Osnovna škola Svete Ane u Osijeku - Videoteka 2011. godine

 
Na Danu škole sudjeluje svake godine puno izvođača. Ove godine predstavit ćemo vam nastup Malog zbora.
 

  Snimila: Željka Živković
  

Natjecanje u lovu ribe udicom na plovak u Zimskoj luci 25. svibnja 2011. godine u sklopu manifestacije „Svjetski dan sporta“

 

 Snimila: Ljerka Žulj
 
 
 

Dani kruha – Pregrada, 2011.

 

Ove godine je naša škola u suradnji sa Školom za tekstil i dizajn iz Osijeka predstavila Osječko-baranjsku županiju na 20. Državnoj smotri Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje u Pregradi. Smotra je održana u nedjelju, 9. listopada 2012. Voditeljica, učiteljica Ljerka Žulj snimila je film o ovoj smotri.

   

Snimila: Ljerka Žulj
 

27. 6. 2012., 11. međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku – nastup skupine „mal  anders“ u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku... Skupinu vodi profesorica Ksenija Švarc, a glumile su učenice Điljferije Aliti, Martina Firić, Tea Horvat, Katja Kasač, Ivana Popović, Nora Sesar, Hatidže Vejseli i Marija Žanić.

Skupina se na festivalu predstavila vlastitim kazališnim komadom ANDERSEN "mal anders" "SNJEŽNA KRALJICA". Vrlo zanimljiv i dinamičan igrokaz nastao je prema scenama iz bajke Snježna kraljica H. C. Andersena, i mješavina je kazališta sjena, plesa, govora (na njemačkom jeziku) i puno dobre glazbe.

  

 Snimila: Ksenija Švarc

 

Učenici 1.a i 1.b razreda i njihove učiteljice su u projektu „Budimo prijatelji“ surađivali s Domom za samostalno stanovanje za izvaninstitucijsko zbrinjavanje osoba s poteškoćama u Osijeku, koji se nalazi u blizini naše škole. Svi su zajedno, uz pomoć učiteljica i roditelja izrađivali poklone za različite prigode za korisnike doma te ih posjećivali i uveseljavali pjesmom i priredbama.

Udruga "Plavi telefon" ove je godine učenicima u ovom projektu dodijelila nagradu za učinjeno grupno humano djelo. S projektom se možete upoznati kroz film koji je snimila voditeljica, učiteljica Ljerka Žulj.

 

  

Snimila: Ljerka Žulj
 

U slobodno vrijeme možete se zabaviti izradom ovog lijepog origami cvijeta. On može ukrasiti vazu ili može biti lijep poklon za različite prigode. Pogledajte u video snimci kako se izrađuje origami tulipan:

  

 

Comments