ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Ημερομηνία δημοσίευσης: Oct 22, 2017 10:29:25 PM

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

24/10/2017 στις 18:00

στα γραφεία της ΔΟΕ

(Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)

Η παρουσία μας είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ:

Γιατί αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα, οι εξαγγελίες για θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα παραμείνουν εξαγγελίες, αφού δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία υλοποίησής τους.

Γιατί αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα, θα εξαφανίσουν το Νηπιαγωγείο και θα υπάρχει προσχολική εκπαίδευση ενιαία, 0-6 χρόνων, μαζί με τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους δήμους και με κουπόνι.

Γιατί αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα, η προσχολική εκπαίδευση θα γίνει η κερκόπορτα της αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης που θα σβήσει από το χάρτη το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το Δημόσιο Σχολείο και θα μας μετατρέψει σε πτυχιούχους -εν δυνάμει εκπαιδευτικούς- πασπαρτού με συνθήκες ελαστικής εργασίας σε αέναη κινητικότητα.

Γιατί αν δε κινητοποιηθούμε άμεσα, εμείς θα γίνουμε επαίτες κουπονιών και το δικαίωμα των παιδιών για τη δημόσια παιδεία θα μετατραπεί σε προνόμιο κάποιων τυχερών.

Συναδέλφισσες/οι,

πρέπει να συζητήσουμε και να οργανώσουμε πολύμορφα και πολύπλευρα τη δράση μας καθώς υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις που απειλούν το Νηπιαγωγείο.

Να μη λείψει κανένας-καμία