Νέα - Ανακοινώσεις

Αίτηση ακύρωσης για το νέο τύπου Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο.

αναρτήθηκε στις 11 Ιαν 2017, 2:04 μ.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

Συνάδελφοι

Η  μάχη ενάντια στην υπουργική απόφαση  συνεχίζεται.

 Την Παρασκευή στις 9:00 π.μ. εκδικάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47 ) η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ΔΟΕ για το νέο τύπου Ενιαίο Ολοήμερο  Νηπιαγωγείο.

Ως Συντονιστικό Νηπιαγωγών ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο νέο προαιρετικό Ολοήμερο που στόχο έχει την απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες ονομάζοντας τις καταρχήν προαιρετικές και μελλοντικά   παραδίδοντας τη λειτουργία τους σε ΚΔΑΠ ή Δήμους.

Οι  νηπιαγωγοί  διαπιστώνουμε   καθημερινά  ότι η νέα Υπουργική Απόφαση για το ενιαίο τύπου Νηπιαγωγείο στερείται παιδαγωγικών τεκμηρίων και  μεταλλάσσει το Νηπιαγωγείο  σε σχολειοποιημένο πρόγραμμα με αυστηρούς χρόνους.  Διαπιστώνουμε  επίσης   την υποβάθμιση του  παιδαγωγικού χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας  που μελλοντικά θα απαλλάξει το Υπουργείο από την υποχρέωση για τη στελέχωσή του με Νηπιαγωγούς και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος της ωρομισθίας και στο Νηπιαγωγείο.

 

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο Συμβούλιο Επικρατείας   την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 9:00 π.μ. . Για τη συμμετοχή μας αυτή η ΔΟΕ έχει προκηρύξει  3ωρη διευκολυντική  στάση από τις 8:00-11:00 π.μ.

ΖΗΤΑΜΕ

Ø  Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).

Ø  Διατήρηση του ενιαίου χαρακτήρα στο Ολοήμερο Πρόγραμμα  από την έναρξη  μέχρι το τέλος του και δυνατότητα εναλλαγής ωραρίου μεταξύ των νηπιαγωγών του πρωινού και του απογευματινού προγράμματος

 

Επισυνάπτεται η απόφαση της ΔΟΕ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

αναρτήθηκε στις 18 Δεκ 2016, 11:51 π.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   [ ενημερώθηκε 18 Δεκ 2016, 11:51 π.μ. ]

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 

www.nipiagogoi.gr


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Η Δίχρονη Δημόσια Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αποτελεί το κύριο αίτημα του Συντονιστικού Νηπιαγωγών, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Από το ∆ιάταγµα αρ. 68/1896 «Περί συστάσεως νηπιαγωγείων» και το νόμο 3518/2006 για την ενός έτους υποχρεωτική Προσχολική αγωγή μέχρι σήμερα το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή είναι βασικό και αδιαπραγμάτευτο. Ο αποκλεισμός της ηλικιακής ομάδας των προνηπίων από την εκπαίδευση είναι έγκλημα εναντίον αυτών των παιδιών και ντροπή για ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η ηλικία των τεσσάρων χρόνων είναι η ηλικία-θύμα σε όλη την  εκπαίδευση.  Στην Ελλάδα η  προσβασιμότητα των παιδιών αυτής της ηλικίας σε δομές Προσχολικής εκπαίδευσης είναι 67%, ποσοστό το οποίο είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την Ευρώπη όπου το ποσοστό  προσβασιμότητας είναι 95%.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας  κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στο ζήτημα  της υποχρεωτικότητας   του ενός επιπλέον  έτους. Για μας τους/τις Νηπιαγωγούς όμως  το ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικότητας  του Νηπιαγωγείου εξαγγέλλεται  για άλλη μια φορά, αφού εξαγγέλθηκε και από τον προκάτοχό του κ. Φίλη. Για να μην είναι άλλη μια εξαγγελία η προγραμματική δήλωση, το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο οποίο να περιγράφεται με ακρίβεια και με χρονοδιαγράμματα η διαδικασία και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν (προεγγραφές προνηπίων, εξασφάλιση κονδυλίων για διορισμούς νηπιαγωγών, κτιριακές υποδομές κ.ά) ώστε να καταστεί άμεσα υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική αγωγή.

Η άμεση νομοθέτηση της  δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και  Εκπαίδευσης πρέπει να   είναι το πρώτο βήμα για την πρόσβαση όλων των παιδιών 4-6 χρόνων στο Νηπιαγωγείο.  Είναι ανάγκη το εκπαιδευτικό τοπίο για αυτά τα παιδιά  να είναι καθορισμένο με ακρίβεια, χωρίς επικαλύψεις (κληρώσεις, παιδικοί σταθμοί κ.ά.) και η διαδικασία καταγραφής - αποτύπωσης των πρώτων στοιχείων που σχετίζονται με το θέμα   να δημοσιοποιηθεί άμεσα.

 Είναι ανάγκη επίσης  να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Προσχολική εκπαίδευση όπου υπάρχουν πολλές «γκρίζες ζώνες» και προτάσεις (π.χ. Ενιαίο Εθνικό Πλαίσιο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  παιδιών 0-6 χρόνων, Παιδικά κέντρα κ.λ.π.) με αποτέλεσμα το δημόσιο Νηπιαγωγείο να βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων ατόμων, ομάδων και τώρα της ΚΕΔΕ…

   Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε 1-3 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη πάρθηκε η απαράδεκτη απόφαση πρόταση προς την κυβέρνηση:

«ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προτείνουμε τη διοικητική μεταφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των αποκεντρωμένων υπηρεσιών της Κεντρικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είναι χωροθετημένες σε περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο, στην αντίστοιχη Περιφέρεια ή το Δήμο, είτε οι αρμοδιότητές τους αφορούν «τοπική υπόθεση», είτε αφορούν «αποστολή του κράτους» (οπότε θα ασκούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατ΄ εκχώρηση εξουσίας από την Κεντρική Διοίκηση).

