Historien om Svennsplassen Gårdssøm

Helt nord i Østerdalen ligger fjellbygda Folldal. På småbruket Svennsplassen bor jeg, Ruth-Eli, sammen med min mann. Jeg har lenge laget hjemmelagde produkter på hobbybasis, og i 2007 ble drømmen virkelighet. Da etablerte jeg Svennsplassen Gårdssøm. På småbruket vårt har vi 80 vinterfora sauer, og dalasauen fra gården vår er utgangspunktet for flere av produktene jeg lager. Dette er et godt eksempel på det gamle ordtaket "Uld er bondens guld".

Sauene våre beiter på Gløta, på mellom 1100 og 1400 meter over havet. Gløta ligger i norges lengste seterdal Einunndalen, og et spesielt godt kulturbeite gjør skinnet godt egnet for mine hjemmelagde produkter.

Skinn er hovedmateriale i alle produktene mine. Flere fås med åkle eller pledd, og i tillegg har jeg tatt i bruk den gamle kunsten blokktrykk. Noen av de utskjærte treblokkene jeg benytter meg av er det min far Kåre som lager. Motiver som hest, sau, tiur, rype og hund pryder flere av produktene. Det er like stor forskjell på sauer som på mennesker, og derfor lager jeg så mange ulike produkter, og mange av de lages etter kundenes spesielle ønsker.

I tillegg til skinnproduktene lager jeg tova produkter og juleprodukter.

Svennsplassen Gårdssøm er medlem av Rondanevegen SA, sammen med 40 andre bedrifter.

 

Butikk