Hem‎ > ‎

Jag är Tacksam för gåvan, Tommy

skickad 21 feb. 2015 00:02 av Mikael Elmegren   [ uppdaterad 21 feb. 2015 00:09 ]
Isabella har figurerat i ett flertal artiklar
i media. Nedan följer ett antal länkar där
ni kan läsa mer om Isabellas dramatiska liv.


https://www.facebook.com/tacksamforgavan?ref=ts&fref=ts
Gilla, dela och följ oss på Facebook om du vill :)

https://docs.google.com/forms/d/1qjESiP5WgU9s09J4spX0HCD-1Jm191owMHp4pjxsZ-Y/viewform

Intresseanmälan för beställning av boken - Tacksam för gåvan - 
hittar du här:
Boken - Tacksam för gåvan - handlar inte bara om hjärt- och njurtransplantationer, sjukdomar och död. Även kärleken människor emellan har ett stort utrymme. 

Isabella träffade sitt livs kärlek i Tommy i mycket ung ålder. Att som ung gymnasieelev träffa och kära ner sig en 22 år äldre man har sina sidor. Det kan bli komplicerat. Det fick Isabella erfara. Men som det står i visan
"... Och Fredrik är gammal men kärlek är blind
Åh kyss mig igen, sa Cecilia Lind"

Ingen av dem hade väl kunnat tro vilket öde de tillsammans skulle gå. Som kärlek ofta börjar så började Isabella titta på Tommy. Han kunde nog inte undgå den uppmärksamhet som Isabella gav honom och han började titta tillbaka.

Tittandet blev till prat, skratt och de gjorde varandra sällskap allt oftare. Efter en tid med smygkärlek blev de tvungna att offentliggöra det som "alla" redan visste. De fick även börja med en kamp att försvara sitt förhållande mot de som hade synpunkter på deras åldersskillnad, för synpunkter fanns det.

Deras kärlek till varandra gav så småningom resultat. Isabella blev gravid. Som ung kvinna i denna situation funderade Isabella en hel del på hur det skulle bli. Funderingar om abort eller behålla blev oundvikligt men Isabella och Tommy kom snart fram till att behålla var det enda tänkbara alternativet. Ett bra alternativ visade det sig för det blev Emilia. 

Ungefär samtidigt som Emilia föddes under dramatiska former började Tommy uppvisa symtom. Han började snubbla och tappa balansen. Han hade några år tidigare varit med i en bilolycka och teorin var att det fanns ett samband. Det var fel. Det visade sig vara ALS och beskedet de fick var mycket dystert. Ca tre år hade Tommy kvar.

Under de tre kommande åren blev Isabellas och Tommys kärlek verkligen satt på prov. En tid blev de bägge två allt mer sjuka. Isabella blev inlagd på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Genomgick en dramatisk period där hon svävade mellan liv och död. När läkarna hade givit upp allt hopp kom så ett donerat hjärta i absolut sista timman. Med hjälp av det kunde Isabella återvända till livet.

Tommy däremot gick sakta men säkert mot ett oundvikligt slut. När Isabella berättar för mig om hennes och Tommys liv tillsammans går det inte att undgå den starka kärlek de kände för varandra ända fram till slutet och den Tacksamhet hon känner för den tid de fick. Slutet kom den 1 oktober 2001. Det är det slutet och den tacksamheten vi skriver om just nu.  

/ Mikael Elmegren