OPRICHTING GEHANDICAPTEN VOELBALTEAM IN MEERSSEN

Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen (GOM) en SV Meerssen zijn van plan om samen een gehandicapten voetbalteam (G-team) op te richten. Het jongste bestuurslid van de GOM Leroy Verhoeven kwam onlangs met het idee om in Meerssen een G-team op te starten. Hij bracht dit idee ter sprake in de vergadering van de GOM.
De bestuursleden waren erg enthousiast over het idee en gingen akkoord om dit idee voor te leggen aan het bestuur van voetbalclub SV Meerssen (waar Leroy bij het vijfde speelt).

Woensdag 30 maart 2016 vond er een overleg plaats tussen de besturen van de GOM en SV Meerssen. 
In een zeer positief overleg werd besloten dat we samen de mogelijkheden gaan bekijken om binnen de gemeente Meerssen te komen tot een G-team. Een aantal stappen worden nu verder gezet. 

Waarschijnlijk gaat het een G-team worden voor volwassenen tussen 17 en 55 jaar. Daarbij gaan we ons niet richten specifiek op lichamelijke of verstandelijke gehandicapten. Iedereen kan meedoen. Het gezamenlijk voetballen staat centraal. Het is eerst belangrijk dat er geïnventariseerd wordt wie mee wilt doen.

Tot nu toe zijn er verschillende G-teams actief in de omgeving van Meerssen. Maar in de gemeenten Meerssen en Valkenburg aan de Geul nog niet. In de gemeente Maastricht zijn 5 G-team actief. RKHSV Heugem heeft 3 G-teams en Heer heeft 2 G-teams.

Heb je interesse om in Meerssen in een G-team mee te voetballen of wil je hierin een ondersteunende rol al vrijwilliger vervullen dan kun je een e-mail sturen aan: leroy.verhoeven@kpnplanet.nl of bellen naar: 06-45260885.

Klik hier voor de spelregels van G-voetbal.
Bij Downloads & Formulieren staat het PDF-document waarin alle informatie is te vinden.