Dykking‎ > ‎Dykkeplasser‎ > ‎Kvaløya‎ > ‎

Blåmannsvika

Blåmannsvika ligger i kaldfjorden og er en utav de mest brukte dykkeplassene i nærområdet. Plassen ligger ca. 25km unna klubben og det tar en god halvitme å nå ut dit med Ulven. Utstigningen er meget enkel og plassen egner seg godt for nybegynnere da det sjeldent er mye strøm der. Blåmannsvika er rik på dyreliv og det er mye å hvile øynene på. Store kampesteiner som en gang har fallt ut i fjorden skaper gjemmesteder for alt mulig av forskjellige undervannsskapninger og man kan få øye på mye rart hvis man bare ser etter. Mesteparten av dyrelivet i Blåmannsvika befinner seg i området fra 5m til 25m, men det er mulig å dykke ned til hvertfall 50m.

KUPERT TERRENG: Dette er stedet der de fleste begynner å dykke i Tromsø. Her er det lett å komme seg ut og inn av vannet og det er noe å se for aller sertifiseringsnivåer. Terrenget er kupert, sandbund, stand og store kampesteiner. Rundt kampesteinene er det ofte en del liv i form av fisk, sjøroser, sjønelliker, sjøedderkopper med mer. 

HVOR: Blåmannsvika befinner seg i på Kvaløya på andre siden av Bakkan. Du tar altså ikke av i Kaldfjord men følger Fjordvegen utover. På vinteren kan det være noe vanskelig med parkering med flere biler, men på sommerhalvåret går det ofte flere felles turer hit. Bilturen tar ca. 45- min fra SUT.

Kort og godt:
Type: Natur, blomster
Distanse fra klubben: 25 km
Kjøretid 30+ min
Vanskelighetsgrad: Enkel/middelsComments