Megoldások
 

1. feladat Az iskolai honlapon a Téli kedveskedés után link: kattint, submit: beleírni a szöveget, a végén ha a mntést nem csináltátok meg, nem küldött semmit. Egy pingvin csúszkál a havas tájon és kirajzolja a dombra, amit beleírtál az elején!

6.c

7.c

6.b 6.b

8.a A választ nem tudom elküldeni mivel nem nyitja meg a flash animációt a böngésző!

2. feladat: Csángók: még semmiylen emailt nem kaptam (16.11)L.F. Jó: www.csango.ro, Hétfalu, Gyimes és Moldávia (ez van a filmben)

Többet nem kaptam még. (15.36)L.F.

 

3.feladat A youtube/SzechenyiErd főlapról egy kiválasztott videót elindítani, ott jobbra lehet látni a lehetőséget az ünnepi videós képeslap küldésére, arra kattint, írja, hogyan tovább.

6.c működik

6.a 6.a

6.b Ez működik! L.F.

4. feladat: Fénykép készítése és elküldése a csapatról

5. feladat: Iskolai honlap: videógyűjtemény/érdi videó, (valahol középen)

A helyes válasz Julika néni Rozi néni, Dr. Kubassek János

 6. feladat:

5.a

Tigrisek, vagyis az 5.a csapata !!!!< xml="true" ns="urn:schemas-microsoft-com:office:office" prefix="o" namespace="">

(csapatunk története)

 

 

Hetényi Attila (csapatvezető)

11 éves

Vörös Patrik

10 éves

Nagy Ádám

10 éves

Markó Dániel

10 éves

Balog Roland

11 éves

 

 A december úgy alakult, hogy Feri bácsi feladatot adott az osztályoknak: készüljenek fel december 20.-ára, mert a Széchenyi napok keretében egy internetes vetélkedő lesz! Az előkészítés már a hónap közepén megkezdődött az osztályban!

1. Szilvi néni ismertette a verseny szabályait.

2. Összeállt a csapat, amelynek a neve: Tigrisek!

3. Elkezdődtek az első próbálkozások: az MSN telepítése, bejelentkezés, anyaggyűjtés és az iskolai honlap tanulmányozása.

4. Néztük a videó anyagokat a Széchenyis életről és vártuk a nagy napot!

 

Sajnos a verseny napján csak a Tigrisek kis része tudott eljönni, mindössze a csapat 2 tagja volt jelen! Elég nehéznek bizonyultak a kérdések, sokat segített apukám,- ennek ellenére nem sikerült igazán gyorsan és pontosan válaszolni!  

 

 Azért, HAJRÁ TIGRISEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8.a

A csapatom története
Nekünk nem nagyon sikerült a verseny. Jobban mondva nekem nem sikerült. A verseny elött egy kicsivel kiderült a számomra az, hogy a Donát számítógépe elromlott. Ezért hozzájuk nem mehettek. Nem tudtam mit tegyek így elkezdtem egyedül. Sajnos az eredményen meg is fog látszani. De nem baj. Én meg próbáltam jól teljesíteni. Sajnos, már a legelső feladatnál felmerültek gondok... A pingvines flash animációt nem nyitotta meg a böngésző. Sajnos arra biztos nem kaptunk pontot. Mivel egyedül voltam a többi feladat sem ment zökkenő mentesen. Most már kicsit nyugodtabb vagyok mivel ez már az utolsó feladat. Számomra nagyon nehéz volt.

 

6.b:

Jó volt.
Senki sem segített, a csapat eggyüttműködött,nagy volt az izgalom ,nagyon gyorsan próbáltuk keresni a feladatokat.
Jók voltak a kérdések

7.b

Csapatom

Nagyon élveztük a vetélkedőt mert elég sokat nevettünk egymás hülyeségein miközben legalább 2 csapattárs birkózott a másik szobában.A feladatok is jók voltak de volt ami nehéz volt.

by:kuglifejek xD 7b
6.a
 
6.c
A csapatom története


Amikor megtudtuk hogy lesz az internetes vetélkedő én meg a Bence jelentkeztünk rá,utána a Ricsi is jelentkezett.Amikor elindultunk hozzánk kiderült hogy Bence testvére beteg ezért Bence nem tudott eljönni,így csak ketten maradtunk.A feladatok könnyüek voltak csak kellett rajtuk gondolkodni.Sajnos fél 5-kor mennie kellett Ricsinek ,ezért csak én maradtam.