Με τον τρόπο αυτό, η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους, διότι διασφαλίζεται η συνολική υπαγωγή των μεταφερόμενων υπηρεσιών στην πολιτική διεύθυνση της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το σύνολο των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και της υλικοτεχνικής υποδομής τους, χωρίς να χρειαστεί η χωρική μετακίνηση του προσωπικού και της υποδομής αυτών.

Ενδεικτικά, οι κρατικές δομές που προτείνουμε να μεταφερθούν διοικητικά στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι οι ακόλουθες :

1.                  τα Κοινωνικά Ιδρύματα

2.                  τα Νηπιαγωγεία

3.                  τα Γραφεία του ΟΑΕΔ.

4.                  οι Δομές πρόληψης και οι Δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περιλαμβανομένων των Κέντρων Υγείας (ιδίως των αστικού τύπου), πλην του υγειονομικού προσωπικού τους.»

Η απόφαση αυτή συνιστά απροκάλυπτη επίθεση στο Νηπιαγωγείο ως δομής της Δημόσιας Εκπαίδευσης,  και στοχεύει άμεσα στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού του ρόλου και στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών αλλά και της Παιδείας ως Δημόσιου αγαθού. Η απορρόφηση  κονδυλίων ΕΣΠΑ που εμμέσως ζητάνε οι Δήμαρχοι θα σημάνει την αρχή της Αποκέντρωσης για όλη την εκπαίδευση.

Είναι ανάγκη η προσχολική εκπαίδευση να αντιμετωπιστεί επιτέλους στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και παιδαγωγικά εμπεριστατωμένης πρότασης για τη 14χρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με δομές και περιβάλλοντα κατάλληλα για τις ηλικιακές ομάδες που εμπλέκονται σε αυτή.

Απαιτούμε άμεσα να θεσμοθετηθεί η δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση με την αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή αποκέντρωσης. Όχι  στο νέο τύπο ολοήμερου νηπιαγωγείου που καταστρατηγεί τον αντισταθμιστικό του ρόλο και αποκλείει παιδιά από τη φοίτηση σε αυτό.  Ζητάμε μείωση του αριθμού νηπίων ανά νηπιαγωγό σε 1:15 και ενίσχυση των δομών ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης, δημόσιες παράλληλες στηρίξεις ,ειδικό βοηθητικό προσωπικό)  μέσω της στελέχωσης τους με μόνιμο προσωπικό. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και  βοηθητικού προσωπικού.

 

 Ζητάμε από τη ΔΟΕ να έχει άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  για να  καθοριστεί  η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής.

Καλούμε τους/τις Νηπιαγωγούς σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των διακοπών και σε συμμετοχή στις συναντήσεις που θα διοργανώσει το Συντονιστικό Νηπιαγωγών για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων μας.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Γενικό Λογιστήριο του Kράτους

αναρτήθηκε στις 24 Νοε 2016, 9:09 π.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

Συνάδελφοι,

Μετά από επικοινωνία μας μες το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε ότι η αναγνώριση πλασματικού χρόνου (σπουδών, στρατού, και παιδιών) από 1/1/2017 θα κοστίζει περίπου τα τριπλάσια χρήματα.

Είναι καλό λοιπόν για όσους κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης  μετά  την 1/1/2011 να υποβάλλουν την αίτηση αναγνώρισης  μέχρι τέλος του έτους (για να προσμετρηθούν οι πλασματικοί χρόνοι με μειωμένες τιμές) η οποία δεν είναι ούτε  δεσμευτική  ούτε άμεσα πρέπει να εξοφληθεί  .

Σας επισυνάπτουμε τις αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ,τα οποία αναγράφονται στο κάτω μέρος της αίτησης, και σας παρακαλούμε για την ενημέρωση  όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναδέλφων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

αναρτήθηκε στις 8 Νοε 2016, 2:55 μ.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

                                                                                                                                    8-11-2016

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Συναδέλφισσες –οι

Έχει αποσταλεί το με Αρ. Πρωτοκόλλου : Φ3/1563/185702/Δ1 - 3-11-2016  έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ στο οποίο εκτός των άλλων αναφέρεται ότι ’’ ... η νηπιαγωγός στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δεν αναλαμβάνει το ζέσταμα του φαγητού ...’’

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών από το 2012 έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα και έχει κάνει συναντήσεις με τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου και είχε καταθέσει ανάλογο ερώτημα  προς το Συνήγορο του Παιδιού. [1] Οι ενέργειες αυτές και οι συνεχείς πιέσεις του Συντονιστικού προς τους αρμόδιους φορείς είχαν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή του θεσμού του τραπεζοκόμου  μέσω της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Το Υπουργείο αναγνώρισε την αναγκαιότητα εισαγωγής του θεσμού,  αλλά το έκανε με προχειρότητα και με μορφή εργασίας η οποία ούτε  μόνιμη είναι,  ούτε καλύπτει όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους . Επίσης οι 600 τραπεζοκόμοι που τοποθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δεν κατέστη δυνατό να καλύψουν παρά μόνο ένα μικρό  μέρος του συνόλου των ολοήμερων σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας  θα πρέπει άμεσα να διαμορφώσει,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΦΕΤ, ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη διαδικασία της γεύματος των παιδιών στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία το οποίο θα περιλαμβάνει τον τρόπο διορισμού, τα προσόντα  και  τον καθορισμό καθηκόντων των τραπεζοκόμων –χειριστών τροφίμων.

https://sites.google.com/site/syntonistikonipiagogon/home/ekrythmeekatastasestaoloemeranepiagogeiagiatothematesdiadikasiastougeumatostonpaidion

 

 ΘΕΜΑ: « Διευκρινήσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων»

Α. Διδασκαλία μαθημάτων Δύναται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και έγκριση του οικείου Σχολικού Συμβούλου κατά τη σύνταξη του ΕΩΠ και αν κρίνεται αναγκαίο, η διδασκαλία διδακτικού αντικειμένου σε συνεχόμενο δίωρο, με την προϋπόθεση την ίδια μέρα της εβδομάδας να μην υπερβαίνουν τα δυο (λ.χ. ένα δίωρο Γλώσσα και ένα δίωρο Φυσικά).

