Ga je mee?

Kenmerken van de tochten van Survivors on Top zijn: positieve kracht, inspirerende natuur, trots en vertrouwen, steun en vriendschap.

Ervaringen van eerdere deelneemsters
Eerdere deelnemers van Survivors on Top hadden ieder hun eigen motivatie om mee te lopen: het verwerken van een periode van ziekte, het bereiken van een nieuwe persoonlijke prestatie, het hervinden van de eigen kracht of het krijgen van nieuw vertrouwen in eigen mogelijkheden en in de toekomst.
De positieve sfeer en de persoonlijke verbondenheid met elkaar (je hoeft elkaar nou eenmaal niet uit te leggen hoe het is om ziek te zijn geweest) zijn kenmerkend voor de tocht en redenen om er voor te kiezen om mee te gaan.


Een deelneemster uit 2007: “Met deze reis wil ik vieren dat ik borstkanker heb overleefd. Ik kijk er naar uit om nieuwe toppen te bereiken die mij vertrouwen in de toekomst en in mijn eigen mogelijkheden zullen geven!”  


Een deelneemster uit 2009: "Bovenop de Col stond ik in tranen. Nooit voor mogelijk gehouden dat ik hiertoe in staat was, wat voelde ik me sterk!"


Een deelneemster uit 2010: "Heerlijk al die tijd voor mezelf en met mezelf, dat had ik echt nodig na deze intensieve periode!"

Een andere deelneemster uit 2010: "Ik wilde een keerpunt in mijn leven vieren"


Zwaarte van de tochten
De tochten die we maken zijn fysiek en mentaal pittige bergtochten. Dagelijks staan we vroeg op (7 uur) en na het ontbijt gaan we op pad. We lopen met een dagrugzak met alle benodigdheden voor de dagtocht. Onze bagage wordt vervoerd van hut naar hut. Meestal lopen we vanuit een dal waar we overnachten naar een col (een bergpas) of top, veelal enkele uren klimmen en overbruggen we hoogteverschillen van 600 tot soms 1.100 meter. We lopen gauw 5 a 6 en soms 7 uur op een dag, hierin zijn rustpauzes niet meegenomen. Onze ervaring is dat we als groep vaak iets langzamer lopen dan de aangegeven looptijd van de reisorganisatie.

We willen het liefst vroeg in de namiddag (rond 16 uur) op de volgende overnachtingslocatie aankomen, zodat we nog even kunnen douchen, bijkomen, wat drinken etc. Het eten wordt voor ons verzorgd, meestal rond 19 uur en na wat natafelen en de plannen bespreken voor de volgende dag liggen we meestal niet later dan 22 a 22.30 uur in bed om voor de volgende dag weer fit en uitgerust te zijn!

Mochten er tussentijds blessures zijn of een andere oorzaak waarom een etappe niet gelopen kan worden, dan lukt het meestal om met de bagage mee te rijden naar de volgende locatie. Mocht dit geen mogelijkheid zijn, dan kan lokaal vervoer of een taxi geregeld worden. 

Wie kan er mee?
Op basis van de ervaringen tot nu toe hebben we de volgende instapvoorwaarden voor deelname aan Survivors on Top:
1.    je hebt borstkanker gehad, indicatie: tot maximaal 5 jaar geleden
2.    je laatste behandeling is minimaal 3 maanden voor vertrekdatum afgerond
3.    je bent fit en dat betekent dat je:
       - je minimaal 45 minuten op een verhoogde inspanning kunt bewegen, bijv. fietsen, crosstrainer, nordic walking of hardlopen en dit                    minimaal drie keer per week
       - in ieder geval meerdere dagen achter elkaar 20 kilometer zonder moeite kunt wandelen
       - je meerdere keren kunt traplopen naar de 6e verdieping zonder dat je totaal buiten adem raakt en je hartslag weer vlot herstelt
       - je blessurevrij bent.
4.    bij twijfel: je hebt een fit-test met positief resultaat afgerond op basis van een advies van een fysiotherapeut/fitnessbegeleider en de              reisinformatie. 
5.    daarnaast vind je het natuurlijk leuk om met lotgenoten deze reis te maken!

Fit zijn is dus een belangrijke eis en een basis-fitheid is niet voldoende voor een tocht in de bergen. Je zult ook in overwachte situaties (die zich immers in berggebied kunnen voordoen) moeten kunnen terugvallen op een fysieke reserve.

Ga je mee? Schrijf je gauw in via Inschrijven & Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Wien.

Subpagina''s (1): Paklijst