ми мисли и спри цигарите

публикувано 22.02.2010 г., 8:39 ч. от Stefka Kucarova
 
Поръчай

9.50лв.
Цена: 10.00лв. Спестявате: 0.50лв.

Как да отслабнем завинаги

Рейтинг: общ рейтинг: 3 (505) Мнения за книгата (111)
  Автор:
  Пиер Дюкан 
  Издател:
  Колибри
  Раздел:
  Година:
  2006
  Страници:
  208
  Корици:
  меки
  Тегло:
  240 грама
  Размери:
  20x13
  ISBN:
  954529440X
  Наличност:
  ДА

  Резюме

  КАК ДА ОТСЛАБНЕМ ЗАВИНАГИ

  Трайно отслабване на 4 етапа

  "Как да отслабнем завинаги" става абсолютен бестселър, след което е многократно преиздавана. Диетата се състои от четири режима: ударен режим на чистите протеини (месо, риба, яйца), смесен режим (месо и зеленчуци), преходен режим (по малко от всичко) и режим на окончателната консолидация (един диетичен четвъртък до края на живота).

  Какви са предимствата на диетата?

  - Не броите калории

  - Ядете колкото ви душа иска от разрешените храни

  - Със сигурност отслабвате

  - Не напълнявате, след като отслабнете

  За кого е предназначена?

  - За дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма

  - За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми

  - Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море

  Какво още ви предлага книгата?

  Най-важното - рецепти и менюта, които да направят спазването на диетата лесно и приятно!

  Четирите етапа на протеиновата диета са замислени така, че да осигурят съответно:

  - първият - светкавична и стимулираща загуба на тегло;

  - вторият - по-бавно, но неизменно намаляване на килограмите до постигане на желаното тегло;

  - третият - запазване на новопридобитото тегло през период с продължителност, равна на 10 дни за всеки свален килограм;

  - четвъртият - окончателно стабилизиране на теглото чрез спазване на еднодневна диета веднъж седмично до края на живота.

  Етапите на протеиновата диета на д-р Дюкан

  I етап

  Ударна фаза на "чистите протеини", която позволява светкавично отслабване, не по-бавно от онова, което се постига чрез гладуване.

  II етап

  Смесен период на протеини, редуващи се с протеини + зеленчуци, през който постигате желаното тегло.

  III етап

  Режим на запазване на постигнатото тегло. Период на голяма уязвимост, чиято продължителност е точно 10 дни за всеки свален килограм.

  IV етап

  Период на окончателна стабилизация - един ден от седмицата чисти протеини.

  Диетата на д-р Дюкан е предназначена за дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма; за свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми; но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море. Протеиновата диета е ефикасна и в най-трудните случаи - при жени в предменопауза или в менопауза; при "диетоустойчиви" индивиди, започвали и изоставяли всякакви режими на хранене; при пушачи, решили да откажат цигарите.

  ДИЕТАТА НА ПИЕР ДЮКАН В РЕЗЮМЕ

  Ударен режим - чисти белтъчини: средна продължителност - пет дни; отслабване - 5 килограма

  Смесен режим - редуване на белтъчини и зеленчуци: средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм

  Преходен режим - запазване на постигнатото тегло: средна продължителност - десет дни на свален килограм

  Режим на окончателно стабилизиране: чисти белтъчини всеки четвъртък до края на живота

  Съветите на д-р Дюкан:

  Никога не спазвайте диета, препоръчваща по-малко от 60 до 80 г чисти белтъчини. Освен ако не желаете да ограбите мускулите си, а кожата ви да увехне. Белтъчините позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата. Белтъчините се усвояват трудно. За усвояването на 100 калории трапезна захар организмът ви изразходва само 7 калории. Усвояването на 100 калории масло или олио ви отнема 12 калории. А за да усвоите 100 калории чисти белтъчини, ще изразходвате цели 30 калории. Изберете сами!

  Пийте много вода. Водата пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Забравете какво са ви говорили бабите ви - пийте вода, докато се храните. Водата засища.

  Яжте от разрешените храни, колкото искате и толкова често, колкото ви се ще, и никога не прескачайте ядене.

  Мислете за това, което ядете - усещанията, предизвикани от храната, се улавят от центъра на засищането в мозъка. Яжте бавно - когато се храните бързо, намалявате количеството усещания, които стигат до мозъка ви.

  Яжте студени храни и пийте студени напитки винаги, когато е възможно. За да ги усвои, организмът трябва да ги затопли и следователно да изразходва калории.

  Обливайте се с хладка вода. Ако останете под душа две минути, организмът ви ще изгори 100 калории само за да затопли тялото ви, а това е калорийният еквивалент на 3 км ходене пеш.

  Откажете се от асансьора.

  Стойте прави колкото можете повече.

  Ходете целево - прибирайте се вкъщи пеш, ходете на пазар или на гости със собствените си крака.

  Клиенти закупили тази книга са избрали също

  назад напред

  изпрати мнениемнения за книгата (111)

  • Чавдар

   04.02.2010

   Всички тук вървите по правилния път. Този на осъзнаването как няма да отслабнете :))) Шегата настрана, имаше няколко човека, които вече са стигнали до истината, не е номера да отслабнеш, а да спреш да дебелееш по знайни и незнайни причини. И аз отидох на лекар миналата година, след изпробване на всички диети, кратко задоволство от резултатите и последвало разочарование от здравословното си състояние и възвръщащите се килограми без дори да съм преяждал. Този лекар подробно ме разпита какво обичам да ям и какви са ми навиците на живот като цяло. Направи ми изследвания, кръв, урина, разни други неща, претегли ме, измери ми мазнините и костите, изготви ми индивидуален режим защото всички сме различни, с различни здравословни проблеми и причини за пълнеенето и ме прати вкъщи. Оказа се, че съм се саботирал с наистина дребни неща, от рода на това, че съм ядял плодове вечерно време, или това че съм вечерял след 7 вечерта. За два-три месеца свалих излишните ми 20 кг без гладуване и ядене на еднообразни боклуци, с това индивидуално хранене излекувах и други здравословни проблеми. Не пълнете гушите на псевдо-лекари, които дори пренебрегват най-важното. Това, че всеки е различен и има нужда от различни храни и режими. А под наблюдението на лекар ще имате стимул, и ще знаете че вървите по правилния път. Много съм благодарен на този човек, че ми върна живота и ме извади от омагьосания кръг на диетите. Намерете и вие вашия лекар, без значение кой е той, важното е да има диплома и да работи за истинска болница.

