Οι Δράσεις μας




Αποκριατικο παρτυ

   

Αποκριάτικο Πάρτυ











                                                        ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2018                              

 • Επισκευή σε κλειδαριές
 • Τοποθέτηση σημαίας
 • Τοποθέτηση προστατευτικών σε κολώνες

Εργα συλλόγου Φεβρουάριος - Μάρτιος 2018



                                                                             ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

 • τοποθέτηση δεύτερης λάμπας στις ανδρικές τουαλέτες
 • τοποθέτηση διακόπτη στις ανδρικές τουαλέτες
 • Διαμόρφωση αίθουσας υπολογιστών και νέες θέσεις εργασίας

     

Εργα συλλόγου Ιανουάριος 2018

  






                                                                           ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

  • τοποθέτηση πολυκαρμπονικού (πλεξιγκλας) σε παράθυρο της αυλής
  • επισκευή της σκάλας στην είσοδο (μαρμαρά) και τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών
  • επισκευή της πόρτας της αίθουσας των ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • αγορά λαμπών για την τάξη του νηπιαγωγείου ( 9 τεμάχια )
  

Έργα συλλόγου Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017






Ενέργειες Συλλόγου – Οκτώβριος 2017

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες του συλλόγου μας για τον μήνα Οκτώβριο καθώς και για όσες έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα:

·         Αλλαγή λαμπών σε σχολικές αίθουσες

·         Δημιουργία και τοποθέτηση κουρτινών σε σχολικές αίθουσες

·         Βάψιμο εξωτερικής πρόσοψης σχολικού κτιρίου από χρήματα που δόθηκαν από εθελοντή γονιό και από το              ταμείο του συλλόγου

·         Αλλαγή βρυσών από εθελοντή γονιό στην αυλή και στον χώρο των τουαλετών

·         Τοποθέτηση κουπαστής στη σκάλα του σχολείου με στόχο την ασφάλεια των παιδιών (δωρεά γονέα)

·         Βάψιμο και μόνωση στο χώρο σίτισης των παιδιών του ολοήμερου σχολείου (χρήματα που δόθηκαν από                  εθελοντή γονιό και από το ταμείο του συλλόγου)

·        Βάψιμο των μπασκετών της αυλής του σχολείου 

 

ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 35



Μελλοντικές ενέργειες

·         Αλλαγή στις μπετούγιες των σχολικών αιθουσών

·         Επιδιορθώσεις στο χώρο των τουαλετών με στόχο τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής για τα παιδιά μας




ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 35ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Μια πρωτοβουλία γεμάτη ευαισθησία έλαβαν οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων του 35ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία του μέλους του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Αντώνη Καλογερόγιαννη με το Σύλλογο Γονέων του ανωτέρω σχολείου, γονείς και μαθητές συνέλεξαν ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια για τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες και τα παιδιά, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Δελτιο Τυπου ΚΟ.Δ.Ε.Π.




ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Την Παρασκευή 10/07/15 Ο Σύλλογος κατέθεσε εκ νέου επιστολή σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου προς 
το Τμήμα Συντήρησης και Επισκευής Κτιρίων και το Τμήμα Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Πειραιά.





ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Παρασκευή 28/11, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση 
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα κενά σε Διδακτικό προσωπικό και την κάλυψη του ωρολογιου προγράμματος όλων των τάξεων.

Η παρούσα επιστολή κατατέθηκε σε συνεχεία της πρώτης επιστολής που είχε καταθέτει από το Δ.Σ στις 26/09/2014. 




ΥΠΟΒΟΛΗ -ΕΚ ΝΕΟΥ- ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ

Με πρωτοβουλία των Μελών του Δ.Σ. και με την εθελοντική εργασία μητέρας του σχολείου μας - ως αρχιτέκτονας - συντάχθηκε Τεχνική Έκθεση με τα προβλήματα στο σχολικό κτίριο, που χρήζουν επισκευής και συντήρησης.

