Συνάντηση Συντονιστικού Νηπιαγωγών την Πέμπτη 27/2/14 και ώρα 18.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)

Ημερομηνία δημοσίευσης: Feb 25, 2014 9:0:58 PM

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι μεγάλες. Πολύ σύντομα έρχονται θεσμικές αλλαγές, οι οποίες θα διαλύσουν -στην κυριολεξία- το Νηπιαγωγείο και τους Νηπιαγωγούς.

Από τη μια πλευρά η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που συνδέεται με το ΠΔ της αξιολόγησης, οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις –συνενώσεις Νηπιαγωγείων σε πολυθέσιες σχολικές μονάδες και οι εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλου για προσχολική αγωγή 3-6 ετών τη στιγμή μάλιστα που μεγάλος αριθμός προνηπίων κάτω από καθεστώς κλήρωσης διώχνεται από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο δειχνουν το δρόμο της διαθεσιμότητας του κλάδου.

Από την άλλη η υποχρηματοδότηση της παιδείας και η μετακύλιση των δαπανών στους γονείς, οι μηδενικοί διορισμοί, η αυξανόμενη διοικητική εργασία των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων (οι οποίες/οι έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο), το Myschool, τα τμήματα με μεγάλο αριθμό νηπίων ειδικά στα αστικά κέντρα, η μη αναπλήρωσή μας σε περίπτωση ασθενείας οι ακατάλληλες και επικίνδυνες κτιριακές δομές, εντείνουν τα προβλήματα στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και να δυσχεραίνουν το έργο των Νηπιαγωγών.

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να σχεδιαστούν οι μελλοντικές μας κινήσεις.

Συνάντηση Συντονιστικού Νηπιαγωγών

την Πέμπτη 27/2/14

και ώρα 18.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)