  • Михаил

   04.02.2010

   А това, че се запичате от диетата, не ви ли говори достатъчно? Че нещо не е както трябва? Напълно съм съгласен с противниците на самоцелните диети. Трябва здравословен режим и навик на хранене, малко движение и много течности. Нито ще се запичате, нито ще се обезводнявате, което ще ви подвежда, че сваляте мазнини, а вие всъщност сваляте от вода. На мен лично ми става зле от тази диета, който е ял наистина правилните неща знае за какво говоря.

  • Калина

   04.02.2010

   Хората със сериозни проблеми с теглото трябва да се консултират с лекар (диетолог), който да им определи колко наистина трябва да тежат и какъв е оптималният здравословен вариант индивидуално за тях. Наднорменото тегло се дължи на проблеми с хормоните и щитовидната жлеза, а който е качил 3-4 кила от ядене на пастички - да спре пастичките и да го кръсти диета! Не си разваляйте съвсем метаболизма, после ще дебелеете и от въздуха. Аз бях така, не ядях никакви вредни храни - с тия диети поне волята си тренираш, за сметка на метаболизма(никакви хляб, захар, алкохол, сокове, полуфабрикати), дори да гладувах пак дебелеех, всичко се оправя и нормализира само с лекар. 6 кила за сваляне (повечето от тях поради престараване да станеш щека) не са за лекар, но не прибягвайте и до такива диети, които разрушават правилното функциониране на метаболизма (да, знам че казват, че го оправят, но нали само така ще си купите книгите за да печелят милиони) - аз така си го развалих, правила съм всяка известна чудодейна диета на земята. Горчиво ще съжалявате и цял живот ще гладувате, за да се радвате на двумесечни резултати. А с режим, специално изготвен от лекар, няма да гладувате, просто ще ядете правилните неща в правилния ред и време. Аз даже започнах да ям повече (по 5 пъти на ден) и в началото ми беше трудно, но не защото бях гладна, а защото имах чувството, че ям много. Резултатите също са бързи (особено в първия режим), но здравословни. И, разбира се, някакво движение - ходене, например. Тежестите ги оставете за мъжете, с тях само ще превърнете мазнините в храна за мускулите, след което отново ще сте като понички.

  • Венета

   20.10.2009

   И моето мнение е,че спорта е много важен и,че може да се влезе във форма с балансирано здравословно хранене,и спака ортуване...НО.....нали знаете,че хората не са еднакви има дебелки,слабинки,които немогат да напълнеят и да искат дори..така,че нека се подложат на диета тези,които имат голяма нужда ....само така може да се постигне резултат...хубавите неща нека стават бавно .....който може с диета нека така да слабее.....само желание и упоритост е нужно......Аз също съм на диета но за кратко .....имам само 3-4 кг.излишни ......Приятно влизане във форма

  • ;)

   10.10.2009

   abe ne se pretesnqwaite...... shte izdurjite :) az sam na 15 tejah 107kg..2 sedmici pazih nqkakwa dieta stanah 97.4 pochnah na pier ducan dietata... w4era prochetoh knigata. 1wiq den svalih 1.1kg :) celta mi e do
   70kg.. estesweno prawq uprajneniq i mislq sled 2-3 sedmici da pochna da kombiniram s fitnes... iskam do kraq na u4ebnata godina da sam svalil oshte 20-30kg nqma da e mnogo zdrawoslovno... tolkova mnogo kg :) posle shte sa mucha da gi zadurja s godini no nqma nachin :)

   MOje bi problema na tezi koito neotslabvat e v SOLTA .. az bqh na 1 dieta 4 dena... pisheshe bez sol..no az bez sol nemoga da qm i solih solih solih .... naprawo ne se qde ot sol ^^ no sega sam reshen bez sol v hranata ..

   KUSMET NA VSI4KI

  • Пиер Бостан

   06.10.2009

   Мили хора, аз отслабнах със 17 кг ( за 5 месеца), не от диетата на Дюкан, а с нова карта за хитнес, без мазни и пържени храни и без алкохол. Пробвайте и вие, не съм гладувал в нито един момент.

  • milena

   03.10.2009

   свалих 30 килограма ... за 1 година и съм изключително доволна :))

  • валя

   29.09.2009

   днес е 14 ден. Свалила съм 4 кг.Прегреших с малко карамелени бонбони и една ябълка.

  • Мими

   26.09.2009

   Наистина се сваля ,но после много бързо се възвръщат килограмите или поне половината!!!От опит зная! Също зависи и от самия организъм . Някои свалят 20 кг за 3 месеца ,аз свалих 8 и сега си ги качих почти всичките(3 месеца след преключване на диетата)

  • :)

   22.09.2009

   ...аз също съм на тази диета...преди това пробвах с какво ли не и не можех да постигна нищо, въпреки , че бях много изпълнителен... усещах дискомфорт, глад и нямах тонус.... нямам особени проблеми съз затлъстяване, но ми тежаха килограмите и реших да се постегна... до сега съм минус 8 кила и се чувствам много добре.. пия и поливитамини от време на време (не всеки ден)... смятам да сваля още 2-3 и да спра до там... :) разбирам че тази диета не е за всеки. аз принципно съм любител на месата и ми е много комфортно...килограмите се топят плавно и без стресиращо рязко отслабване, не се чувствам гладен и даже си позволявам да хапна по едно "Корни" когато ми се дояде сладко... :)

  • дида

   18.09.2009

   аз почнах диетата на 16 септ.2009г и днес кантара ми показа -2кг мотивирана съм и ще продължа трябва да сваля поне още 10кг

  • дида

   18.09.2009

   аз почнах диетата на 16 септ.2009г и днес кантара ми показа -2кг мотивирана съм и ще продължа трябва да сваля поне още 10кг

  • валя

   17.09.2009

   още 300 гр надолу

  • валя

   16.09.2009

   -0.7 кг

  • валя

   15.09.2009

   дано утре кантара да покаже задоволителен резултат
   може ли да се яде кусно вечер към 22часа

  • валя

   14.09.2009

   започвам от утре .искам да сваля 10 кг.ше пробвам с 5 дни за наяало

  • bez ime

   09.09.2009

   аз съм на 13 години бях 54 килограма за 5 дни от тази диета отслабнах 7 8 килограма

  • ninka

   06.08.2009

   отслабнах за неочаквано време.целулита се изчисти видимо.