Η Τεχνική Έκθεση κατατέθηκε πέρυσι (Φεβρουάριο 2014) στον ίδιο το Δήμαρχο (κ. Β. Μιχαλολιάκο), ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας (13/02) για να κάνει αυτοψία της κατάστασης. Κατόπιν, συνεργεία με τεχνικούς του Δήμου ξεκίνησαν κάποιες εργασίες, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ άλλες δεν ξεκίνησαν.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. έκρινε σκόπιμο να καταθέσει εκ νέου την Τεχνική Έκθεση, γνωστοποιώντας την κατάσταση και στο νέο Δήμαρχο.

Η Επιστολή μας υποβλήθηκε στο Δήμο Πειραιά, με αριθμό Πρωτοκόλλου: 39133, την Παρασκευή 26/09/2014. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Δράτσο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα επαν-εξετάσει το αίτημα, διότι θεωρούσε ότι οι εργασίες στο σχολείο μας είχαν ολοκληρωθεί.

Αναμένουμε την ανταπόκριση του Δήμου, διότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την οποιαδήποτε αναβολή - καθυστέρηση, εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας.


Διαβάστε την Τεχνική Έκθεση
Διαβάστε την Επιστολή προς το Δήμο & την Τεχνική Υπηρεσία



ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Παρασκευή 26/09, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καθώς και μια εθελόντρια μητέρα, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πειραιά, κ. Οικονόμου, με τα παρακάτω αιτήματα:

Την κάλυψη του ωρολόγιου προγράμματος όλων των τάξεων, με ειδικότητες. Τα κενά μέχρι σήμερα είναι: Δάσκαλος Φυσικής αγωγής, Πληροφορικής, Μουσικής.

Τα Μέλη του Δ.Σ. κατέθεσαν Επιστολή Διαμαρτυρίας, με αριθμό πρωτοκόλλου 13297, ζητώντας, όχι πλέον υποσχέσεις, αλλά πράξεις, προκειμένου τα παιδιά μας να διδάσκονται όσα προβλέπει το Πρόγραμμα του Υπουργείου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Οικονόμου, μην μπορώντας να δεσμευτεί, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά στο σχολείο μας, κάνοντας σαφές ότι οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία του Πειραιά είναι πολλές και σημαντικές, αλλά θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα αιτήματά μας.

Τον ενημερώσαμε ότι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων δεν θα σταματήσει τις ενέργειες από την πλευρά του, μέχρι να καλυφθούν εξ' ολοκλήρου τα κενά.

Δείτε την Επιστολή Διαμαρτυρίας....... 




Βάψιμο Πινάκων σε όλες τις τάξεις

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, για τη νέα σχολική χρονιά, ανέλαβε το κόστος για το βάψιμο των πινάκων όλων των τάξεων του δημοτικού. 

Η εργασία έγινε από επαγγελματία τεχνίτη, ο οποίος, ένα μεγάλο μέρος του κόστους της εργασίας του, το προσέφερε ως χορηγία στο σχολείο μας. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φραγκίσκο Δουκέρη για την ευγενική του προσφορά.

Το Δ.Σ.



Πλύσιμο κουρτινών στις τάξεις του Δημοτικού 

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς και εθελόντριες μητέρες του σχολείου μας ανέλαβαν το πλύσιμο των κουρτινών όλων των τάξεων του δημοτικού.

Με την ευκαιρία αυτή, αντικαταστήσαμε – όπου κρίθηκε αναγκαίο - τους παλαιούς κρίκους στα κουρτινόξυλα, με καινούργιους, ομοιόμορφους κρίκους, τους οποίους προσέφερε ως χορηγία, το κατάστημα «ΝΙΚΟΛΑΟΥ» στον Πειραιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εθελόντριες μητέρες για τη σημαντικότατη συμβολή τους στις προσπάθειές μας.

Το Δ.Σ.


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014


Προσφορά ειδών ρουχισμού και υπόδησης στον  Ι. Ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας.