Β. Σίτιση Το γεύμα των μαθητών παρασκευάζεται στο σπίτι από τους γονείς/κηδεμόνες τους. Ο υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος στο δημοτικό και η νηπιαγωγός στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δεν αναλαμβάνει το ζέσταμα του φαγητού, αλλά  βοηθά και καθοδηγεί τους μαθητές ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος και να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους μαθητές των μικρών τάξεων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης. Ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τόσο την σίτιση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος όσο και την λειτουργία της σχολικής μονάδας αντιμετωπίζονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων εντός του πλαισίου που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις.

 Γ. Πρακτική άσκηση φοιτητών Π.Τ.Δ.Ε και Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών. Η πρακτική άσκηση των φοιτητών των Π.Τ.Δ.Ε και Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ύστερα από την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΠΔ 320/1983 (ΦΕΚ 116/1983 τ. Β). Στην περίπτωση αιτημάτων για ορισμό επιπλέον σχολείων, το αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου υποβάλλει το αίτημα του στην αρμόδια Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ προκειμένου να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση.

Δ. Αλλαγή ονομασίας σχολείων στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Επισημαίνεται ότι στις σχολικές μονάδες, με ευθύνη των Διευθυντών τους, στο πεδίο της πληροφοριακής πλατφόρμας Myschool θα πρέπει να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα η ονομασία/ επωνυμία του σχολείου χωρίς τους προσδιορισμούς «κλασικό» και «ολοήμερο».

 Ε. Εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα Οι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, συνεπώς δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π., ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και αποκτούν όλα τα δικαιώματα αυτών για την εγγραφή των παιδιών τους στο ολοήμερο πρόγραμμα όπως ισχύει και περιγράφεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, εγκύκλιοι αριθμ. 139808/Δ1/31-08-2016 και 87776/Δ1/30-5-2016 ΥΠΠΕΘ και ΥΑ Φ12/657/70691/Δ1/26-04-2016 (ΦΕΚ 1324/2016, τ. Β’).

ΣΤ . Προσέλευση – αποχώρηση μαθητών Στις περιπτώσεις της περ. β της παρ.2 του άρθρου 11 του ΠΔ 200/1998 (Α΄161) και της περ. η, της παρ. 2 του άρθρο 13 του ΠΔ 201/1998(Α’ 161) ανήκουν και οι περιπτώσεις μαθητών των οποίων οι γονείς αιτούνται πρόωρη αποχώρηση ή καθυστερημένη προσέλευση στο πρόγραμμα του σχολείου για λόγους ιατρικής υποστήριξης ή θεραπευτικής παρέμβασης των μαθητών, κατόπιν βεβαίωσης από δημόσιο φορέα, από την οποία προκύπτει με ακρίβεια η ανάγκη της ανωτέρω απουσίας και ο ακριβής χρόνος αυτής. Επισημαίνεται, ότι τόσο ο φορέας που εκδίδει την βεβαίωση, όσο και ο φορέας υλοποίησης της θεραπευτικής παρέμβασης ή ιατρικής υποστήριξης να είναι δημόσιοι φορείς.

 Ζ. Ωράριο λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος 1/θ, 2/θ και 3/θ Δημοτικών Σχολείων. Για τα ωρολόγια προγράμματα των 1/θεσίου, 2/θεσίου και 3/θεσίου Δημοτικών σχολείων ισχύει η εγκύκλιος 139808/Δ1/31-08-2016 ΑΔΑ: ΩΟΥΚ4653ΠΣ-ΔΨΠ «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-17» (Α.2. Ωρολόγια Προγράμματα), και για τη λειτουργία τους ως Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία η εγκύκλιος 92813/Δ1/06-06-2016 «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2016-17» (Β. Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία). Σε κάθε περίπτωση η έναρξη του Ολοήμερου Προγράμματος ορίζεται αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων του Ωρολογίου Προγράμματος της κάθε τάξης των 1/θεσίου, 2/θεσίου και 3/θεσίου Δημοτικών Σχολείων.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ  , ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

Απαντάμε στις / στους συμβούλους

αναρτήθηκε στις 20 Σεπ 2016, 11:50 μ.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

20/9/2016

 

Συνάδελφοι/ισσες

Απαντάμε στις / στους συμβούλους :

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ και ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ .

Κανένας δεν  γνωρίζει ένα Νηπιαγωγείο όπως το γνωρίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου που αποφασίζει σεβόμενος ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ (ΔΟΕ Αρ. Πρωτ.791/6/9/2016), ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου ποιοτικού Νηπιαγωγείου, που σέβεται τους ρυθμούς των παιδιών, που λειτουργεί αντισταθμιστικά  και δεν αποκλείει κανένα παιδί από το Δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΔΙΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Π.Ε.της ΔΟΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ  24/9/2016 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL

(Μιχ. Βόδα και Λιοσίων )  ΣΤΙΣ 17:00 μμ

 

ΣΤΥΓΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

αναρτήθηκε στις 20 Σεπ 2016, 12:27 π.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

 

ΣΤΥΓΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΗΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ’’ΣΤΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ!

Έπεσαν οι μάσκες της δήθεν  «αριστερής πολιτικής» του Υπουργείου!

