Για την κινητοποίηση της Παρασκευής 24-11-2017

αναρτήθηκε στις 27 Νοε 2017, 10:14 π.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   [ ενημερώθηκε 27 Νοε 2017, 10:14 π.μ. ]

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

24/11/2017

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 έγινε στο Υπουργείο Παιδείας μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων. Η κινητοποίηση είχε ως αιτήματα αιχμής την άμεση θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αποκλειστικά στο Νηπιαγωγείο και τη μη ενοποίηση των σχολών Βρεφονηπιοκόμων των Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΑΤΕΙ με τα Πανεπιστημιακά Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών.

Οι εκπαιδευτικοί όμως δεν βρήκαν «ανοιχτές θύρες» όπως ανέφερε το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του (14/11/2017). Η ηγεσία του Υπουργείου, ενώ γνώριζε για την κινητοποίηση από τις αρχές του Νοεμβρίου, δεν βρήκε χρόνο να δεχτεί την αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η απαξίωση του εκπαιδευτικού κινήματος συνεχίζεται. Οι αναβολές, τα ευέλικτα χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις χωρίς υλοποίηση δεν συνιστούν υπεύθυνη στάση από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Αν το Υπουργείο έχει αποφασίσει να θεσμοθετήσει τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση για να εφαρμοστεί την επόμενη σχολική χρονιά, αυτό θα πρέπει να γίνει τώρα, έτσι ώστε να υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να γίνει απρόσκοπτα η εφαρμογή της. Πιθανή νομοθέτησή της ακόμα και στο α’ τρίμηνο του 2018, θα αναγκάσει όλες τις υπηρεσίες (διοικητικές και εκπαιδευτικές) να κάνουν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να μη δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα το Μάιο στις εγγραφές και στον προγραμματισμό για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Ο αγώνας των Νηπιαγωγών συνεχίζεται

 

 

 

ĉ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ,
27 Νοε 2017, 10:14 π.μ.
Comments