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. προσέφερε είδη ρουχισμού και υπόδησης στον  Ι. Ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας για τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η γειτονική μας ενορία στηρίζει καθημερινά το σχολείο μας, παρέχοντας πρωινό στους μαθητές με πρόβλημα επισιτισμού. Από την πλευρά μας, αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στο βαθύτατα ανθρωπιστικό τους έργο, προς τις οικογένειες που χρήζουν βοηθείας, προσφέροντας τα είδη (ενηλίκων), που είχαμε συγκεντρώσει για τη Γιορτή της Αγάπης (του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) από όλους εσάς, τους γονείς του σχολείου μας.

Αφού μας ευχαρίστησαν θερμά για την ευγενική μας προσφορά, σας μεταφέρουμε το μήνυμα ευχαριστίας, διότι χωρίς τη δική σας συμβολή και ανταπόκριση δεν θα είχε επιτευχθεί αυτό το σπουδαίο έργο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Επίσης, τα παιδικά ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, που περίσσεψαν θα διατεθούν στην Ένωση Κεφαλληνίων, προκειμένου να στηρίξουμε όσο μπορούμε τις οικογένειες που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσφέρετε επιπλέον είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα κονσέρβες, εμφιαλωμένο νερό, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα κ.α.για το συγκεκριμένο σκοπό, μπορείτε να τα παραδόσετε στο σχολείο, διευκρινίζοντας το σκοπό: «Για την Ένωση Κεφαλληνίων Πειραιά».

Είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά,

Το Δ.Σ. 


Σαββατιάτικες Δραστηριότητες. 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στα πλαίσια της οργάνωσης των Σαββατιάτικων δραστηριοτήτων έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες:

Έχει αποστείλει τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε όλους τους γονείς, προκειμένου να συμπληρώσουν τα μαθήματα που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους.

Έχει οργανώσει 3 δοκιμαστικά - ανοιχτά μαθήματα: Το «μουσικό νηπιαγωγείο» και στις δύο τάξεις, «θεατρικό παιχνίδι» για όλα τα παιδιά του σχολείου και «κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό», προκειμένου να αποφασίσουν τα παιδιά του δημοτικού εάν επιθυμούν να το δηλώσουν.

Στο μεταξύ έχει συγκεντρώσει τα βιογραφικά όλων των δασκάλων, οι οποίοι αναμένουν τις δηλώσεις των παιδιών.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκέντρωσης των συμμετοχών, τα μέλη του Δ.Σ. θα ορίσουν το αναλυτικό πρόγραμμα ανά δραστηριότητα, με βάση τις ηλικίες των παιδιών. Κατόπιν θα ανακοινωθούν οι ώρες και τα τμήματα και θα οριστεί η ημερομηνία έναρξης.

Προσπάθεια όλων μας είναι τα μαθήματα & τα αθλήματα να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σας περιμένουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας,

Το Δ.Σ.


Χριστουγεννιάτικο Δώρο σε όλους τους μαθητές.

Tην Παρασκευή 20/12/2013 οι μικροί μαθητές όλων των τάξεων παρέλαβαν το Χριστουγεννιάτικο Δώρο τους, το οποίο, έχει καθιερωθεί πλέον

να προσφέρει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Ένα όμορφο βιβλίο - διαφορετικό για κάθε τάξη - προσφέρθηκε σε όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού από μέλη του Συλλόγου, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού.
Με πολύ κέφι και σκούφο Αγιοβασιλιάτικο δώσαμε, μαζί με το δωράκι, και τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας για όμορφες οικογενειακές γιορτές και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!

Την ίδια μέρα, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων προσέφερε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, τον καθιερωμένο μπουφέ με τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες.  



Η Γιορτή της Αγάπης.

Η «Γιορτή της Αγάπης», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/12, με τη συμμετοχή των γονέων και των παιδιών του σχολείου μας.