 Το Υπουργείο Παιδείας μετά την αύξηση του ελάχιστου αριθμού παιδιών για τη λειτουργία τμήματος,μετά  τη θέσπιση κριτιρίων για  την εγγραφή των παιδιών στο Ολοήμερο και  μετά  τα καλοκαιρινά νομοθετήματα με τα οποία  εξαφανίζεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του,  εγκαλεί τώρα  τους /τις Νηπιαγωγούς να αλλάξουν τις συλλογικές  αποφάσεις  τους!

 

Ενώ τα Νηπιαγωγεία  αυτό τον καιρό ζουν ένα ιδιότυπο  καθεστώς τρέλας με το σχολειοποιημένο πρόγραμμα που δεν έχει τη φιλοσοφία των προγραμμάτων Νηπιαγωγείου και το οποίο πρέπει οι Νηπιαγωγοί να εφαρμόσουν  στο Νηπιαγωγείο...

Ενώ τα Νηπιαγωγεία έχουν μετατραπεί  σε  Κέντρα διερχομένων το πρωί με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας...

Ενώ στην επαρχία τα νήπια φτάνουν  (με λεωφορεία και χωρίς συνοδό) στο Νηπιαγωγείο πολύ πριν ανοίξει και φεύγουν μισή ώρα μετά τη λήξη του προγράμματος...

Ενώ οι φωνές και οι εντάσεις μεταξύ γονέων και Νηπιαγωγών εντείνονται καθημερινά κατά την αποχώρηση, αφού δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος αποχώρησης στο πρόγραμμα...

Ενώ στα συστεγαζόμενα με Δημοτικά οι εντάσεις μεταφέρονται μεταξύ Δασκάλων Νηπιαγωγών και γονέων που μπαινοβγαίνουν με τα παιδιά τους στα σχολεία...

Ενώ Διευθυντές Εκπαίδευσης στέλνουν στα σχολεία  εγκυκλίους που δεν ισχύουν και άλλοι  εξ αυτών εγκυκλίους  που είχαν βγει το καλοκαίρι εμπιστευτικά «για την τεκμηρίωση του ΕΤΟΝ »...

Ενώ στο myschool εμφανίστηκαν Διδακτικά Αντικείμενα στο Νηπιαγωγείο, όπως Ανατροφοδότηση και Πρόγευμα προκαλώντας Νηπιαγωγούς και Πανεπιστημιακούς να σκίσουν τα πτυχία τους...

 

Το « αριστερό» Υπουργείο Παιδείας  ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τα ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΟΧΙ για να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε!

  Έτσι μέσα σε κλίμα πανικού,  με απίστευτη βιασύνη, προσπαθεί να ακυρώσει τις αποφάσεις  των Συλλόγων Διδασκόντων  και να υπερασπιστεί τη «νομιμότητα του Δεκαπενταύγουστου» και την παιδαγωγική ένδεια του εγχειρήματος.  Χωρίς τη συναίνεση της Εκπαιδευτικής κοινότητας προχωράει με τακτικές του  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ και  καθιστά τους/ τις Συμβούλους υπεύθυνους , ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΔΙΟ αλλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της Υπουργικής Απόφασης .

  Βάζει  τους σχολικούς συμβούλους να στείλουν  έγγραφο και να ζητούν προγράμματα ως τις 23/9.  Στο έγγραφο αναφέρονται και όλα τα νομοθετήματα του Δεκαπενταύγουστου έτσι ώστε να  τρομοκρατηθούν οι  Νηπιαγωγοί που ζουν τον χειρότερο Σεπτέμβρη σχολικής χρονιάς που είχαν  ποτέ!  

 

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ  και ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ .

Κανένας δεν  γνωρίζει ένα Νηπιαγωγείο όπως το γνωρίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου που αποφασίζει σεβόμενος ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Καλούμε τους Νηπιαγωγούς της ομάδας του Υπουργείου   να αφήσουν το Υπουργείο και την εικονική πραγματικότητά του. Πλήθος συναδέλφων τους προσφέρει το Νηπιαγωγείο τους να έρθουν, να κάνουν δειγματική διδασκαλία και  να εφαρμόσουν  ΑΜΕΣΑ το νέο πρόγραμμα .

Παραθέτουμε ένα   παράδειγμα   :

Σε Νηπιαγωγείο  με πρόωρη υποδοχή, συστεγαζόμενο με Δημοτικό Σχολείο (στην κατηγορία αυτή ανήκουν πάρα πολλά  Νηπιαγωγεία της χώρας )

Στις 7:00 ανοίγει η πόρτα για την πρωινή ζώνη  του Δημοτικού

Στις 7:30 κλείνει η πόρτα.

Στις 7.45 ανοίγει η πόρτα μόνο για τα νήπια που έχουν δηλώσει Ολοήμερο και πρόωρη υποδοχή (στο οποίο  δεν μπορούν να φοιτούν όλα, αλλά μόνο όσα έχουν εργαζόμενους, ανέργους και από ευπαθείς ομάδες).

Στις 7.55 η πόρτα κλείνει.

Στις  8.10 κλείνει η πόρτα του Δημοτικού Σχολείου που είναι  στο ίδιο κτίριο.

Στις 8.10 οι γονείς –κηδεμόνες που έφεραν τα μεγαλύτερα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο, παίρνουν τα νήπια τους -αφού διώχνονται από την αυλή του Δημοτικού και βγαίνουν έξω στο δρόμο. Εκεί περιμένουν για να πάει η ώρα 8.20 και να ανοίξει η πόρτα του Νηπιαγωγείου! Οι γονείς φωνάζουν και διαμαρτύρονται στους Νηπιαγωγούς οι οποίοι είναι μέσα στην τάξη με μερικά παιδιά!Ο χρόνος δεν επαρκεί για να γυρίσουν οι γονείς στο σπίτι και να επιστρέψουν στο Νηπιαγωγείο, ούτε  μπορούν να φέρνουν τα παιδιά με βάρδιες στο σχολείο !Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει όταν θα έρθουν οι βροχές και το κρύο!Πρέπει πραγματικά να επέμβει εισαγγελέας άμεσα και να αναλάβει τις ευθύνες του το Υπουργείο Παιδείας.

