Hem‎ > ‎

- Isabella, vill du gifta dig med mig? Frågade han.

skickad 12 mars 2015 04:59 av Mikael Elmegren
https://www.facebook.com/tacksamforgavan?ref=ts&fref=ts
Gilla, dela och följ oss på Facebook om du vill :)

https://docs.google.com/forms/d/1qjESiP5WgU9s09J4spX0HCD-1Jm191owMHp4pjxsZ-Y/viewform

Intresseanmälan för beställning av boken - Tacksam för gåvan - 
hittar du här:

Vigseln 2:a mars 2001

Mitt i natten väckte Tommy mig där vi låg och sov i hans sjukhussal på Sunderbyns Sjukhus. Han låg inne för behandling av sin lunginflammation han hade fått. Jag undrade naturligtvis vad som stod på.

- Isabella, vill du gifta dig med mig? Frågade han.
Det tog någon sekund innan jag fattade vad han egentligen frågade, och visst ville jag gifta mig med mannen i mitt liv. Självklart.

Redan för ett halvår sedan tog jag fram ett snöre. Det lindade jag då och då runt Tommys ringfinger. Jag hade nämligen en plan. Att fråga Tommy om han ville förlova sig med mig, men det visste han ingenting om, eller så gjorde han kanske det. Oavsett om han förstod så avslöjade han inte det för mig. Nu hade jag snöret som mått och kunde ordna ringar.

Tommy låg i sängen och vilade sig. Jag kom in i sovrummet, gick fram till sängkanten och satte mig.
- Du, Tommy… Vill du förlova dig med mig?
Tommy sken upp och blev jätteglad. Han ville förlova sig, sa han och som av händelse hade jag två ringar i en liten ask i min ficka. Hips vips, så var vi förlovade!

Men nu var det friat, mitt i natten och bröllop skulle det bli. Sagt och gjort. Det blev en hel del planerande inför vårt bröllop som förmodligen inte skulle bli som alla andras. Vi bestämde oss för att vi ville vara hemma där det var mest lugn.  Alla andra ”går till prästen” men vår präst fick allt vackert komma hem till oss. Det gjorde hon så gärna.

Den 2:a mars 2001 låg det spänning i luften för det var idag vi skulle gifta oss. Prästen kom. Gästerna kom. Assistenterna hade gjort iordning Tommy så fint. Mig hade de hjälpt med hår och smink. Någonting lånat, någonting blått, något gammalt och något nytt. Jag kände mig speciell i min fina vita klänning och den blus jag fick låna av mamma. Självklart hade jag någonting blått, men vad det var låter jag vara hemligt. Ett par gamla ringar och inte minst, ett nytt hjärta hade jag.

Emilia hade de också fixat till så fint, som en liten vackerdocka. Maten var ordnad och vi hade till och med fått tag i en grönskande bröllopsbåge, grön och fin. Den ställdes vid bordet där jag och Tommy skulle sitta och äta efter ceremonin.

Prästen tog initiativet och tog fram sin fiol. På den spelade hon så vacker den klassiska brudmarschen. Vi gjorde entré i vardagsrummet. Tommy rullandes i sin stol och jag skridande bredvid. Prästen hade gjort iordning ett litet altare. Allt var bara så perfekt, förutom att brudnäbben, Emilia, hade somnat.

- Isabella Anita Röger, tager du Tommy Göran Holmberg till din äkta man att älska i nöd och lust tills döden skiljer er åt?
- JA!
  - Tommy Göran Holmberg, tager du Isabella Anita Röger till din äkta maka att älska i nöd och lust tills döden skiljer er åt?
- JA!
Märkligt! För oss var det bokstavligen tills döden skulle skilja oss åt. Den skilsmässan låg bara ett halvår bort.

Comments