Home‎ > ‎

Back in Time

05-07-2015     Terugblik op een markante wedstrijd door Loe van der Coelen

Tonegido – SV Meerssen 0 – 4     &     SV Meerssen – Tonegido 3 – 1

In Voorburg was Meerssen voor rust al de betere ploeg tegen de kampioen van de Hoofdklasse A. De combinaties waren vaak oogstrelend en veelal was er balbezit voor Meerssen. Het belangrijkste werd echter vergeten, namelijk een voorsprong te nemen. Na rust voldeed men ruimschoots aan dit manco. Allereerst schoot Hans Ploemen een doorkopbal van Ivo Dahlmans binnen (0 – 1) en halverwege de 2e helft besloot Raymond Gelissen een solo van eigen helft, hij speelde iedereen uit en schoof de bal beneden in de hoek (0 – 2). Meerssen zat op rozen en ging door. Erik Merk zette een hoekschop in een keer in een doelpunt om (0 – 3). Even later werd Erik Merk in de tang genomen binnen de beruchte lijnen. Vanaf de stip schoot Eric Smeets raak en zo werd de 0 – 4 eindstand een feit!

Drie dagen later volgde de return in Meerssen. Begonnen werd er met 1 minuut stilte voor de daags tevoren  overleden erevoorzitter Pierre Debeij. Dit werd de wedstrijd van de “granieten” spits Ivo Dahlmans die met 3 doelpunten zijn stempel op de wedstrijd drukte. Na een kwartier zag het hier nog niet naar uit want Eduard van der Star bracht de bezoekers aan de leiding (0 – 1). Trainer Wim Vrösch aarzelde niet lang en bracht de licht geblesseerde Erik Merk in de ploeg ten koste van verdediger Ludo Fransen. 10 minuten voor rust werd een voorzet van Erik Merk verlengd door Roel Coumans en ondanks dat hij werd aangetikt, scoorde Ivo Dahlmans de gelijkmaker. In de 65e en 82e minuut werd Ivo nog tweemaal in stelling gebracht door Roel Coumans en dit betekende de 2 – 1 en de 3 – 1. Zondag 12 juni volgde de grootste teleurstelling in de geschiedenis van SV Meerssen bij Stevo in Geesteren. Een 0 – 2 voorsprong werd in de slotminuten uit handen gegeven. Bij winst zou Meerssen Kampioen van Nederland bij de Zondagamateurs zijn geweest.


28-06-2015     Terugblik op een
markante wedstrijd
door Loe van der Coelen

EHC – SV Meerssen     17-10-2010     Uitslag 1 – 4
In deze derby kwam het eerste schot van de voet van Ayoub Farhane, de bal ging echter over. Na ruim een kwartier wist een EHC-verdediger op de lijn naast de paal redding te brengen bij een poging van Meerssen op voorsprong te komen. Deze voorsprong kwam er toch in de 25e minuut. Een inworp naar Patrick Crijns werd door Patrick van rechts voor het doel gebracht waar Ayoub Farhane van dichtbij de bal in het doel tikte (0 – 1). Nog geen 5 minuten later schoot Roger Bor de bal naar Patrick Crijns welke laatste doorkopte op Ayoub. Deze laatste was vrij op links doch zag dat Daimy Nijenhuis op rechts er beter voor stond. Daimy rondde deze snelle combinatie foutloos af (0 – 2). Voor rust bleef het hierbij. Na de thee kwam een agressiever EHC uit het kleedlokaal. Dit leidde zowaar in de 52e minuut uit een scrimmage tot de 1 – 2 via Ole Tobiasen. Tot 3 keer toe werd de bal ingeschoten en de derde keer was het raak. Meerssen was hierdoor niet van haar stuk gebracht want 2 minuten later schoot Roger Bor de bal in het EHC-doel. Na lang aarzelen stak de assistent de vlag de lucht in: Buitenspel!? Halverwege snelde Daimy na een dieptepass moederziel alleen op EHC-doelman Ruud Hermans af.  Hij trachtte deze te omspelen doch werd ten val gebracht. Tot verbazing van vriend en vijand kreeg EHC vervolgens een vrije trap. Zo bleef de spanning er nog lang in! De niet geheel fitte en op de bank begonnen Ruud van Kempen besliste 5 minuten voor tijd de wedstrijd definitief met een pracht schot van 22 meter (1 – 3). 2 minuten in blessuretijd was Ruud net voor de doelman aan de bal, lobde deze in het verlaten doel en legde zo de 1 – 4 eindcijfers vast.