 

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • ΔΙΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ

 ΑΘΗΝΑ 19/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

αναρτήθηκε στις 15 Σεπ 2016, 11:37 π.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

 

Μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών πραγματοποίησαν τα ΔΣ των 6 Συλλόγων Π.Ε.και εκπρόσωποί τους  (A’ Αθήνας, Αριστοτέλης, Παρθενώνας, Αθηνά, Μακρυγιάννης, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου)  και πλήθος Νηπιαγωγών.

 

 Στην παράσταση διαμαρτυρίας προσκλήθηκαν και  παρευρέθηκαν οι 4 σχολικοί Σύμβουλοι των εκπαιδευτικών περιφερειών.Τα μέλη του ΔΣ των  Συλλόγων  μας κατέθεσαν στις σχολικές συμβούλους τα πρακτικά και τα ωρολόγια  προγράμματα με βάση τις αποφάσεις της ΔΟΕ, των συλλόγων Π.Ε.  και του Συντονιστικού Νηπιαγωγών.

 

Απαίτησαν από τις Σχολικούς Συμβούλους  να εγκριθούν τα πρακτικά και τα προγράμματα άμεσα και να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.   Επισημάνθηκε ότι  η αντίδραση των Νηπιαγωγών στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης  είναι μαζική γιατί ο ενιαίος τύπος Νηπιαγωγείου μεταλλάσει το Νηπιαγωγείο και το πρόγραμμά  του  σε σχολειοποιημένο πρόγραμμα το οποίο έχει αυστηρά  χρονικά πλαίσια δραστηριοτήτων  και στερείται παιδαγωγικών τεκμηρίων.

Τα παιδιά, ειδικά των μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, αποκλείονται από  μια ιδιαίτερη ανάγκη της εποχής της κρίσης, την ανάγκη για ενιαίο και  συνεχές  σχολείο, την ανάγκη για το κοινωνικό ποιοτικό Δημόσιο  σχολείο. Η υποβάθμιση επίσης του παιδαγωγικού χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας  που μελλοντικά θα απαλλάξει το Υπουργείο από την υποχρέωση για τη στελέχωσή του με Νηπιαγωγούς, ανοίγει  το δρόμο της ωρομισθίας στο Νηπιαγωγείο ή  ακόμη και  της μεταφοράς της λειτουργίας του σε Δήμους ή ΚΔΑΠ.

Οι σχολικές σύμβουλοι απάντησαν ότι οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων είναι σεβαστές και δεν θα απορριφθούν αν δεν υπάρξει εντολή από το Υπουργείο.

Γνωρίζοντας ότι σε πολλά Νηπιαγωγεία στις περιοχές μας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη μόνιμο προσωπικό και ως εκ τούτου η κατάθεση του ωρολογίου προγράμματος δεν ήταν δυνατή, παρακαλούμε τις/τους συναδέλφους  να έρχονται σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ των τοπικών συλλόγων εκπαιδευτικών, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επιδοθούν και τα υπόλοιπα πρακτικά και ωρολόγια προγράμματα.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου ποιοτικού Νηπιαγωγείου ,που σέβεται τους ρυθμούς των παιδιών,που λειτουργεί αντισταθμιστικά  και δεν αποκλείει κανένα παιδί από το Δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

 

  • ΔΙΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

 

 ΑΘΗΝΑ 14/9/2016

Κατάσταση διάλυσης στα νηπιαγωγεία!

αναρτήθηκε στις 11 Σεπ 2016, 4:09 μ.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

11/9/16

 

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;

Ο Υπουργός Παιδείας λέει ότι επέστρεψε η κανονικότητα στα Νηπιαγωγεία επειδή διόρισε 1.335 (ΠΕ60) και 223(ΠΕ61 & ΠΕ 60.50) αναπληρωτές Νηπιαγωγούς με τους οποίους βέβαια δεν καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν και αυτά που δημιουργούνται. Για ποιά κανονικότητα μιλάει όταν για τα Νηπιαγωγεία έχουμε τη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς που είχαμε ποτέ! Δεν σώζουν την κατάσταση λίγοι διορισμοί με συμβάσεις εργασίας!

Διέλυσε τα Νηπιαγωγεία με τις Υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε μέσα στον Αύγουστο για το αυξημένο ωράριο των Νηπιαγωγών και τον ενιαίο τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Κατέστρεψε το απογευματινό τμήμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο οποίο δεν μπορούν να φοιτήσουν όλα τα παιδιά (λόγω των προϋποθέσεων που θέσπισε για τους γονείς πχ. εργαζόμενοι και οι δύο γονείς) και το μετέτρεψε σε τμήμα φύλαξης.

Οι Νηπιαγωγοί αντιδρούν δυναμικά στη διάλυση του Ολοήμερου και στην αύξηση του ωραρίου τους, αλλά ο Υπουργός τα εφαρμόζει και πανηγυρίζει για τα επιτεύγματά του! Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και οι Νηπιαγωγοί ακόμα δεν έχουν σταθεροποιήσει τη συγκρότηση των τμημάτων! Και πραγματικά πως να συγκροτήσεις τμήματα όταν υπάρχουν 50.000 προνήπια που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο και περιμένουν με το voucher στο χέρι να βγούν οι θέσεις με ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς. Που είναι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή που εξήγγειλε ο Υπουργός;

Συναδέλφισσες-οι

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και δυστυχώς οι καταστάσεις είναι οριακές. Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές εκπαίδευσης αποστέλλουν εγκυκλίους και δίνουν οδηγίες που αλληλοαναιρούνται.Οι υπεύθυνοι για το Νηπιαγωγείο στο Υπουργείο, έστειλαν στα στελέχη εκπαίδευσης και νέες διευκρινήσεις γραμμένες στο πόδι, ανυπόγραφες για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων, προσπαθώντας να επιλύσουν τα χιλιάδες προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Πολλές από αυτές τις διευκρινήσεις δεν στηρίζονται σε κανένα νομικό πλαίσιο!