  • Лана

   03.08.2009

   Аз спазвам диетата на Дюкан от почти 3 седмици. Свалих 4 кг и ще продължавам докато сваля 12кг. Единственото което ми липсва са плодовете и повече не мога без тях. Ще ги включа в менюто си. Някой знае ли повече по въпроса?

  • Павлина Николова Пак Лекар

   20.07.2009

   Не че искам да съм в опозиция на колегата ВАСИЛЕВ но и той знае това и то добре. Какво искам да кажа всъщност е че:

   Няма полза от всички модни и широко рекламирани препарати за отслабване. Както и от разтворимите витамини.

   Повече качествено движение и винаги леко гладни от масата.

   Иначе ако нямате пърхут ползвайте Head And Shoulders ще ви докара упорит такъв.

   Дерматолог

  • Павлина Николова Пак Лекар

   20.07.2009

   Не че искам да съм в опозиция на колегата ВАСИЛЕВ но и той знае това и то добре. Какво искам да кажа всъщност е че:

   Няма полза от всички модни и широко рекламирани препарати за отслабване. Както и от разтворимите витамини.

   Повече качествено движение и винаги леко гладни от масата.

   Иначе ако нямате пърхут ползвайте Head And Shoulders ще ви докара упорит такъв.

   Дерматолог

  • Христо Георгиев - Лекар.

   20.07.2009

   Да това което казва колегата Василев - фармацевт от Санита( защото сме се срещали вече професионално) е съвсем правилно и мога да допълня още нещо много натрапвано от масовите средства за информация. А ИМЕННО:

   "Не употебявайте много течности по време на хранене" - Грешка и то груба Течностите са естествени електролити нужни за храносмилането.

   "Повече вода по млади" Както казва Петко Бочаров ДА ДА АМА НЕ.
   Пийте тогава когато сте жадни и докато се напиете. Иначе всичко останало ще наруши баланса на КАЛИЯ в организма. А това води след себе си сериозни сърдечни и бъбречни увреждания най-често необратими.

   Но косо по темата за теглото.
   Диета с бира и алкохол няма, знам че за всичко салатата идва в повече.

  • Стефан Василев

   20.07.2009

   Не съм спец по диети и други подобни хранителни увлечения и моди, но със сигурност мога да ви кажа няколко неща които никак не са за пренебрегване.

   Първо е важен наследственият фактор както и онази част от вашето детство до към 13 година. Ако изходим от генетиката погледнете по правило на кръста дали вашите роднини не страдат от наднормено тегло. Ако има повече от един напълнял преди 23 - та си година шансовете ви са не много големи да останете слаб или да свалите трайно теглото си.
   Много родители правят една недопустимо жестока грешка като тъпчат децата си до пръсване с неподходящи както по количество така и по качество храна. Ефекта е следният. В годините на активен растеж тялото натрупва временият излишък в мастни депа. Особенно преди пубертета когато още андрогенните хормони са в ниски нива за момчетата и съответно естрогени за момичетата. При продължително прехранване броят на мастните клетки се увелияава в отговор на повишената нужда от тях както и техният обем. В следствие на това по време на съзряване техният брой се увеличава още малко и след пубертета те вече са в една сравнително постоянна бройка. Представете си сега че сте били винаги пълни и решавате да отслабнете малко. Е какво следва сега ? Ами нищо повече от това че можете да намалите само обема на клетките но не и тяхната бройка. С други думи крайно непостоянни резултати. И цял живот пухкави.

   Относно ударната диета има доста изследвания направени от поне 30г. насам и резултатите които се натрапват от самосебе си са повече от категорични .... още по-бързо възтановяване на теглото. Ами да нали така се предизвиква протеинов стес. Било е забелязано, че около 87,5% от оживелите след \\\"принудителна диета\\\" в конслагерите днес са с наднормено тегло. Защо ли? Ами да пак пеотеиновият стрес.

   Друго което засяга предимно момичетата и младите жени е развитието на болемия и анорексия. Като цяло анорексията е заболяване с психологична персистираща компонента. Податливи са най често по-разглезените деца, но за това толкова.

   А да не пропусна друг важен момент. Тези които искат да натрупат мускулна маса посредством андрогени или хормонално призводни протеини да внимават много в картинката защото след 30 - тата си година най вероятният завършек е много много килограми. Да не говоря за намаленият обем на тестисите ниската възпроизводителна способност след не много време и най вече намалената потентност.

   Това което съм забелязал в моята практика е че може би разделното хранене има по добър ефект от всички други режими и тем подобни. със сигурност най важен е периодът на постепенно намаляване на дневният прием увеличаванв на физическото натоварване и когато постигнете желаното тегло постепенно увеличаване на дневният хранителен прием, но до необходимото ниво.


   И като за край не пренебрегвайте движението. Дългите бавни разходки не носят никаква полза, освен уморени и подбити крака и болки в кръста.

   В общи чери това е.

  • Елби

   15.07.2009

   Може ли тази диета да се спазва от диабетици?

  • МОНИ

   05.07.2009

   СВАЛИХ 10 КИЛОГРАМА И СЪМ МНОГО ЩАСТЛИВА
   СЕГА ВЕЧЕ ГЛЕДАМ ДА ГИ ЗАДЪРЖА
   ЗАЩОТО МНОГО ТРУД ПОЛОЖИХ ДАНЕ ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ
   ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ

  • Ани

   03.07.2009

   От един месец спазвам режима.Свалих 5кг.На мен ми изглеждат малко,но в същото време визуално изглеждам страшно отслабнала.Всички около мен го регистрират.Това ми носи удовлетворение,защото все пак за мен е важно да изглеждам добре.А килограмите вече спряха да ме притесняват.От няколко дни не съм свалила и грам,а визуално и по дрехите има разлика.Скоро смятам да започна захранването.Чуствам се чудесно от диетата.Надявам се и за напред да е така.