Szerintem ez volt a legkönnyebb feladat :)
8.b

A csapatom története

Legelőszőr nehézséget okozott , hogy nem tudtunk regisztrálni.
    Már a verseny előtt nézelődtünk az oldalon hátha valami érdekeset felfedezünk és benne lesz a kérdésekben. A csapat  nagyon együtt működő volt mert mindenki nagyon kreatív dolgokkal és ügyes válaszokkal állt elő.A csapat előszőr 4 főből állt de aztán csatlakozott hozzán Kisfaludy Lilla és ő is nagy segítség volt a kérdések megválaszolásában. Volt néhány feladat ami nehézséget okozott mert nem találtuk sehol a választ.
       Nagyon tetszettek a csapatnak a feladatok mert kreatív feladatok voltak bár lehettek volna egy kicsit egyszerőbb kérdések  és több idő a válaszra mert nem volt egyszerű megkereseni a válaszokat.

8.c

2-en voltunk a csapatban,ezért kicsit nehezeb volt! De mi azért így is megtudtuk oldani őket 5 perc alat!Sajnos az 5. feladtara nem tudtunk telejs választ adni!Segíteni nem segített senki, mi 2-en csináltuk meg a feladatokat!Habár a fényképes feladat 15 perc késésessel jelent meg,de megtudtunk csinálni nagyon gyorsan!DE azért tetszet nagyon nekünk!Reméljük Feribá is élvezte!Tisztelettel:
A 8.b- csapata
6.a

Csapatunk története

 

Egy kis beszámoló szerény személyünkről külön-külön:

Csizmadia Bettina (Betty): Körülbelül 9 éves voltam, amikor belecsöppenhetem az internet világába. Első honlapomat nagy kedvvel szerkesztgettem, de az még csak egy úgynevezett alapszintű honlap volt. Azóta már jóval többet tudok, az ilyesfajta dolgokról, és magáról a gépről is. Nagyon gyorsan tudok gépelni egyesek szerint. Honlapjaim számát már nem nagyon tudom követni, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül.. ugye Dya? J Hát ennyi egyelőre elég is lesz szerintem. J                                                                                                                 

 

Steindl Klaudia (Dya): Olyan 9 éves lehettem, amikor elkezdtem gépezni, de akkor még csak virtuális állatok nevelgetése volt a szándékom. Álmom volt rendesen megtanulni a gépírást, nem csak pötyögtetni a betűket. Mikor valamilyen szinten megtanultam, akkor egyre jobban haladtam felfelé azon a létrán, ami a mai tudásomat jelképezi. Nem tagadom, néha beleragadok a számítógép, illetve az internet világába. Szerencsére nem vagyok függő, remélhetőleg nem is leszek az.

 

 

És akkor a lényeg

 

Mivel nekünk a barátságunk is egy grafikai programnak köszönhető, nem volt nehéz rávenni magunkat erre a jelentkezésre. Persze nem tagadjuk voltak akadályok, de ez nem tartozik ide. Mikor megtudtuk igazán a feladatokat, akkor jelentkeztünk erre 100%-osan. Előnyeink:

1        Gyakran találkozgatunk egymásnál

2        Viszonylag gyorsan is gépelünk, ami nagy előny.

3        MSN-en is tartjuk a kapcsolatot, tehát ha nem is egymásnál, akkor ott is megtudjuk (simán) beszélni a dolgokat.

4        Szeretünk versenyeken részt venni.

5        Az osztályért mindent! J

6        A grafikai programokat ijesztgetjük, tehát a képeslap nekünk semmi J

Kifejezetten erre a versenyre létrehoztunk egy MSN fiókot: 6.a.verseny@windowslive.com

Van egy osztály honlapunk is: www.5aoldala.gportal.hu. Bár mi nem ötödikesek vagyunk, ezt az oldalt szerkesztgetjük. Átalakítottuk, és a cím is valószínűleg megváltozik. Mondjuk, lehet, hogy ez nem ide tartozik.

 

A verseny menete

 

Kissé idegesek voltunk néha, mert nem sikerült egy-két dolog, úgy ahogy azt vártuk volna magunktól, de azért tetszett. A szervezkedésről csak annyit, hogy Bettynél oldottuk meg a feladatokat, semmilyen segítség nélkül. Hát a problémákról, hosszasan tudnánk beszélni, de végül a nagy részét sikerült megoldanunk. Nem mondható nehéznek, de könnyűnek sem, a feladatsor, főleg a csángós, képeslapos videós rész, és még a földrajzi múzeumos. De végül sikerült áthidalni a problémán félig-meddig. Amit tudtunk azt tudtuk, amit nem tudott gyorsan elküldeni a levelezőrendszer, amiatt nagyon idegesek voltunk, sőt még most is kicsit. Kíváncsiak leszünk a verseny végeredményére, bár jóra számítunk, fel vagyunk arra is készülve, hogy ez nagyon nem így lesz.