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά δείγματα της απερίγραπτης κατάστασης που επικρατεί:

Λάθος ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου τύπου Νηπιαγωγείου έστειλε το Υπουργείο!

Το πρόγραμμα λειτουργίας των Νηπιαγωγείων για το 2016-17 έχει 45 λεπτά διάλειμμα και μόνο 20  λεπτά δραστηριότητες! Φυσικά δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο! Για το λόγο αυτό:

 


1. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ!

 

2. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ!

Διεύθυνση Εκπαίδευσης απέστειλε οδηγίες οι οποίες δεν ισχύουν!

«Για την λειτουργία πρόωρης υποδοχής στις σχολικές μονάδες είναι απαραίτητο να σταλούν, από τον/την Προϊστάμενο/-η του νηπιαγωγείου, ηλεκτρονικά προς την υπηρεσία μας  (στο email: tmekp@dipe-peiraia.att.sch.gr τα παρακάτω: α) εισήγηση του Συλλόγου διδασκόντων στην οποία να αιτιολογείται η ανάγκη λειτουργίας και β) εισήγηση της αρμόδιας Σχολικής Συμβούλου Π.Α.».

 

3. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!

05/09/2016

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία τμημάτων Πρόωρης Υποδοχής»

Σε εκτέλεση του παραπάνω σχετικού εγγράφου παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη λειτουργία τμημάτων Πρόωρης Υποδοχής, μέχρι την Πέμπτη 8/9/2016 και να μας αποστείλετε αυθημερόν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.1. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία Τμημάτων Πρόωρης Υποδοχής στα Νηπιαγωγεία:

 

4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ! Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα αναστοχάζονται 5 ώρες εβδομαδιαίως και θα κάνουν ανατροφοδότηση άλλες 5!

Δείτε τα διδακτικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου! Και εμείς πρώτη φορά τα βλέπουμε, αφού δεν υπάρχουν διδακτικά αντικείμενα στο Νηπιαγωγείο παρά μόνο γνωστικές περιοχές - μαθησιακά πεδία!

Δείτε τις οδηγίες του Myschool!

Untitled100.pngΚαι φυσικά όση υπομονή και να έχουμε όπως μας συστήνει με mail έγγραφο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κανένα από τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα Νηπιαγωγεία δεν πρόκειται να επιλυθεί.

Δείτε τι αναφέρει:

«...Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Προϊστάμενο Τ.Ε.Θ., με σύμμαχο την υπομονή.».

Όσοι σχεδιάζουν αυτή την επιθετική και επικίνδυνη εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο ζούν σε μια εικονική πραγματικότητα πολύ μακριά από αυτό που συμβαίνει πραγματικά στα Νηπιαγωγεία και καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών! Διέλυσαν το Νηπιαγωγείο και έχουν το θράσος να βαφτίζουν τη διάλυση καινοτομία και μάλιστα με αριστερή οπτική!

Συναδέλφισσες-οι

Το Υπουργείο σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες διαλύοντας το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και μάλιστα έχει το θράσος να αναφέρει ότι αυτό έγινε με παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά κριτήρια!

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ :

·        ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

·        ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

·        ΔΙΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

·        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ

·        ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

·        ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

·        15 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

·        ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

 

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ (Σύλλογος Π.Ε. ή της  ΔΟΕ ) ΓΙΑ ΑΜΙΓΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟΥ

αναρτήθηκε στις 8 Σεπ 2016, 3:46 μ.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Συναδέλφισσες/οι, για το πρακτικό και το υπόδειγμα προγράμματος σε εκτυπώσιμη μορφή, ανοίξτε το αρχείο word στο τέλος του παρακάτω κειμένου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

 

www.nipiagogoi.gr

8/9/2016

 

 

Πρακτικές οδηγίες για την κατανομή τμημάτων και την εναλλαγή ΩΡΑΡΙΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Απο 6/9/2016  η Ομοσπονδία μας (ΔΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση και  σχέδιο πρακτικού κατανομής τμημάτων (αρ. Πρωτ.791), το οποίο  συμπληρώνουμε και το καταθέτουμε στη Σύμβουλο μαζί με το ωρολόγιο πρόγραμμα (σφραγισμένο και υπογεγραμμένο πρωτότυπα σε 3 αντίτυπα).

Όπως αναφέρεται στο πρακτικό, τα τμήματα είναι ήδη συγκροτημένα και τα παιδιά κατανεμημένα σύμφωνα με τις εγγραφές του Ιουνίου (δηλαδή πρωινής λειτουργίας και ολοήμερης λειτουργίας ) και οι αναθέσεις τους θα γίνουν με τον ήδη γνωστό τρόπο (εναλλαγή) από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουμε μαζικά και σε συνεργασία με τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία μας  την αντίθεση μας στο νέο ενιαίο τύπο Νηπιαγωγείου, (σχεδόν απόλυτη απόφαση 85ης  ΓΣ Αντιπροσώπων) το μνημονιακό Νηπιαγωγείο, το οποίο τεχνηέντως καταργεί τον ενιαίο και συνεχή χαρακτήρα του Ολοήμερου προγράμματος και το χωρίζει σε βασικού και προαιρετικού τύπου.

 Αυτή η μεθόδευση σε πρώτη φάση υποβαθμίζει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας και γενικά τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου και  στερεί από τα παιδιά, ειδικά των μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, την κάλυψη μιας ιδιαίτερης ανάγκης την εποχής της κρίσης, την ανάγκη κοινωνικό ποιοτικό Δημόσιο  σχολείο. Μελλοντικά θα απαλλάξει το Υπουργείο από την υποχρέωση για τη στελέχωσή του με Νηπιαγωγούς, ανοίγοντας το δρόμο της ωρομισθίας στο Νηπιαγωγείο ή και ακόμη της μεταφοράς της λειτουργίας του σε Δήμους ή ΚΔΑΠ.