  • ЯНА

   03.07.2009

   АБЕ НИКОЙ ЛИ НЕГО ЧЕТЕ ТОЗИ ФОРУМ
   НАПИШЕТЕ НЕЩО НЯКОЙ СЪВЕТ ДАЙТЕ
   НИКОЙ ЛИ НЕ ОТСЛАБВА
   НЯКОЯ ЛЕСНА РЕЦЕПТА ДАЙТЕ

  • Дида

   28.06.2009

   Здравейте,започнах диетата заедно с дъщерями.
   За 1 месещ аз свалих 10 кг. а дъщерями нито грам. Асе храниме заедно .каквото аз хапвам това и тя,Спазваме я стрикто.Започнахме първо с ударния териод 10 на 10.После продържихме с 5 на 5 аз свалих 10кг. Атя нищо на какво се дължи незнам
   Явно на всеки различно.Макар ,че аз е започнах заради ния .
   Дайтеми някакав савет.Спазвамея стриктно.  • Дими

   21.06.2009

   Диетата е много вредна, особено за хора със слаби бъбреци и проблеми във функционирането им. И не го казвам, защото нямам воля да я спазвам (както някоя сляпа последователка на Дюкан се изрази по-долу). Аз съм на много по-здравословен режим, от който свалих 15 кг. за 3 месеца. Просто съветът ми е да се консултирате с лекар преди да започнете. А и жените, които са на тази диета от няколко месеца, трябва да отидат на лекар. Помислете малко и за здравето си и заравете глупавата суета !

  • Борислава

   08.06.2009

   как да си поръчам книгата

  • АНИТО

   29.05.2009

   ЗДРАВЕЙТЕ!АЗ СЪМ НАЧЕНАЕЩА.КАКВА ПО ТОЧНО Е ТАЗИ ДИЕТА И МОГО ЛИ ДА ОТСЛАБНА КЪМ13-15кг.ЗА МЕСЕЦ И ПОЛВИНА?

  • Валя

   26.05.2009

   ах диетата на 26.05.2008 от 83кг на 31.08.2008г приклучих 2еа тап на 66кг.На 1месец от 3етап стигнах до 64.5кг.Стриктно спазих 3етап,който завьрших февруари.В моментта сьм 70кг и при това доста се ограничавам

  • ab

   26.05.2009

   Значи......аз каквато и диета да зпазвам без спорт просто НЕ става.....не знам дали и при останалите е така.

  • Соня

   22.05.2009

   Чета с интерес форуми относно тази диета. Направо не знам какво да мисля. Днес е 13-тия ден, спазвам всичко стриктно, 10 дни ударен режим, сега вече съм на смесен от 3 дни. Резултата е само минус 1 кг. Като чета всичките останали коментари за свалени килограми съм в пълно недоумение. Не знам кое предизвиква липсата на ефект при мен.

  • meri-67

   20.05.2009

   viarno li e 4e tazi dieta yvrezda pravilnoto fynkcionirane na babrecite.ne e li nyz no predi da zapo4ne6 da napravi6 izsledvane krav i yrina.

  • надя

   16.05.2009

   от 6 дена съм на диетата и съм свалила почти 3 кг.

  • M-21

   12.05.2009

   Аз съм мъж, на 21. Преди точно година правих диетата, спазвах стриктно първите 2 периода, за около 2-3 месеца отслабнах с 17 килограма. ...Задържах ги до есента, предполагам заради активното лято, но зимата пак качих по-голямата част от тях. Като си спомня усилията с диетата не ми се захваща пак, но няма как - надявам се и сега пак да ми подейства и да сваля 6-7-8 кг ...
   Успех на всички

  • Тюркян

   10.05.2009

   Аз сам от днес на тази диета,започвала сам я и все сам се отказвала, но тъи като много искам да си върна килограмите след раждане, вече синами е на 2 а аз ощте немога да ги върна .Бях 52кг преди да забременея в болницата влязох 80кг а сега сам 62кг. Искам 7 кг да сваля но нзн дали щте оспея дано .Щте пиша пак за резолтати .За да неме боли глава ,понеже предните пътищта ме боля какво мога да пия.

  • :)

   27.04.2009

   ....i o6te ne6to protusnah pozvolqvam si bqlo vino vazmojno li e da e ot tova?

  • :)

   27.04.2009

   iskam da otslabna 5 kg.a ne se polu4ava minah 1 etap 5 dena samo proteini i ni6to samo 300gr.sam svalila nqkoi moje li da mi otgovori na kakvo se dalji tova?blagodarq vi predvaritelno!

  • мая

   25.04.2009

   Здравейте!Много ми е трудно с тази диета,но съм решила да отслабна окончателно,сега и завинаги .Висока съм 1.83 и тежах преди година 67 кг,качих близо 10 кг ,които не ми личат ,но на мен тежат.Няколко пъти започвах тази диета ,но не успявам да я спазя докрай.помогнете ми със съвет ,пък и какво може да се яде освен тези протеини и зеленчуци.Обичам сладичко.

  • розита

   25.04.2009

   Много съм мотивирана от това което прочетох и започвам от утре и аз.Дано се получат нещата,защото за последните 6 мес.качих 10кг.просто от заседял живот.

  • Марта

   13.04.2009

   Благодаря за отговора, Деси. Аз си купих кантар специално за диетата, мако след като започнах ударния период бях 72кг, на 23 март. Сега - 68кг - 13 Април. Просто чета форуми и ми се струва,че хората свалят по-бързо, а аз нещо не правя правилно. Затова исках да чуя мнение. Целя се в 58кг, защото съм около 172см и доколото си спомням на тези килограми се харесвах. Просто се чудех, дали киселото мляко, дали диетичната кола или пък яденето късно ми е проблем...Мерси отново.

  • Десииии

   13.04.2009

   Марта,зависи от кг които искаш да свалиш аз когато започнах диетата бях 81кг в момента тежа 67кг диетата съм я започнала на 20.01.2009г.демек близо 3 месеца

  • Марта

   13.04.2009

   Зравейте, не зная дали някой ще може да ми каже какво мисли, но ми се струва, че свалям бавно. 1 месец - 4кг. Спазвам всичко, както е описано в диетата. Започнах да пия и диетична кола, която не пиех преди, може тя да ме забавя..или фактът, че ям късно доста често? Може ли някой да изкаже мнение? Имам да свалям около 8-9кг..

