Eerdere tochten‎ > ‎

Tocht 2011 Dolomieten

In juni 2011 ging Survivors on Top naar de Dolomieten in Italië, de Via Alta Dolomiti, een reis die voor ons werd verzorgd door SNP.
       
Klik hier voor het dagboek van Wien van deze reis.

We wandelden vanaf de Plätzwiese dwars door het Dolomieten-massief naar St. Vigilio dwars door het Parco Naturale Fanes-Sennes.

Het schitterende Parco Naturale Fanes-Sennes is een van de grootste natuurreservaten van Europa. We zijn vele bergmarmotten tegengekomen, helaas hebben we dit keer geen gemzen gezien. De verscheidenheid aan planten was overweldigend: vele orchideeën, monnikskappen, gentianen en lelies. Oogverblindend mooi is het contrast tussen het felle groen van bos en alpenweiden en het lichte grijs van de enorme rotswanden, een speciale combinatie.

De wandelingen zijn pittig, maar over goede paden en niet bijzonder lang of zwaar.
En elke dag genieten we van een heerlijke cappucino en Italiaanse maaltijd!


zaterdag 25 juni 2011
De heenreis verloopt zeer voorspoedig. We vliegen naar Innsbruck en van daaruit brengt een taxi ons naar het hooggelegen Platzwiese (2.000 mtr), een prachtige plek en een heerlijke en hartelijke hut en gastvrouw. Deze eerste dag maken we een korte wandeling naar de Stolla Alm in de omgeving van de hut om een beetje in te lopen en te landen in de omgeving.

zondag 26 juni 2011
Op deze inwandel-dag klimmen we naar de Strudelkopf (2307 mtr, 3 uur). Een leuke top met een schitterend uitzicht en blikken op de spannende rotstoppen van de Dolomieten. Op de top hebben we het gezelschap van 30 mountainbikers, die de boel behoorlijk opvrolijken.We worden bij terugkomst in het dal verrast door een lokaal fest met lokale muziek, biertafels, dansende mensen en veel vrolijkheid en verschansen ons ook aan een tafel en vergapen ons aan alle uitbundige en vrolijke alpen-mensen. We hebben een heerlijke maaltijd en overnachten weer op onze comfortabele kamer in Platzwieze.

maandag 27 juni 2011
Op deze schitterende zonnige dag lopen we van Platzwiese naar de Rifugio Sennes.
De zeer gevarieerde tocht gaat via een col, over bergkammen, via een spannend stukje met ketting, morenen naar het schitterend gelegen Rif. Sennis op ruim 2100 m.
Het is een flinke wandeling van ongeveer 17 km, 900 m stijgen en 750 m dalen en zijn moe maar zeer voldaan na aankomst.

dinsdag 28 juni 2011
We beklimmen vandaag de Muntejela de Senes (2.787 mtr), een te gekke en spannende klim en een euforisch en zeer trots gevoel op de top... dat we hiertoe in staat zijn! Het uitzicht is adembenemend....We overnachten weer na een heerlijke maaltijd in ons stapelbedje in Rifugio Sennes.

woensdag 29 juni 2011
Vandaag lopen we van Rifugio Sennes naar Rifugio Fanes, een lange wandeling van 18 km, 850 m stijgen en 900 m dalen.
Het is schitterend en warm weer en verbruiken veel water, energiedrank, soep, energierepen en brood. Doodop zijn we bij aankomst, met name het laatste stuk van het dal naar de hoger gelegen Rifugio Fanes is pittig en sommigen van ons bereiken het met letterlijk de laatste krachten. Maar we hebben het gehaald en na even bijkomen toosten we met elkaar op het behalen van weer zo'n geweldige prestatie!

donderdag 30 juni
Deze dag splitsen we op met een tocht naar Bivacco della Pace (2.900 mtr) en een rondwandeling vanuit de hut door het ongerepte gebied op 2.400 mtr hoogte. In het Bivacco della Pace blijken muts en handschoenen geen overbodige luxe en branden we kaarsjes voor onze dierbaren die door kanker getroffen zijn. We hebben allemaal een mooie dag en voelen ons goed. We overnachten in ons kamertje in het goed verzorgde Rifugio Fanes.

 
vrijdag 1 juli
Deze laatste wandeldag lopen we vanaf Rifugio Fanes naar St. Vigilio via een geweldig mooie pas, waar we ook dit jaar de champagne ontkurken, elkaar toedrinken op onze overwinningen en de tranen van geluk stromen. Een prachtig gedicht voorgelezen door een van onze reisgenootje bij de champagne roert ons diep.
De wandeling naar onze laatste overnachtingsplaats is nog lang en pittig, we komen gaar en voldaan aan in St. Vigilio. We eten in de lokale pizzeria en zijn supertrots op onze prestatie.


zaterdag 2 juli
De terugreis verloopt net zo soepel als de heenreis. We sluiten de reis dankbaar voor onze prestaties, onze onderlinge betrokkenheid en de prachtige omgeving af.