Αρχική σελίδα

Η συλλογή ρολογιών δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα.
Πάντως οι κανόνες που χαρακτηρίζουν τις συλλογές ρολογιών είναι οι ίδιοι που καθορίζουν κάθε συλλογή π.χ. πινάκων ζωγραφικής, νομισμάτων κ.τ.λ.
Δηλαδή είναι λάθος να νομίζουμε πως "ότι είναι παλιό ή σπάνιο έχει μεγάλη αξία". Η αξία ενός αντικειμένου καθορίζεται κυρίως από τις τάσεις της κάθε εποχής (δηλαδή τι πάει στη μόδα σήμερα) και επομένως από την τιμή που "πιάνουν" συγκεκριμένα αντικείμενα στις δημοπρασίες.
Π.χ. ένα σπάνιο ρολόι μιας μάρκας που δεν "πάει στη μόδα" στοιχίζει πολύ λιγότερο από ένα συνηθισμένο μιας μάρκας που πουλάει πολύ (π.χ. Rolex, Patek Philippe). Επίσης ένα ρολόι υψηλής τεχνολογίας μπορεί να στοιχίζει πολύ λιγότερο από ένα μικρότερης ή ίδιας ποιότητας μιας περιζήτητης μάρκας! Π.χ. το περιζήτητο Rolex Daytona της πρώτης γενεάς, χρησιμοποιεί τροποποιημένο μηχανισμό της Zenith και στοιχίζει πολύ περισσότερο από το αντίστοιχο Zenith El Primero (το οποίο έχει και ημερομηνία ενώ το Daytona δεν έχει!).
Πάντως πολλές φορές οι εκτιμήσεις πέφτουν έξω όπως π.χ. στην περίπτωση του omega seamaster professional 600M το οποίο σε πρόσφατη δημοπρασία με τον τίτλο omegamania, "έπιασε" τα 11000 ευρώ! (η εκτίμησή του δεν ήταν πάνω από 4000 ευρώ).

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο http://orologia.blogspot.com/
  

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

Στον χώρο αυτό θα καταχωρώ και τις εκτιμήσεις για ρολόγια από φωτογραφίες που μου έστειλαν διάφοροι φίλοι και επισκέπτες της σελίδας

Προσοχή! οι εκτιμήσεις είναι πάντα ενδεικτικές!

Δεν υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα για νέες εκτιμήσεις γιατί λόγω κρίσης, δεν παρακολουθώ πλέον την αγορά.
 
 
 

 
 
Στον χώρο αυτό  θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ρολόγια.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

Comments