Την όμορφη  Γιορτή μας, με κοινωφελή και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, τίμησαν με την παρουσία τους :

·         Η χορωδία του Αριστοτέλειου Ωδείου Πειραιά, με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής,

·         Ο Σύλλογος Εθελοντών Αγανακτησμένων Μοτοσυκλετιστών Πειραιά, οι οποίοι ευγενικά μάς προσέφεραν ρούχα και παιχνίδια,

·    Το Σώμα Εθελοντών Διασωστών, Ναυαγοσωστών, Σαμαρειτών ΕΕΣ Πειραιά, έσοντας έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης,

·         Η ΙΟΝ με την ψυχαγωγική απασχόληση των παιδιών και την ευγενική προσφορά προϊόντων τους προς όλους τους συμμετέχοντες,

·      Οι εθελόντριες μητέρες του σχολείου μας, που απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά μας με χειροποίητες κατασκευές στολιδιών για το Δέντρο του Σχολείου μας,

·       Οι εθελόντριες μητέρες, με την ενεργή συμμετοχή τους σε όλες τις εργασίες προετοιμασίας και τη σημαντικότατη βοήθεία τους σε όλη τη διάρκεια της γιορτής. 

Τα παιδιά μας απόλαυσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στόλισαν το “Δέντρο της Χαράς” με τα δικά τους στολίδια, έριξαν το γραμματάκι τους στη «Μπότα του Άϊ-Βασίλη», κατέθεσαν τη ζωγραφιά τους στην «Κάλπη της Φαντασίας», για το Ημερολόγιο του σχολείου μας, γεύτηκαν τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά του μπουφέ μας και τέλος κληρώθηκαν 3 όμορφα δωράκια για παιδιά (και 2 για μεγάλους), ενώ είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν και από τα πολλά παιχνίδια του Βazaar.

 Η χαρά των παιδιών μας και η ευγενική συμμετοχή όσων γονέων μάς τίμησαν με την παρουσία τους, είναι για εμάς το βασικότερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να οργανώνουμε «συλλογικές» εκδηλώσεις. 





Ομαδική Ασφάλιση Μαθητών.

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε την επίτευξη συνεργασίας μας με την Generali Hellas A.A.Eμε την βοήθεια του Αντιπροέδρου του
Δ.Σ Γκανέτσου Αναστάσιου, και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, όπως αυτή έλαβε χώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση στις 30-11-2013.

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, θα παράσχουμε ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΑ τα παιδιά των ταμειακώς εντάξει μελών του Συλλόγου την ομαδική τους ασφάλιση για την τρέχουσα σχολική περίοδο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία  σχετικά με την Ομαδική Ασφάλιση, παρακαλούμε επικοινωνείτε με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Γκανέτσο Αναστάσιο στα email : ganetsos@hotmail.com , anastasios.ganetsos@generali.gr ή στο κινητό 6984542498.

Επίσης, το Δ.Σ. ανέλαβε εξ' ολοκλήρου τα έξοδα ασφάλισης των άπορων μαθητών του σχολείου μας, έτσι ώστε τα παιδιά των οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να έχουν πλήρη κάλυψη,σε περίπτωση ατυχήματος.


Για τις παροχές του ασφαλιστικού δείτε το αρχείο "Ομαδική Ασφάλιση Μαθητών.pdf

Για το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο δείτε το αρχείο "Ομαδικό Συμβόλαιο.pdf"


Το «Μπακάλικο της Αγάπης».

Ο θεσμός που ξεκίνησε το σχολείο μας, από την περυσινή χρονιά, συνεχίζεται, με τη δική σας στήριξη. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης – διαβίωσης. Επίσης, αιτούμαστε, σαν Σύλλογος, από την ενορία της γειτονιάς μας να προμηθεύει συσκευασμένα τρόφιμα για τον ίδιο σκοπό. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει μια μικρή ποσότητα και θα συνεχίζουμε κάθε εβδομάδα να εφοδιάζουμε με τα αναγκαία τις πάσχουσες οικογένειες.




'Ελεγχος Νερού. 
  


Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και κατόπιν σχετικής ενημερώσης στο σχολικό συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε έλεγχος του νερού στις βρύσες του σχολείου μας απο την Ε.Υ.Δ.Α.Π.. Τη Δευτέρα 18/11, ήρθε στο σχολείο αρμόδιος του Χημείου του Κράτους για δειγματοληψία συμπεριλαμβανομένων και των όμορων μας σχολείων. 

Aποτελέσματα Αναλύσεων Ε.Υ.Δ.Α.Π.