Eerdere tochten‎ > ‎

Tocht 2013 Pyreneeën

7 juli 2013 - 15 juli 2013 Pyreneeën, Frankrijk

Reisverslag 

Op 7 juli komen we aan in Bagnères de Bigorre. 
Het dorp staat op zijn kop, omdat de Tour de France die middag in het dorpje finisht!

Op onze eerste wandeldag kiezen we meteen voor de zwaardere variant en zoeken het hogerop. Op deze stralende dag worden we beloond met prachtig uitzicht en snuiven we de eerste bloemen- en berglucht op. We overnachten in Baudéan. 
   

Ook op de volgende dag, 9 juli, kiezen we voor de wandeling hoger op, over de Crêtes du Teillet, met een schitterend uitzicht over de vallei. We wandelen ruim 6 uur met wederom schitterend weer. Onze overnachting is in Ste Marie de Campan. 

Vandaag, 10 juli, klimmen we naar Col de Beyrède (1.417 m). Twee dames nemen de uitdaging aan om de Signal de Bassia te beklimmen (1.921 m). 
We overnachten in Col de Beyrede. Op 11 juli lopen we van Col de Beyrede via de Col d'Aspin (bekend uit de Tour de France) naar de top van de Pla del Naou (1754m). Verrast door een enorme bui dalen weaf door het bos naar het Lac de Payolle, waar we opgehaald worden en teruggebracht naar Col de Beyrède. 

        

Op deze nieuwe, wederom prachtige dag beginnen we na een korte transfer aan een lange wandeling richting het hooggebergte. Eerst lopen we door het dal van de Gaoube en we stijgen door naar een fraaibergmeertje. Een van onze heldin survivors nam zelfs een duik in het ijskoude water!
We overnachten in Artigues. 

Op de verjaardag van een van de survivors maken we een uitstapje naar de Pic du Midi (2.872 m). Helaas kunnen we deze berg niet beklimmen omdat er nog teveel sneeuw ligt vanwege de koude lente. Dus nemen we de eenvoudige route: met de kabelbaan! We genieten van het schitterende uitzicht en van de wandeling door soms woeste beken naar en terug van de kabelbaan. 
  
Op de laatste wandeldag maken we een prachtige rondwandelingen naar het stuwmeer Lac de Greziolles (2.150 m) in de omgeving van Artigues, door de mooie Vallée d'Arizes. Aan het meer openen we de fles champagne en drinken we op het leven!


Op 15 juli gaan we met nieuw vertrouwen, vol trots en voldaan na deze moedige dagen terug naar huis. 

Subpagina''s (1): Folder 2013
Comments