  • mimi

   09.04.2009

   hora za6to ne otslabvam ve4e vtora sedmitca daje sam ka4ila 1 kg.na kakvo se dalji tova moje li nqkoi da mi otgovori:(

  • albi

   07.04.2009

   zdravei mariqna!tazi dieta e to4no za takiva hora kato teb i kato men razbira se:)koito nqmat rejim i obi4at sladkoto v knigata sa dadeni mnogo recepti daje naskoro si pravih krem-karamel:)no zaharta q zamenq6 sas zaharin i prqsno mlqko-obezmaslenno a i ve4e v supermarketite prodavat 6okoladi i vafli sas zamestiteli taka 4e moje da nameri6 na4in i pak da se podsla6da6:)no opitai zaslujava si tazi dieta ima period v koito zadarja6 kilogramite i ne svalq6 no ne se otkazvai posle izvednaj 6te gi svali6.uspeh!

  • Mariqna

   04.04.2009

   Здравейте, имам серизна нужда да отслабна но ми е адски трудно нямам режим на хранене ,нямам време за спорт ям сладко незная какво да направя мисля да си купя книгата но незная дали и тя ще ми помогне а наистина имам нужда

  • Светослав Димитров

   03.04.2009

   Вече виждам, че е излязла и книгата на Макена - Аз мога да те накарам за отслабнеш. Дали е по-добра от тази на Дюкан.

  • emi

   26.03.2009

   a za ramkite na 2 mesetsa kolko kg mogat da se svalqt s tazi dieta?

  • albi

   24.03.2009

   zdraveite!dietata e strahotna az postignah jelanoto teglo ot neq bqh 76kg a sega sam 57gk i moga da vi kaja 4e 3i4etap ne sam go spazvala i vapreki tova otslabnah prosto mi stana navik da qm samo meso sas zelen4utci i taka sam ve4e 2 god.pozvolqvam si i sladko ne se leshavam no i ne prekalqvam.jalko 4e ne mogat da se ka4vat snimki tuk za da vidite naistina razlikata za tezi koito ne vqrvat!uspeh na vsi4ki!

  • Рени

   13.03.2009

   Днес ми е трети ден-2 кг. назад.Хапвам варено пиле без кожа,овесени трици и кис.мляко с 1 процент масленост.Вчера си правих палчинка-4 лъжици овесени трици с едно яйце,на тигана без мазнина.Не е лошо на вкус.

  • snej

   13.03.2009

   az sega 6te q po4vam.po natatak 6te kaja dali deistva.4ula sam ot svoi blizki 6te dietata naistina deistva.

  • zizi 75

   11.03.2009

   mnogo mi se iska da otslabna s tazi dieta no ne znaq dali ste uspeq i dali ste izdarga-4udq se dali ste ima efekt

  • стела

   06.03.2009

   здравейте казвам се стела и съм на 17 години преди тежах 67 кила ,ве4е 1 месец съм на тази диета заштото 1 моя приятелка е свалила с нея 9 кила в на4алото не и повярвах но реших да се пробвам и наистина действа ве4е от 1 месец съм на тази диета и съм свалила 14 кила наистина действа която се колебае нека пробва наистина деиства много съм доволна

  • гуси

   28.02.2009

   оперирана сам от рак на гардата преди около 9 месеца напалняла сам с около 10 кг притеснявам се да започна диетата не знам дали е подходяца в моя случаи
   може ли някои да ми помогне

  • Моника

   21.02.2009

   На 44 съм.За 3 месеца свалих 13кг преди Нова година.След това прекалих по празниците.Обърках режима.Не спазих третя етап .....и таКА ДО СЕГА:резултатта е 4кг повече!Какво да правя сега?Дали да почна от начало?
   А за тези,които се чудят дали да почнат-пробвайте!На мене нищо друго не ми помогна,спазвах супер стрктно диетата на д-р Емилова.За 23дена на чай и плодове и 2кг надолу!Това ако не е мъчение.............
   Моля,ако имате някаква информация по ммоя въпрос-КАЖЕТЕ!

  • Доби

   17.02.2009

   Не мога да не споделя - от един месец съм на диетата и свалих 9 кг. Чувствам се страхотно! Ще призная, че правя някои дребни нарушения - хапвам сирене, печено във фолио; слагам си захарче в кафето, ако съм си забравила подсладителя... Пия сутрин на гладно две таблетки бирена мая и витамин С. Понеже чета тук, че някои се чувстват зле от диетата моят съвет е - ако не ви понася-спрете я! Аз лично смятам да отида при лекаря си и да поискам профилактично едно изследване, за да проконтролирам нещата. Докато се чувствам така добре обаче - продължавам! За първи път в живота си съм на диета и не съм постоянно гладна! :)

  • Дида

   14.02.2009

   Диетата е чудесна. За 1 месец свалих 10кг.Сега съм на режим 5/5 и ще продължавам до желаното тегло. Чувствам се много добре.Който желае нека да спазва режима и резултата ще дойде, но първо прочетете книгата.

  • Assia

   01.02.2009

   Zdraveite, dnes 4etoh saita, jiveia v Holandia i ne e mnogo lesno da poru4am knigata ot tuk, 4ela sum mnogo materiali otnosno tozi tip dieti, iskam da opitam. Edinstveniat problem e, 4e ne sa mi iasni etapite, kolko e produljitelnostta im i koi vidove hrani vlizat v tiah! MOLIA za kratko obiasnenie, ako ima niakoi ot vas, koito moje da mi gi kaje 6te sum mnogo blagodarna :)

  • Ели

   29.01.2009

   Баща ми отслабна 15 кг в рамките на 3 месеца. От както е приключил с диетата не качва въобще. Също така няма никакви здравословни проблеми, а даже напротив. Аз я спазвам от 5 дена и вече свалих 3 кг (без да спортувам).