Ζητάμε από το Συλλόγους  μας να είναι κοντά μας στην προσπάθεια μας αυτή και να παραδώσουν  μαζικά και με παράσταση διαμαρτυρίας τα πρακτικά και τα ωρολόγια προγράμματα στους Συμβούλους απαιτώντας τη θεώρησή τους.

Έτσι λοιπόν:

 

1.   Συμπληρώνουμε το Πρακτικό  Κατανομής σύμφωνα με το παρακάτω πρότυπο της ΔΟΕ (αρ. Πρωτ.791) ή αυτό που αποφάσισε ο Σύλλογος σας.

 

Σχολικό έτος: 2016-2017

 

Αριθμός πράξης ……………… του Συλλόγου Διδασκόντων του …………Νηπιαγωγείου …………………………………

 

Θέμα: «Κατανομή τμημάτων και εφημεριών και ορισμός Νηπιαγωγών που διδάσκουν στα τμήματα».

 

Σήμερα ημέρα……………… ……/9/2016 και ώρα ................ συνεδρίασε ο σύλλογος διδασκόντων του ……………Νηπιαγωγείου  …………………………….. με θέμα «Κατανομή τμημάτων και εφημεριών και ορισμός νηπιαγωγών που διδάσκουν στα τμήματα». Στη συνεδρίαση συμμετείχαν :

1.    ……………………………………………………….(ονοματεπώνυμο) Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

2.    ……………………………………………………... (ονοματεπώνυμο) Νηπιαγωγός

3.    ……………………………………………………… (ονοματεπώνυμο) Νηπιαγωγός

4.    ……………………………………………………… (ονοματεπώνυμο) Νηπιαγωγός

 

 

Η Προϊσταμένη ανάγνωσε τα όσα αναφέρονται στο ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. Ο σύλλογος διδασκόντων προέβη σε κατανομή των τμημάτων με βάση τα όσα ορίζονται και συγκεκριμένα: « Οι νηπιαγωγοί κατά την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος είναι απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τους τις παιδαγωγικές αρχές και τους στόχους του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών (Α.Π.Σ.) για το Νηπιαγωγείο καθώς και την πολυμορφία και ανομοιογένεια κάθε τάξης νηπιαγωγείου, δίνοντας προτεραιότητα στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων προέβη σε κατανομή των τμημάτων με βάση την επιλογή των γονέων ως προς την ώρα αποχώρησης (13:00 ή 16:00) επιδιώκοντας σύνθεση τμημάτων τέτοια που θα διευκολύνει την ομαλή προσαρμογή των παιδιών και την ανάπτυξη ενός ενιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Τμήμα 1: Ώρα λειτουργίας 8:20-13:00: υπεύθυνος Νηπιαγωγός ………………………………………….. (ονοματεπώνυμο)

Τμήμα 2: Ώρα λειτουργίας 7:45/8:20-16:00: υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί

1.    ……………………………………….(ονοματεπώνυμο)

2.    ……………………………………….(ονοματεπώνυμο)

 

 

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε, επίσης, τον τρόπο ορισμού των νηπιαγωγών στα τμήματα με βάση τα όσα ορίζονται: «…κυκλικά και εκ περιτροπής, το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα» σε συνδυασμό με τα όσα ήδη αναφέρθηκαν «να λαμβάνουν υπόψη τους τις παιδαγωγικές αρχές και τους στόχους του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών (Α.Π.Σ.)».

 

Έτσι, για να υπάρξει ενιαία γραμμή δράσης και συνεργασία των νηπιαγωγών, με κοινούς σκοπούς και στόχους και με βασικό σκοπό  την εύρυθμη λειτουργία του νηπιαγωγείου αποφασίστηκε να γίνεται εναλλαγή των θέσεων των δύο νηπιαγωγών που ανέλαβαν το 2ο  τμήμα.

 

Αποφασίστηκαν, τέλος, οι εφημερίες όπως αναφέρονται παρακάτω:

1.   ……………………………………………………………………………

2.   ……………………………………………………………………………

3.   …………………………………………………………………………..

 

Το παρόν πρακτικό συντάχθηκε και αφού διαβάστηκε υπογράφεται ως ακολούθως

 

Η Προϊσταμένη                           Οι Νηπιαγωγοί

 


2.   Συμπληρώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου τοποθετώντας το ένα όνομα εκ των εναλλασσόμενων Νηπιαγωγών στο πρώτο 5ωρο και το δεύτερο όνομα στο τελευταίο 5ωρο. Αν υπάρχει επικαλυπτόμενη ώρα (δηλαδή σχολείο χωρίς πρωινή υποδοχή) αναφέρουμε τις ώρες του διοικητικού έργου και τον/την Νηπιαγωγό που ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ορίσει για την ανάθεση του (αν δεν είναι η Προϊσταμένη).


 

2.   Σε περίπτωση που έχετε ήδη συμπληρώσει διαφορετικό πρακτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα  να το ακυρώσετε,  γράφοντας ότι..... «το παρόν πρακτικό ακυρώνεται μετά την υπ.αρ.791 Απόφαση της ΔΟΕ στις 6/9/2016», υπογράφουν την ακύρωση τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και μετά συντάσσετε  και  το νέο πρακτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα σύμφωνα με τα παραπάνω. .

