Dykking‎ > ‎Dykkeplasser‎ > ‎Kvaløya‎ > ‎

Bakkan

Bakkan er en av de plassene vi dykker mest da det er kort og greit å komme seg dit. Plassen er stort sett strømstille og er velegnet for nye dykkere. Man går ut i vannet like ved et naust og svømmer som regel rett ut ned til 20m og deretter ut mot høyre. Hvis man fortsetter kommer man til en vegg som går ned til rundt 40m. Ved bunnen av veggen er det satt ut en "leilighet" med badekar, bord og stoler, samt en TV. På veggen finner man diverse sjøanemoner og en del krabber som gjemmer seg i sprekkene. Hvis man fortsetter til høyre ved 20m kommer man til noen små "hyller" med litt mer dyreliv enn hva det er nede ved veggen.

VEGGDYKK: Bakkan er et av de nærmeste og mest besøkte dykkestedene i Tromsø. Som navnet tilsier er det en liten bakke å komme seg ned, men det er lett å komme seg i vannet. Her er det fint å dykke for alle sertifiseringsnivå. Veggen begynner på ca. 20 meter og går ned til ca. 43 meter. Dersom en svømmer litt venstre for veggen og dropper nedover finner en det som kalles «leiligheta». Her har dykkere samlet toalett, visningsskilt, badekar, speil, stekeovn o.l. slik at det ser ut som en leilighet. Titter man inn i stekeovnen kan man ofte finne steinbit. 

HVOR: Det finnes en parkeringsplass ved et naust i enden av Innelvvegen forbi Kaldfjord på Kvaløysletta, ca. 30 min kjøring fra SUT. 

Kort og godt:
Type: Natur, vegg, blomster
Distanse fra klubben: 16 km
Kjøretid 25min
Vanskelighetsgrad: Enkel/middels
Comments