Algemene voorstelling: wat, door en voor wie, waar, waarom en hoe

HET ADRES VAN ONZE HOOFDVESTIGING IS ITALIËLEI 171, ANTWERPEN. WE ZIJN 'ONDER DAK' BIJ ERDENA.

Bekijk ook eens onze nieuwe site: Athena - Open Leercentrum

Wat betekent 'Tabora'?

“Dé goede plek, de plaats waar mensen zich goed voelen, de plaats waar mensen bij zichzelf mogen thuiskomen”

Ben je de trappers even kwijt? Wil je even op adem komen maar toch vooruitkomen? Wil jij jezelf op je eigen ritme ontplooien en vind je geen pasklare oplossing voor jou? Spring dan eens binnen bij Tabora. Wij hebben voor jou misschien wel een werkbare formule – die wij graag uitwerken op jouw maat, volgens jouw tempo en natuurlijk in overleg met jou.

Want in onze aanpak geldt dat iedereen uniek is.

Wat en wie is Tabora?

Tabora staat voor een organisatie die openstaat voor, en zelf bestaat uit, mensen met een verscheiden achtergrond. Onze organisatie is er onder meer voor mensen die, wegens persoonlijke of maatschappelijke factoren, momenteel niet aan de slag kunnen met een arbeidscontract in het gewone of beschermde tewerkstellingscircuit en die arbeidszorg nodig hebben.

Een andere doelgroep zijn mensen die met een inhaalbeweging het Diploma Hoger Secundair Onderwijs willen behalen. Ook willen wij houvast bieden aan mensen, jong en oud, die aanvullende leerondersteuning, psychologische begeleiding of juridisch advies nodig hebben. Wij voeren 'levenslang leren' hoog in het vaandel!

En 'Tabora' staat voor nog veel meer. Hieronder beschrijven we kort onder meer onze visie en aanpak. Voor een uitgebreid overzicht van onze werking klik je maar 's door op de themakoppelingen (in de zijbalk linksboven).

Waar vind je Tabora, hoe kun je ons bereiken?

Als overkoepelend centrum coördineert diverse activiteiten en projecten van maatschappelijk en sociaaleconomisch belang. (Klik op de kleur voor meer details over de vestigingen.)

>>> Onder de noemer Athena - Open Leercentrum organiseren we tal van taal- en andere cursussen en opleidingen, hoofdzakelijk gericht op maatschappelijke integratie en inschakeling in het beroepsleven, in hartje Antwerpen (Italiëlei 171). Je kunt er ook terecht voor pedagogische/psychologische begeleiding (bv. voor een leerhandicap) en juridisch advies.

Telefoon: 03 233 27 35. E-mail: athenaopenleercentrum@gmail.com.

>>> Nu is ons aanbod ook in Mechelen, Hanswijkdries nummer 28, beschikbaar.

>>> In huize Huize Tabora in Kruibeke hebben we voor het ontplooien van merendeels handvaardigheden tewerkstellingsplaatsen ingericht onder de projectnaam 'den Atelier'.

Voor wie is Tabora er?

Eerst dit: Tabora past ervoor om mensen in hokjes te plaatsen. Niemand mag dus denken dat Tabora er niet voor hem of haar is. Plus: Tabora is meer dan een uitgebreid aanbod van cursussen, opleidingen en soortgelijke activiteiten; wij geven jou namelijk ook graag informatie (bv. over de geldigheid van een buitenlands diploma of het werknemerstatuut) en kunnen jou indien nodig

weerbaarder en wegwijs maken en doorverwijzen naar andere organisaties of overheidsinstanties.

Wij werken bewust laagdrempelig, zonder leeftijdsgrenzen en zonder taalbarrières.

Tabora's visie en aanpak

Tabora wil mensen waarderen, motiveren en kansen geven. Daartoe willen wij mensen goed begrijpen. Als jij en wij elkaar goed verstaan, dan kunnen we samen een parcours uitstippelen, in een geest van openheid en respect.

Wij begeleiden je en verwachten van jou ‘alleen maar’ een goede inzet. Zo kun je doorgroeien naar een volgend niveau, volgens jouw ritme en kunnen! En met een nieuwe opleiding of een ontplooiing van je vaardigheden ga jij je veel beter in je vel voelen.

In samenspraak met jou zorgen wij voor evenwicht en afwisseling in het pakket, tussen lichamelijke en geestelijke activiteiten, tussen praktische voorbeelden volgen en zelf creatief aan de slag gaan. Bij ons werk je ook aan je ingesteldheid en houding (je gaat minder twijfelen en meer durven; je werkt aan je zelfvertrouwen). Wees gerust, je wordt opgenomen in een groep van mensen die principieel openstaan voor jou en die jouw eigenheid respecteren.

Tabora’s hoofddoel is immers mensen zelfredzaam maken door hen te begeleiden; zo krijgen mensen een tweede kans – iets waar iedereen recht op zou moeten hebben.

In de woorden van mevrouw M.-J. Sente, coördinator van de dagelijkse werking van Tabora vzw:

"Wij willen mensen een zitje op een trein aanbieden, maar wij trekken die trein niet.

De mensen moeten hun trein met hun eigen energie doen vooruitkomen.”

"Schragen en dragen!" En ook altijd samen een beetje zoeken ... met geduld en een glimlach.

Aarzel niet om bij ons binnen te stappen. Samen zoeken we uit wat jou interesseert en waarmee we je op weg kunnen helpen.