  • Dioneia

   22.01.2009

   Диетата е наистина ефективна, ако се спазва максимално близо до това, което е написал Дюкан, се сваля много. Аз свълих 23 кг на около 5-6 месеца, после почти година задържах, сега съм нагоре 7-8 кг, но от МНОГО хапване на сладко итесто и неспазване на преиновия четвъртък. Съветвам всички, които ще я започнат да прочетат книгата. Там всичко е описано много мотивиращо. И друго нещо, доста четох за здравословни проблеми. Явно е възможно, ако не се чувствате добре, откажете се...МНОГО ВОДА и допълнително витамини и минерали.аз нямам никакви странични неща, за толкова много свалени килограми кожата ми е чудесна, е бюста позамина... за известен период като че ли и косата ми малко се беше...сдухала, но се оправи.
   И още един съвет, аз избрах режима 2/5. Според мен по-лек и по безпролемен е този, в окойто само 2 дни си на чисти протеини... Успех на всички! Не е лесно, но резултатът си заслужава. От 85 кг станах ихааа... 63 кг фиданка.
   А, да , и още нещо... Някъде на някакъв етап, не знам на колко свалени килограма, може би 10 на идва онзи момент, наречен "застой", тогава ядеш каквото трябва и нищо не свалаш. Дълго време. При мен почти месец беше. ТОВА е най-тежкия период, просто трябва да се продължи, тогава организма явно свиква с новите килограми и се съпротивлява на още смъкване. После кантара пак тръгва надолу...

  • крисисим

   17.01.2009

   колко дни продължава един етап

  • eli_78

   16.01.2009

   много съм доволна,свалих 18 кг за 2 мес.Сега съм на трети етап и се чувствам отлично.

  • елена

   11.01.2009

   Здавейте!Диетата има голям ефект - казвам го от опит. Аз свалих 12 килограма за 3 месеца,редувах 5 на 5....Първият месец свалих само 3,4кг.,но не се отказах и нещата се получиха- така,че НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!

  • АЛИНА

   22.12.2008

   АЗ СЪЩО ПАЗИХ 3 МЕСЯЦА ТАЗИ ДИЕТА,И ЗА 3 МЕС.СМЪКНАХ 15 КГ,ОБАЧЕ МОЯ МЪЖ МНОГО СЛАБА НЕ МЕ ХАРЕСЖАШЕ,И АЗ ПОЧНАХ МНОГО ДА ЯМ.ВЕЧЕ 4 МЕС.НЕ ПАЗЯ ДИЕТА И КАЧИХ САМО 6 КГ.НО АЗ ИСКАХ СЕГА САМА ДА ГИ КАЧА.МНОГО САМ ДОВОЛНА ОТ ДИЕТАТА,ТЯ Е СУПЕР.ТРЯБВА ДА ИМА ЧОВЕК ГОЛЯМА ВОЛЯ.

  • :)

   28.11.2008

   и аз съм на тази диета, ходя на фитнес от 3 седмици и правя диетата тази седмица и съм свалила 12 кг :)

  • Краси

   21.11.2008

   ... а и забравих да попитам.. Какви млека употребявате по време на първите два режима,защото в книгата пише нискомалсени. Аз си вземам Cultura от 0,1% но за да съм сигурна реших да се допитам до вас. :)

  • Краси

   21.11.2008

   Искам да попитам има ли някоя,която се е подложила на диетата,а има да сваля под 10кг ? И ако може да ми обясни как точно е спазвала режима и какъв е ефекта. Благодаря предварително! :)

  • ани 22г

   09.11.2008

   ами ако имаш повече за сваляне прави го 10дни и после започни да редуваш 5 на 5 да видиш дали ще има ефект.Успех!

  • Galia

   08.11.2008

   Zdraveite,az puk sum ot 2 dni na tazi dieta i ne sam svalila nishto, zasega, no kato cheta mneniqta na dr. jeni se obnadejdavam da prodalja.....Silno se nadqvam da ima efekt i vurhu men.Az imam okolo 10kg za svalqne, no ako uspeq da svalq i poveche, po-dobre.Cheta knigata po nkl puti na den da ne bi da sum propusnala neshto.Oshte mi e trudno i se izkushavam ot mn. neshta no zasega se durja,za po natam pak shte pisha. No vse oshte ne znam dali da spazvam 1-vi etap 5 dni ili 10,nqkoi moje li da mi pomogne sas savet.Blagodarq..i kasmet na vs koito sa reshili da zapochnat ili veche q izpulnqvat!

  • ани,22г

   05.11.2008

   Здравейте искам да споделя и моето мнение относно тази диета.Спазвам я от 15октомври и досега не сам свалила нищо.Спазвам всичко,но признавам че няколко пъти я наруших с малки неща,които хапнах..Много сам амбицирана и много искам да отслабна,но нм защо при мен няма ефект.Дайми ми съвет как да постъпя,да я спра ли за малко или да продължавам с досегашния режим който спазвам 5дни месо/5смесен режим..Благодаря ви предварително!

  • vanq

   31.10.2008

   az sam jena na 20 god. i rodih v sredata na mai sled rajdaneto bqh 97 kg. spazvam dietata ot 15.09.08g. sega ve4e sam 83kg. 4uvstvam se otli4no i smqtam da prodalja sas dietata tq e strahotna!Koito vi kazva 4e e vredna se laje jestoko do sega ne sam 4ula ne6to podobno osven ot hora koito nqmat volqta da prodaljat! REZOLTATITE SA UDIVITELNI OVERETE SE SAMI

  • вили

   20.10.2008

   месец и половина бях на диетата на пиер дюкан,за това време свалих 5кг. сега от две седмици ходя по доктори заради тази диета,пия хопчета и още не мога да се възстановя.дактарката каято ме лекува ми каза,че 50%от поцентите който посещават кабинета й ,са заради тази диета.възтановяването е много трудно.ХОРА НЕ Я ПАЗЕТЕ ТАЗИ ДИЕТА ,ВРЕДНА Е

  • Нина

   17.09.2008

   Най-добрата книга по темата за здравословно и ефективно отслабване.
   Просто следвайте стриктно съветите и се радвайте на новото си тяло!

  • Roxy

   12.09.2008

   Диетата е уникална, книгата е изключително интересна и полезна. Това е моят начин на хранене и на живот от месеци насам и се чувствам прекрасно!

