Hem‎ > ‎

EFTERLYSNING!

skickad 13 jan. 2015 05:32 av Mikael Elmegren   [ uppdaterad 13 jan. 2015 06:31 ]

Bildtext:
Bilden är tagen precis när jag kommit hem från jobbet samma kväll som jag fick beskedet från Salgrenska. Den totala glädjen, som inte går att ta miste på, blev förevigad av vår gode vän och granne Mary Holmqvist.

Gilla, dela och följ oss på Facebook om du vill :)

Intresseanmälan för beställning av boken - Tacksam för gåvan - 
hittar du här:

EFTERLYSNING!
Jag vill tacka min okända danskavaljer för dansen. Du som jobbade på SSAB i Luleå hösten 2005 och känner igen dig som Pizzabeställaren, hör gärna av dig 

Detta hände 19 oktober 2005

- Två Opera, två Kebab och en Calzone. Vill ni ha sallad och dricka också? Ok! SSAB..?! Mobilnummer..? Ok, Då kommer vi om ca 45 minuter. 
Sen en tid tillbaka har jag börjat arbetsträna på Memos Pizzeria.
Jag ger Memo bongen med beställningen, plockar ihop sallad och två stora läsk och lägger dem i en plastpåse. Slår in i kassan. Memo är i full färd att baka pizzorna. Telefonen ringer. 
- Pizza Express, det är Isabella!

Nästa beställning. Bongen till Memo som fortfarande jobbar med den förra beställningen. Sallad och dricka i påsen. Slå in i kassan. Härligt att vara igång och jobba även om det bara är en arbetsprövning.
In i bilen med pizzor och tillbehör. Jag kollar att mobilen är med. Den ligger där den ska och är laddad och påslagen. Jag startar bilen och slår på stereon. Iron Maidens Run to The hills spelas flitigt nu för tiden och idag är inget undantag. Drar på hög volym för att njuta av låtens energi. En energi som smittar av sig och får håren på armarna att resa sig. Jag vänder bilen och kör mot Örnäset längs Ringgatan, tar till höger i rödljusen. Ner mot rondellen och till vänster ut mot Svartöstaden. Till vänster ligger Örnäsets centrum med Coop och en massa småbutiker. Till höger på Lövskatan sticker Lasses Musiks skylt ut ovanför entrén. Livet känns. Idag känns det fint.

Jag viker av vänster och kör sen ner under Svartövägen. Snart är jag vid den skarpa högerkurvan några hundra meter före Uddebogrinden till SSAB. Passerar grinden som verkar vara obevakad. Ingen passeringskontroll!? Min resa har tagit fem minuter. Jag ringer killen som beställt pizzorna och han svarar att han kommer ut på en gång. Jag stannar bilen och kliver ur. Tar fram pizzorna och ser i ögonvrån att pizzabeställaren kommer mot bilen. 

Mobilen ringer. Händerna är upptagna med pizzakartonger och drickapåse. Trixigt att få fram telefonen och balansera käket samtidigt. Måste ställa in grejorna i bilen igen innan jag får fram mobilen. 
- Det är Isabella!
- Hej Isabella, det är Hanna Wikström, donationskoordinator från Salgrenska Sjukhuset i Göteborg. Jag har en trevlig nyhet till dig. Vi har hittat en njure som vi tror passar till dig.
- Va?
- Jo jag sa att vi har fått tag på en jättefin njure som vi tror skulle passa dig perfekt. Kan du komma?
- JAAAA! Skriker jag rätt ut samtidigt som tårarna kommer. 
- Klart jag kommer! får jag så småningom fram och lägger på. 

Pizzabeställaren står nu alldeles intill mig och bilen. Han står som ett levande frågetecken och undrar säkert vad det är för galning till pizzabud som börjar skrika, skratta, gråta och dessutom tar tag i honom och börjar dansa. Han bara tittade på mig med stora förvånande ögon. 
- Fattar du? De ringde från Salgrenska… ska äntligen få en... Nu har de hittat en ny till mig… Fattar du inte hur stort det är?
- Eh, Va? 
- Jamen de har hittat en NJUUURE! Mina njurar är paj, de funkar inte och nu har de hittat en ny till mig! 
Nu sken även han upp och började också dansa. 
- Grattis, sa han.

Där på asfaltsplanen utanför huset stod ett pizzabud och en pizzabeställare och dansade. Om någon såg oss vet jag inte men det borde nog dragit blickarna till oss. Min danskavaljer fick en stor kram innan jag hoppade in i bilen igen.
Körningen ut till SSAB tog hela Run to The hills och en bit in på Gangland. Innan introt på Hallowed by Thy name spelats färdigt var jag tillbaka på Skurholmen. Jag tog ledigt resten av dagen. 
Comments