Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής


Ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, χαμηλά δίδακτρα, δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες τώρα! Προλάβετε τις θέσεις, πριν συμπληρωθούν τα τμήματα!


 • .

  Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής έως 29/4/19 και κατοχυρώστε τη θέση σας και τα μειωμένα δίδακτρα.

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο τη Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής;
  Κανένα πρόβλημα! Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κατοχυρώσετε τη θέση σας και τα μειωμένα δίδακτρα και ξεκινήστε τα μαθήματα σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας θέλετε! 

  Αναρτήθηκε στις 22 Απρ 2019, 10:05 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Μουσικοκινητικής Αγωγής μπορείτε να το παρακολουθήσετε 
και εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:

A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής

Πληροφορίες για τα μαθήματα


Τι είναι η Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής;
Η Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής, είναι τομέας σπουδών εκπαίδευσης ενηλίκων, προκειμένου να διδάξουν μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά.

Πού γίνονται τα μαθήματα;
Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στις εγκαταστάσεις του Ωδείου Όπερα Αθηνών (Πατησίων 216 - Αθήνα)

Μπορούν να γίνουν τα μαθήματα και εξ' αποστάσεως; 
Τα μαθήματα στη Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε με τους παρακάτω τρόπους:
 1. Δια ζώσης (στις εγκαταστάσεις μας στη Αθήνα)
 2. Εξ΄αποστάσεως:
  • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο. Οι σπουδαστές δηλαδή, συνδέονται μέσω διαδικτύου στην αίθουσα που γίνονται τα μαθήματα και συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα με εικόνα και ήχο, ώστε να μπορούν να συνομιλούν τόσο με τους εισηγητές, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες της σχολής. 
  • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε.
 3. Με συνδυασμό των παραπάνω δύο τρόπων παρακολούθησης (δια ζώσης ή όποτε δεν μπορείτε να έρχεστε στις εγκαταστάσεις μας, παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
Σε ποιους απευθύνεται η Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής;
Η Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο άνω των 18 ετών. Επίσης, η Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής απευθύνεται και σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση παιδιών σχολικής ή και προσχολικής ηλικίας, καθώς και σε σπουδαστές, φοιτητές ή επαγγελματίες των παρακάτω ειδικοτήτων:
 • Νηπιαγωγούς
 • Δασκάλους
 • Εκπαιδευτικούς
 • Μουσικούς
 • Ηθοποιούς
Ποιος είναι ο σκοπός των μαθημάτων στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής;
Ο σκοπός των μαθημάτων στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στη διδασκαλία της Μουσικοκινητικής Αγωγής σε παιδιά, καθώς και η απόκτηση πιστοποιητικού για την ενδυνάμωση του βιογραφικού των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας.

Πόσο διαρκεί η φοίτηση στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής;
Η διάρκεια φοίτησης στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής είναι 3 συνεχόμενες ώρες την εβδομάδα για 1 έτος (12 μήνες). 

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα; 
Τα μαθήματα ξεκινούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. Οι ημέρες και οι ώρες των μαθημάτων στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής, διαμορφώνονται κατόπιν κοινής συνεννοήσεως με τους εγγεγραμμένους σπουδαστές ώστε να εξυπηρετούνται όλοι

Ποιο είναι το κόστος της εγγραφής και των διδάκτρων στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής;
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • 1. Παρακολούθηση του μαθήματος σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 280-130= 150  

   €/μήνα

  • Για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, γονείς, φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του προγράμματος σπουδών: 280-140= 140  

   €/μήνα

  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω: 280-150= 130  

   €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του μαθήματος ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
  • Για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, γονείς, φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του προγράμματος σπουδών: 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του προγράμματος:
 1. Με μετρητά σε 12 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης ατομικών μαθημάτων; Το κόστος σε αυτή την περίπτωση αλλάζει;
Υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης ατομικών μαθημάτων στη σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής. Σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα είναι 1,5 ώρα την εβδομάδα και η συνολική φοίτηση 1 έτος (12 μήνες). Το κόστος δεν αλλάζει και παραμένει το ίδιο, όπως αυτό αναφέρεται παραπάνω.

Με την ολοκλήρωση της φοίτησης εκδίδεται πιστοποιητικό;
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Ωδείο Όπερα Αθηνών.


Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής

Περιγραφή του μαθήματος
        
        Η επικοινωνία μεταξύ των μελών της κοινωνίας επιτυγχάνεται, διότι τα μέλη της ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους μαθαίνουν και εξοικειώνονται με το σύστημα των συμβόλων της, δηλαδή τη γλώσσα. Η γλώσσα είναι, λοιπόν, το αναγκαίο μέσο για την εξωτερίκευση του πολύπλοκου όσο και ποικίλου περιεχομένου της δραστηριότητας του εγκεφάλου. 

