Δελτίο τύπου / 5-11-2014

Ημερομηνία δημοσίευσης: Nov 05, 2014 11:28:12 PM

Στις 3/11/2014 και ώρα 18.00 μμ έγινε συνάντηση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών στα γραφεία της ΔΟΕ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαv Νηπιαγωγοί από Αθήνα, Γαλάτσι, Άγιο Δημήτριο, Aιγάλεω, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Δυτική και Ανατολική Αττική, Πειραιά ,Ίλιον, Πετρούπολη, Παλαιό Φάληρο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Πεύκη κά.

Σύσσωμοι οι νηπιαγωγοί εξέφρασαν τη αγανάκτησή τους.

Έχουμε γίνει πειραματόζωα και μας διοικούν ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, οι οποίοι δοκιμάζουν σε μας ότι θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν, χωρίς να ελέγχονται από πουθενά. Τεστάρουν τις αντοχές μας για να προωθήσουν ανεξέλεγκτα, μόνο ότι τους αποφέρει κέρδος και δεν έχει πολιτικό κόστος.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και οδηγεί στην αποδόμηση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου αφού, ακόμα και τώρα, αρχές Νοέμβρη μεγάλος αριθμός Νηπιαγωγείων δεν λειτουργούν και μεγάλος αριθμός προνηπίων καλείται να φοιτήσει μόνο αν κληρωθεί.

Η αυξανόμενη πίεση στο διοικητικό και γραφειοκρατικό κομμάτι δυσχεραίνει το παιδαγωγικό έργο μας το οποίο καθημερινά αυξάνεται με το Myschool, τις σχολικές επιτροπές κά., με αποκορύφωμα την ανάθεση και νέας αρμοδιότητας, τη χορήγηση αδειών από τις Προϊσταμένες, με την οποία μεταφέρεται η ευθύνη λειτουργίας του σχολείου από το Υπουργείο και την Διεύθυνση στη σχολική μονάδα.

Η διάλυση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου με τις πρόωρες αποχωρήσεις και η μετατροπή του σε φύλαξη, χωρίς τραπεζοκόμους, χωρίς αναπληρώσεις σε περίπτωση ασθένειας συναδέλφων και τα πολυθέσια-πολυδύναμα Νηπιαγωγεία που θα τους εξασφαλίσουν ένα νέο πακέτο ΕΣΠΑ για το bulling που θα δημιουργήσουν, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Η τελευταία εγκύκλιος για την αξιολόγηση που αναρτήθηκε και ανακλήθηκε μέχρι νεωτέρας ξεχείλισε το ποτήρι.Δε θα συναινέσουμε σ' αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει το δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν δυναμικά και να αξιοποιήσουν την απεργία - αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

Ζητάμε από τη ΔΟΕ άμεσα, να καλέσει αρχικά Παναττική Συνάντηση Νηπιαγωγών και να ζητήσει, όπως αναφέρεται και στη με Αρ.Πρωτ.757-30/3/2014 ανακοίνωσή της , από τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να θέσουν στη διάθεσή της τις παραιτήσεις τους, έτσι ώστε να μαζικοποιηθούν οι αντιδράσεις

Ζητάμε από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ να στηρίξουν τις κινήσεις μας με αποφάσεις.