 

 

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο και Δωρεάν  Υποχρεωτικό Δίχρονο Νηπιαγωγείο.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

αναρτήθηκε στις 4 Σεπ 2016, 3:16 π.μ. από το χρήστη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

                 Τηλ.& Fax 28210-46468

http://users.otenet.gr/~daskhan

Ηλ. δ/νση:  daskhan@otenet.gr

Μπουνιαλή 13-19  Εμπορικό κέντρο "Ερμής"

Χανιά 73134                                                                                         

                                                                                                                                    Αριθ. Πρωτ: 45

                                                                                                                                   Προς:   ΜΜΕ

                                                                                                 Τα μέλη του Συλλόγου       

                                                                                                               Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων 

ΘΕΜΑ:ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων πραγματοποίησε  συνάντηση με τις/τους νηπιαγωγούς της περιοχής μας την Παρασκευή 2/9, με πολύ μεγάλη συμμετοχή , μετά την, με Αρ. Πρωτ.: 140510/Δ1/ 1-9-16 εγκύκλιο του Υπουργείου με θέμα :«Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2016-2017. Ενημέρωση και οδηγίες για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου», για την εφαρμογή των  Υπουργικών  αποφάσεων για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων και το ωράριο των νηπιαγωγών.

Στη συζήτηση που έγινε αναλύθηκαν τα παιδαγωγικά προβλήματα που προκύπτουν από την καθιέρωση του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Αναλυτικά:

 

Ø  Η αποσύνδεση του πρωινού προγράμματος από το απογευματινό αλλάζει  το χαρακτήρα του ολοήμερου προγράμματος και ουσιαστικά το μετατρέπει σε δομή φύλαξης. Το ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου κατά γενική ομολογία  κρίνεται επιτυχημένο με επιστημονικά τεκμηριωμένη την παιδαγωγική προσφορά και τον αντισταθμιστικό του ρόλο, και έχει διακριτότητα από αυτόν του Δημοτικού  ως προς τη ηλικία και τις μεθόδους διδασκαλίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις συγκροτείται  με διαφορετική σύνθεση ομάδας από το πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα , χωρίς καμία σύνδεση , συνέχεια ή συνεργασία μεταξύ των νηπιαγωγών ,  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες παιδαγωγικές  και ψυχολογικές ανάγκες της ευαίσθητης ηλικίας νηπίων και προνηπίων.

Ø  Τα παιδιά του ολοήμερου προγράμματος θα αναγκάζονται να αλλάζουν, ομάδα , εκπαιδευτικό και χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την κατανομή των μαθητών σε τμήματα με βάση το φύλο και την ηλικία μπορεί να προκύψει στην πρωινή ζώνη να υποδέχεται τα παιδιά ο/ η πρώτη εκπαιδευτικός, μετά να παρακολουθούν το υποχρεωτικό πρόγραμμα σε άλλη τάξη με άλλη/ άλλον εκπαιδευτικό και άλλη ομάδα παιδιών και στη συνέχεια να επιστρέφουν στο χώρο που γίνεται το ολοήμερο πρόγραμμα με άλλον/άλλη    εκπαιδευτικό στον/στην οποίο ανατέθηκε το απογευματινό πρόγραμμα και άλλη ομάδα παιδιών. Πόση σύγχυση για παιδιά 4/5 ετών , ιδιαίτερα στην διάρκεια της προσαρμογής.

Ø   Η διαφορετική ώρα προσέλευσης για παιδιά που φοιτούν στο ίδιο τμήμα θα δημιουργήσει συγκρούσεις με τους γονείς των μαθητών ιδιαίτερα στα συστεγαζόμενα με Δημοτικά νηπιαγωγεία οι οποίοι θα αναγκάζονται να περιμένουν έξω από κλειστές πόρτες ενώ ο/η νηπιαγωγός του παιδιού τους θα είναι μέσα. Αντίστοιχα η διαφορετική ώρα αποχώρησης στο ίδιο τμήμα, όπως φάνηκε και στις πρόωρες αποχωρήσεις όπου και όταν δινόταν χωρίς φειδώ , δυσκολεύει συναισθηματικά  τα παιδιά που βλέπουν τους φίλους τους να φεύγουν νωρίτερα.

Ø  Οι θέσεις των νηπιαγωγών σε κάθε σχολική μονάδα διακρίνονται και δεν είναι ενιαίες, ισότιμες και ισάξιες ως προς το παιδαγωγικό τους έργο με την κατάργηση της εναλλαγής του ωραρίου και της συνέχειας του προγράμματος στα ολοήμερα τμήματα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Η εμπειρία από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του ολοήμερου προγράμματος, και τον υποβαθμισμένο ρόλο του /της εκπαιδευτικού της απογευματινής βάρδιας ,ανέδειξε την ανάγκη καθιέρωσης της εναλλαγής των θέσεων στο ολοήμερο τμήμα. 

Ø  Η πολυαναμενόμενη εξειδίκευση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών, φέρνει αύξηση ωραρίου για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων , αφού δεν λαμβάνεται υπόψη ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της λειτουργίας του νηπιαγωγείου, Τα πολυθέσια Νηπιαγωγεία στα οποία προβλέπεται μείωση ωραρίου ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας είναι μόλις 9 από 5.140 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ανάθεση ωρών διοικητικού έργου μόνο για τις προϊσταμένες που υπηρετούν σε ολοήμερα τμήματα χωρίς πρωινή ζώνη.

 

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων καλεί τους/τις νηπιαγωγούς μέλη του : 

Ø  Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να προχωρήσουν σε δημιουργία αμιγών τμημάτων πρωινού ( κλασικού) και ολοήμερου προγράμματος όπου αυτό είναι εφικτό, με βάση τα  παιδαγωγικά κριτήρια και  τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών τους.

Ø  Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να αναθέσουν το ολοήμερο τμήμα με εναλλαγή στο ωράριο της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας στους εκπαιδευτικούς του ολοήμερου τμήματος , εκτός αν ομόφωνα αποφασίσουν την ανάθεση πρωινού ή ολοήμερου προγράμματος για όλη τη χρονιά.

 

Για το ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                                                Ο γραμματέας

 

 

Κληρονόμου Ντίνα                                                      Σακελλαρίδης Θανάσης

 


 

1-10 of 85