21-06-2015     Terugblik op een markante wedstrijd door Loe van der Coelen

EVV
– SV Meerssen      18-03-2010     Uitslag 0 – 4

Vanaf het beginsignaal bepaalde Meerssen het spelbeeld. Na 16 minuten bereikte aanvoerder Luuk Fiddelers met een splijtende dieptepass Michael Ramakers die op snelheid de EVV-doelman passeerde en de bal netjes in de touwen schoof (0 – 1). Meerssen bleef doorgaan en het was de assistent-scheidsrechter die Meerssen (en Michael Ramakers)  het 2e doelpunt onthield. Het was namelijk EVV-er Dennis Welters die de bal van het middenveld richting zijn eigen doel speelde. Michael pikte de bal op en scoorde, doch de assistent had vermeend buitenspel geconstateerd. Uitstel van executie want  Michael scoorde voor rust toch de 0 – 2. Een te zachte terugspeelbal werd een “speelbal” voor Michael Ramakers en hij spurtte langs de doelman en prikte de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel. Na de pauze zette EVV even druk en dit leidde na 1 minuut tot een schot tegen de paal van Jeroen Evelein. Daarna was het woord weer aan Meerssen. In de 56e en 57e minuut was het raak. Eerst kopte Michiel Pluim een voorzet van Ruud van Kempen binnen en vervolgens bekroonde Daimy Nijenhuis zijn goed spel met een doelpunt. Van ruim 25 meter nam hij de bal volley op zijn slof en met een boog verdween de bal in het EVV-doel (0 – 4). In het laatste halfuur had Meerssen nog enkele goede kansen om de score uit te breiden. Zo schoot Paul Odekerken oog in oog met de doelman net voorlangs en stopte die zelfde doelman een pracht schot van Ruud van Kempen. En dan te bedenken dat EVV in dat seizoen promotie naar de Topklasse wist te bewerkstelligen en SV Meerssen “slechts” als 8e eindigde!


14-06-2015     Terugblik op een
markante wedstrijd
door Loe van der Coelen

Venray – SV Meerssen      12-05-1994     Uitslag 1 – 6
In Venray had Meerssen 45 minuten nodig om na sprankelend voetbal met een 0 – 5 voorsprong te gaan rusten. Vooral het combinatievoetbal in een hoog tempo uitgevoerd, was een lust voor het oog. In de 21e minuut opende het team van Wim Vrösch de score toen Ivo Dahlmans een afgemeten voorzet van Erik Merk kon inkoppen. In de 23e en 26e minuut stond Roel Coumans op de goede plek om eerst een doorkopbal van Ivo Dahlmans met het hoofd te benutten en een voorzet van Eric Smeets in te tikken. In de 33e minuut maakte Erik Merk een juweeltje van een doelpunt. Met een stiftbal vanaf 20 meter verschalkte hij doelman Jacobs. Op slag van rust gaf Ivo Dahlmans een goede pass op Roel Coumans die vervolgens zijn 3e doelpunt kon intikken (0 – 5). Na de pauze moest Meerssen verder zonder Erik Merk (blessure) en even later haakte ook Robert Smeets met een enkelblessure af. Tot overmaat van ramp moest men na 65 minuten met 10 man verder, aangezien ook Math van Dijk met een enkelblessure het veld moest verlaten. In de 77e minuut kreeg Venray pas zijn 2e kans en deze werd door Guido Berkvens benut. In blessuretijd kopte Hans Ploemen uit een vrije trap van Etienne Kleinen de 1 – 6 eindstand tegen de touwen. Saillant detail was dat bij Venray de latere scheidsrechter Reinold Wiedemeijer meespeelde. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg stond Meerssen na deze ruime zege 1 punt voor op het Tilburgse LONGA en werd op Pinkstermaandag 23 mei kampioen via een 6 – 2 zege op WVO (Oosterhout).

07-06-2015     Terugblik op een markante wedstrijd door Loe van der Coelen

Venray – SV Meerssen      13-12-2009     Uitslag 4 – 6
Na 9 minuten en 2 – 0 via 2 keer Freek Thoone die zich in die fase zo vrij als een vogeltje moet gevoeld hebben, op het scorebord, dacht de kleine schare meegereisde Meerssense supporters aan het liedje van Johnny Hoes: “Och was ik maar bij moeder thuis gebleven!”. In deze gedachtegang speelde ook nog mee dat Meerssen in de vorige 3 duels niet aan scoren was toegekomen. Verder had Venray tussen het 1e en 2e doelpunt ook nog eens de paal getroffen. Doch na een kwartier sloop er stille hoop in de harten van alles wat Meerssen was. Michael Ramakers bedacht zich op 20 meter van het doel geen moment en zag zijn schot in de linker bovenhoek binnen zoeven (2 – 1).  Een minuut later gleed Michiel Pluim tussen enkele verdedigers van Venray door en liet een schuiver los die bij de 2e paal insloeg (2 – 2). De vreugde over de gelijkmaker was kort. Nog geen minuut later zette Tom van Bergen Venray weer op winst (3 – 2) en weer 3 minuten nadien luidde de stand al 4 – 2 eveneens via de volkomen vrijstaande Tom van Bergen. Rond het halfuur kwam Meerssen opnieuw terug in de wedstrijd via Ruud van Kempen die op rechts doorbrak en dit goed afrondde. Voor rust was de koek nog niet op want Michael Ramakers bracht na 37 minuten beide teams weer op gelijke voet (4 – 4). Na de pauze was de Meerssense defensie beter geposteerd om de tegenstander in zijn aanvalspogingen te dwarsbomen. Venray kreeg wel nog veel hoekschoppen en nog een goede kans om op voorsprong te komen. Het laatste kwartier ging Venray, teneinde de volle winst te pakken, meer risico’s nemen. Dit gaf Meerssen meer ruimte voorin. 12 minuten voor tijd stuurde Erik Wintjens Michael Ramakers in de ruimte. Michael passte op tijd naar Paul Odekerken die alleen op de doelman kon afstevenen en beheerst besloot (4 – 5). In de slotfase maakte Michael Ramakers zijn derde doelpunt en was de buit voor Meerssen definitief binnen in deze knotsgekke Limburgse derby.