Miből készül ?

BluesSalt szájharmonika mikrofon

A ház

A BlueSalt szájharmonika mikrofon egyik legfontosabb összetevője a mikrofon ház. Fontos, hogy a ház jól körbefogható s kényelmes legyen. A BlueSalt szájharmonika mikrofon háza egy fém sótartóból készül. A ház egy 6 cm átmérőjű, 4.5 cm magas henger. Mind a ház méretei, mind pedig az anyaga ideálisak szájharmonika mikrofon számára.

BlueLight szájharmonika mikrofon
A BlueLight szájharmonika mikrofon háza egy fém bicikli lámpából készül, melynek átmérője a 6.5 cm-ről fokozatosan szűkül. Krómozott felülete s klasszikus alakja különösen dekoratívvá teszi


A kábel csatlakozó

Praktikus okokból bizonyos szájharmonika mikrofonok, köztük a BlueSalt is, nem rendelkeznek fix kábellel, hanem egy standard 6.3mm-es jack aljzatot tartalmaznak. E csatlakozó aljzatba kerül a szájharmonika mikrofont a gitár erősítővel összekötő jack-jack kábel. A kompaktabb kivitel érdekében a jack csatakozó a lehető legminimálisabban emelkedik ki a ház felületéből. 

A mikrofon betét

A ház mellett a hangképzés másik legfontosabb eleme a mikrofon betét.  A BlueSalt és BlueLight szájharmonika mikrofonok esetében a betét egy

régi tárcsás telefon mikrofon vagy hallgató betétje. A régi telefonok betétjei közül a dinamikus betétek kerülnek beépítésre. A mikrofon betét a későbbiekben cserélhető.

Hangerő szabályzó

Az alap típus nem rendelkezik hangerő szabályzó gombbal, ennek oka egyfelől az alacsony költségvetés, másfelől a kis, kompakt kivitel.