        Υπάρχει, ωστόσο, η μορφή γλώσσας, η οποία, συγκριτικά, δεν τυγχάνει της ίδιας προσοχής και συστηματικότητας στην διδασκαλία. Την αντιλαμβάνονται, όμως, την μιλούν και την χειρίζονται χωρίς μέθοδο διδασκαλίας τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, παράλληλα ή ανεξάρτητα από τη γλώσσα της δικής τους κοινωνίας.

        Η γλώσσα αυτή δεν γνωρίζει ούτε χρονικά, αλλά ούτε και τοπικά όρια, ενώ υπερβαίνει γλωσσικά, εθνικά και πολιτιστικά-πολιτισμικά εμπόδια, αφού μπορεί να μεταδώσει άμεσα και έντονα κάθε είδους εικόνες, μηνύματα, συναισθήματα και ιδέες. Είναι η γλώσσα της μουσικής. Η μουσικοκινητική αγωγή συνέλαβε και αξιοποίησε αυτήν την ιδέα. Η μουσικοκινητική αγωγή αντιλήφθηκε την σπουδαιότητα της μουσικής, που χάρη στην ευελιξία και την πανανθρώπινη απήχησή της γίνεται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευμένου παιδαγωγού μουσικοκινητικής αγωγής. 

        Σημαντικοί παιδαγωγοί και μουσικοί, όπως οι H.W. Longfellow, C. Orff και Zoltán Kodály επισήμαναν τον καίριο ρόλο της μουσικής και μαζί της μεθόδου διδασκαλίας της μουσικοκινητικής αγωγής, ενώ ο Πλάτωνας κατέταξε τη μουσική στα αναγκαία μαθήματα. Η μουσική ήταν στο παιδαγωγικό του πρόγραμμα ο αχώριστος σύντροφος της γυμναστικής, καθώς από κοινού διαπλάθουν τον υγιή ψυχισμό μέσα στο υγιές σώμα. Έστω και σε πρώιμο στάδιο, λοιπόν, η μουσικοκινητική αγωγή και η μέθοδος διδασκαλίας της έκανε ήδη τότε την εμφάνισή της. 

        Σήμερα, γίνεται λόγος για την ξεχωριστή μέθοδο διδασκαλίας τηςμουσικοκινητικής αγωγής. Η μουσικοκινητική αγωγή προσφέρει εύφορο έδαφος στην δημιουργική έκφραση μέσα από την ελεύθερη εκδήλωση συναισθημάτων, κλίσεων και χαρισμάτων. Στη διαδικασία μάθησης, η μουσικοκινητική αγωγή συμβάλλει επιπλέον στην εκτόνωση της συσσωρευμένης ενέργειας και στην αποβολή αρνητικών σκέψεων και τάσεων. 

        Ο παιδαγωγός που γνωρίζει την αξία της μουσικής στη μάθηση θα χρησιμοποιήσει ως εργαλείο του, την μουσικοκινητική αγωγή, για να βοηθήσει το μαθητή να ξεδιπλώσει τη φαντασία του, να εκφράσει την ατομικότητά του και να ξεπεράσει αναστολές που σχετίζονται με την επίδοση. 

        Ο παιδαγωγός που κατέχει την μέθοδο διδασκαλίας τηςμουσικοκινητικής αγωγής θα εισάγει στην τάξη την χαρά και την προθυμία για συμμετοχή με τη βοήθεια του τραγουδιού, της σωματικής κίνησης και ενδεχομένως με την χρήση κάποιου μουσικού οργάνου από το μαθητή (χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητη η γνώση του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου). 

        Καθώς η φαντασία, η δημιουργικότητα και η κοινωνικοποίηση είναι δεξιότητες που οφείλουν να καλλιεργούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα, ημουσικοκινητική αγωγή αποτελεί το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στην παιδική έκφραση, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν σταδιακά τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και ταλέντα τους. 

        Το παιδί μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής κυριολεκτικά ψυχαγωγείται. Προσλαμβάνει τους ήχους, χρησιμοποιεί τα δικά του εκφραστικά μέσα βάζοντας στο παιχνίδι τη δική του φωνή, τα δικά του χέρια, το δικό του σώμα- εξ’ ου και «μουσικοκινητική αγωγή», αλλά και ανταλλάσσει την μαθησιακή του εμπειρία μ’ αυτή των άλλων παιδιών που συμμετέχουν. Ξεχνά το άγχος και μαθαίνει απαλλαγμένο από την επίγνωση ότι πρόκειται για διαδικασία μάθησης στα πλαίσια της μουσικοκινητικής αγωγής. 

        Η μουσικοκινητική αγωγή για τον παιδαγωγό που την εντάσσει στον παιδαγωγικό του σχεδιασμό τού δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων που είτε δεν γνωρίζουν την ύπαρξή της είτε δεν κατέχουν την μέθοδο διδασκαλίας της μουσικοκινητικής αγωγής. Πλέον ολοένα και περισσότεροι παιδαγωγοί σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκτούν τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται, πάνω στην μουσικοκινητική αγωγή.


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 8644948 για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!