NS)


Contactpersoon?
Reint-Jan Terbijhe < terbijh5@xs4all.nl >, tel: 0575-510667

Kosten? 
Vrije gift


Deze website
Klik links hiervan ook even op "Nieuws ...." ... en zie:

Geschiedenis

25 Jaar geleden is dit oecumenisch gebed ontstaan uit het initiatief van een kleine groep mensen die zich gezamenlijk wilden voorbereiden op een reis naar de gemeenschap van Taizé, niet ver van Lyon. Dit dorp wordt het hele jaar bevolkt door “jongeren in christelijke oecumene”.

De gemeenschap van Taizé ontvangt het hele jaar door jongeren uit de hele wereld. Zij delen een week in het eenvoudige leven van de broeders. Ze komen naar de gemeenschap van Taizé  om samen te bidden, stil te zijn, andere jonge christenen uit heel de wereld te ontmoeten en samen veel plezier te hebben.

Dankzij die inspiratie en menselijke inzet zijn in heel de wereld gebedsgroepen ontstaan in de geest van Taizé. “Taizé” staat voor een gebedsgemeenschap van openheid in geloof en voor verzoening tussen volken.

De Deventer initiatiefnemers van 1990 en de actieve mensen van nu brengen al jaren elke woensdag warmte en gebed tot leven. Veel mensen hebben het avondgebed al ontdekt. Ze variëren van vaste gasten tot verraste dagtoeristen, die kaarsen in de Broederenkerk zagen branden en aangenaam verrast binnenliepen.

Wat is de gemeenschappelijke noemer?

We ervaren deze christelijke bijeenkomst als een oase van rust en inspiratie. Wij zijn open in onze diversiteit: in diverse kerken ingeschreven of juist niet bij een kerkgenootschap. Daarnaast is er ook een jaarlijkse maaltijd en is er een zanggroep. Informatie over en muziek van Taizé  zijn te vinden in de religieuze boekwinkel, de bibliotheek en op <
www.taize.fr >.

Andere websites
                                                                                                                                              

 

Subpagina''s (1): NIEUWS van Taizé Deventer