  • бени

   11.09.2008


   От 12 май съм на диетата. Отслабнах 15 кг. за 2 месеца и вече втори месец съм на трети етап. Страхотно е. Кожата ми не се отпусна. Ходя три пъти в седмицата на фитнес. А съм почти на 57 години. Опитайте, ще бъдете доволни. Усещането да облечеш дрехите, за които си мечтал е страхотно. А за мотивацията след първите 10 дни да не говорим.

  • нина 73

   28.08.2008

   Лили поръчай си книгата по интернет-без нея ще ти е трудно.Аз съм на режима от 01.05.08г и до сега съм свалила 23кг.Когато започнах бях 95кг а в момента съм 72кг.Всички ми правят комплименти колко съм отслабнала и колко добре изглеждам.Самочуствието вече е друго:))))

  • Теодора Ковачева

   24.08.2008

   Книгата е чудесна!Отслабването е светкавично в първите дни.С малко воля наистина е взможно да се отлабне завинаги.Ако устойте на сладките и тестени изкушения, ще се радвате на визията, за която сте мечтали.

  • Ивелина

   22.08.2008

   Тъй като съм решила да пробвам тази диета, за щото вече се отчаях, а пък чувам все чудесни отзиви за нея искам само да попитам нещо-след като премина през всички етапи и например започна да ям хляб да кажем, това означава ли, че ще напълнея отново или не.

  • Лили

   14.08.2008

   Бих искала да ви попитам от къде мога да се сдобия с по-подробна информация за самата книга защото в момента нямам от къде да си я купя а искам да я разгледам.Някакъв саит или нещо подобно да разгледам рецептите всичко общо взето.Благодаря

  • криси

   31.07.2008

   Аз съм жена на 53години. Досега съм правила какви ли не диети и почти винаги без успех. На 10.03.2008 започнах диетата по книгата. Да си призная, не я спазвам стриктно. Но резултатите са изумителни. Когато започнах, бях 95кг (на 160см височина), сега съм 78кг. Сами пресметнете за колко време колко килограма съм свалила. Чувствам се отлично! От началото на месец юли ходя два пъти седмично и на плуване. Почти всяка неделя съм на Витоша, но преходите, които правя, са малки и без много изкачвания (по равното. Диетата е фантастична, пожелавам успех на всеки, който реши да се бори с килограмите! Ще успее, със сигурност!

  • криси

   31.07.2008

   Аз съм жена на 53години. Досега съм правила какви ли не диети и почти винаги без успех. На 10.03.2008 започнах диетата по книгата. Да си призная, не я спазвам стриктно. Но резултатите са изумителни. Когато започнах, бях 95кг (на 160см височина), сега съм 78кг. Сами пресметнете за колко време колко килограма съм свалила. Чувствам се отлично! От началото на месец юли ходя два пъти седмично и на плуване. Почти всяка неделя съм на Витоша, но преходите, които правя, са малки и без много изкачвания (по равното. Диетата е фантастична, пожелавам успех на всеки, който реши да се бори с килограмите! Ще успее, със сигурност!

  • криси

   31.07.2008

   Аз съм жена на 53години. Досега съм правила какви ли не диети и почти винаги без успех. На 10.03.2008 започнах диетата по книгата. Да си призная, не я спазвам стриктно. Но резултатите са изумителни. Когато започнах, бях 95кг (на 160см височина), сега съм 78кг. Сами пресметнете за колко време колко килограма съм свалила. Чувствам се отлично! От началото на месец юли ходя два пъти седмично и на плуване. Почти всяка неделя съм на Витоша, но преходите, които правя, са малки и без много изкачвания (по равното. Диетата е фантастична, пожелавам успех на всеки, който реши да се бори с килограмите! Ще успее, със сигурност!

  • мила 67

   26.07.2008

   това е налудничево.пет дни само на плодове и ще отслабнете също толкова.минене изцяло на вегетариански храни .ефекта е здравословен и отслабващ.така ще си вдигнете само холестерола и ще си навлечете много здравословни проблеми.

  • Сийка

   12.07.2008

   На диетата съм от 27.06 т.е.42 дни и съм свалила 10 кг.-от 79 на 69кг.Никога не съм била доволна от никоя друга диета до сега.Пробвала съм всички известни . Не съм предполагала,че съществува диета на която да не се чувстваш непрекъснато гладен и още по-лошото омаломощен.Спазвам я точно до педантичност.Много е важно да прочетете книгата, а не да започвате диетата по слухове.има много подробности които помагат .Аз съм на 42г и бях започнала да се примирявам ,че на моята възраст нама как да сваля килограми.още съм на 2-ри етап и не смятам да се отказвам до 65кг., което напълно ме удовлетворява.Купете си книгата и Успех.

  • даниела

   07.07.2008

   Какви са разрешените храни и след колко време има резултат спазването на тази диета ЗА 10 КГ

  • ВАНЕСА

   02.07.2008

   АЗ СЪМ НА 43Г.ОКТОМВРИ МЕСЕЦ 2007Г. МЕ ОПЕРИРАХА ОТ РАК НА ГЪРДАТА.ПРЕДИ МЕСЕЦ МИ БЕШЕ ПОСЛЕДНОТО ВЛИВАНЕ ОТ ХИМИОТЕРАПИЯТА.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ ,ТАЗИ ПРОТЕИНОВА ДИЕТА УДАЧНА ЛИ Е ЗА МЕН,ТЪЙ КАТО СЪМ НАДЕБЕЛЯЛА С 10 КГ ОТ ХИМИОТЕРАЛИЯТА?

  • еми

   28.06.2008

   диетата е супер ,аз лично започнах от втори етап месо със зеленчуци за 10дни +фитнес свалих 4ри кг.сутрин пия кафе 3в1 после в 11ч.пия нискомаслено кисело мляко,към обяд хапвам месо и 1вид зеленчук краставица или домат.вечер ям салата.сладко може но мъничко бонбоче или парченце шоколат на 2-3 дни 1бр.не е фатално ако си хапнете нещо калорично просто следващия ден спазваите стриктно диетата.успех и спортувайте това помага много.

  • asd

   27.06.2008

   аве земети си BCA амино киселини и за 3-4 месеца ще направте страхотно тяло и разбирасе трябва да се яде в омерини количества храна

  • nen

   12.06.2008

   мн искам да отслабна 10 кг някои може ли да ми каже по колко белтъка да ям на ден за 1 ви етап???

  • Диди

   08.06.2008

   Благодаря много Нинче!Това вече ми е ясно,но какво трябва да консумирам през 3 и 4 етап?

  • нина73

   06.06.2008

   диди в книгата е написано и за твоя случай на стр.91 правиш режима 2-0 като 2 дни си на чисти протеини а останалите дни се храниш нормално но без да прекаляваш

  • Мария

   04.06.2008

   Аз съм на тази диета от 6-7 дена и вече свалих 4 кг. като се има впредвит,че аз си позволих да ям и плодове..ако не го бях направила щях да сваля много повече...но на мен не ми трябват повече от 6-7 кг... :)

  • Диди

   03.06.2008

   Искам да отслабна с около 4кг,проблемът е в това,че в горната част на тялото съм с нормално телосложение,а от кръста на долу имам по-заоблени,мускулести части.Моля за вашето компетентно мнение.

  • ади

   30.05.2008

   Тази диета е пълна глупост да ядеш само месо ужас,най доброто решение да отслабнеш и да си запазиш килограмите е да ядеш по малко на ден ,никакъв бял хляб и да се храниш само до шест часа отслабва се със сигурност,успех

  • Sisi

   27.05.2008

   Какво стана със сайта? Защо не мога да вляза в рецептите? И други се оплакват...Много жалко!

  • Анонимен

   26.05.2008

   а и забравих :) нали се сещате че правите 10 дена диета и после връщате килограмите защото пак започвате да си хапвате,кюфтенца,да ходите по кръчмички и да пийвате бирички :) ще отркия една кампания НЕ НА ДИЕТАТА,СПОРТА ЗАВИНАГИ хихи :)

  • Анонимен

   26.05.2008

   Според мен тва е пълна глупост,всичко става с спорт и по малко хапване няма значение на колко години сам,пълен сам и изобщо не признавам диети ходя си на фитнес от 2-3 месеца вече,не ям хляб (сухари по 2-3 на ден МАКСИМАЛНО) сладко избягвам колкото може повече и безалкохолно избягвам...иначе си хапвам от всичко в умерени количества.И резултата е на лице :) хем отслабнах с 7кг хем натрупах мускули хем свикнах да ям значително по малко :) послушайте ме и ше видите че сам прав..яжте си с по малки количества и ходете на фитнес,да бягате сутрин когато имате свободно време или поне се разхождайте :) аз живея до морето и е мн готино в 7ч. си бягам и водата ми плиска кракат :) успех на всички :) дано постигнете желаната фигура :)

  • нина73

   25.05.2008

   мария не се страхувай започни диетата ще ти бъде трудно само първите 3 дни после няма да ти прави впечатление какво ядеш а ако свалиш излишните килограми един ден в седмицата на протеини не е толкова трудно

  • нина73

   25.05.2008

   мариела аз пуша и си пия кафето и при мен няма проблеми на диетата съм от 01 05 08г и съм свалила 10кг

  • Mariela

   25.05.2008

   един въпрос..мога ли да пу6а и да правя тази диета :С или не е разре6ено

  • Мария

   23.05.2008

   много ми е трудно да я започна...моля Ви подкрепете ме...не че нямам воля..имам...бях на разделно хранене и за 1 месец някъде свалих 5-6 кг...страх ме е да започна протеиновата диета,защото ми казаха,че трябва през целия си живот един ден от седмицата да ям само протеини...страх ме е да не напълнея ако не го спазвам това...моля Ви се помагайте..който я е пробвал да ме успокои ако може :(

  • ани 22.05.2008г.

   22.05.2008

   На тази диета съм от 18.04.2008г за един месец свалих 10кг като стрикно изпълнявам препоръките на д-р Дюкан.Когато ми се дояде сладко си вземам плодово нискомаслено мляко или кока-кола лайт.Мисля че диетата е чудесна . Това е начин да си хапваш и едновременно с това да слабееш.Ще пиша и по нататък как се развиват при мене нещата.

  • мария

   21.05.2008

   Здравейте, тази диета е уникална, аз и сестра ми сме на нея от 01.03.08 аз имах да свалям около 5 кг и сега се чувсвам супер в момента съм на задържащия етап! Сестрами има да сваля повече и в момента е свалила около 10 кг. Просто трябва да имате търпение, защото не става от днес за утре свалянето. Има период в който не сваляте нищо, но после изведнъж рязко! Относно сладкото аз ям сладко без захар с кисело мляко и става като активия.
   Пожелавам успех на всички, и вярвайте че резултатът е сигурен!

  • nikol

   18.05.2008

   бях на диета 8 дни Чувствах се изключително зле Боляха ме мускулите и ми се виеше свят Нямях никаква сила Отслабнах 4 кг След като прекъснах диетата ги възстанових. Имам болни бъбреци и вероятно това е причината От диетата се отслабва. Много по-важно е захранването Трети етап е изключителна важен.

  • нина 73

   16.05.2008

   крем карамел обезмаслено прясно мляко 0.1% 6 яйца и подсладител за диабетици -прави се както обикновенния крем карамел

  • нина73

   16.05.2008

   на диетата съм от 01 05 08г и до сега съм отслабнала 6кг сладкото не е проблем ако желанието да отслабнеш е силно замества се с изкуствен подсладител

  • sissis

   13.05.2008

   Интересува ме информация от някой, който е успял да отслабне по тази диета. Как се е преборил с липсата на сладки храни и какви заместители е използвал - рецепти, идеи. Благодаря! :)))

  • катя

   12.05.2008

   Супер! Прочетох книгата на две на три и си казах глупости........обаче се оказа,че не е така. Реших да пробвам за няколко дни ударния режим на хранене, а ето, че карам вече 8-ми ден и съм свалила 7 кг. От утре съм и на спорт... вече имам стимул.

  • Петя

   30.05.2007

   Имам много книги за отслабване, но от книгата на д-р Пиер Дюкан наистина постигнах желаните резултати, като спазвах стриктно препоръките. За три месеца отслабнах шест кг. и целулита определено и видимо почти се изчисти. Сега мога спокойно да нося дрехи, к

  Име:* Мнение:*
  Попълнете текста от картинката
  изпрати

  Книги

  Comments