Speel mee! Seizoen 2017-2018

Speel mee! Seizoen 2018 - 2019

Aanmelden voor activiteiten kan via ons Interesseformulier. Alle activiteiten vinden plaats in Culemborg, en repetities zijn in basisschool De Josefschool (Sint Janskerkstraat 10-12, Culemborg), tenzij anders aangegeven.
Voor alle activiteiten geldt: deze kunnen alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen.

We werken continue aan de samenstelling van ons programma, wijzigingen kunnen daarom voorkomen.
Meld je aan voor onze Vriendenlijst om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten.

Heb je zelf een idee voor een activiteit laat het ons dan weten!

Gepland of doorlopend

Productie 'Aan het eind van de snelweg' van Gerrit Voskes, regie Thijs Ruardi

Periode: 28 augustus tot eind februari/begin maart (25 repetities)
Repetitieavond: dinsdag
Voorstellingen: 3 voorstellingen, locatie nog niet bekend
Aantal spelers: maximaal 8 (3 generaties)
Kosten: € 312,50

Het verhaal
Als Ina op een avond haar toevlucht zoekt in het huis van haar zwager Harm, omdat haar man Sander haar weer heeft mishandeld, slaat tussen hen beiden weer dezelfde vlam over die achttien jaar geleden leidde tot een heimelijke verhouding. In 'Aan het eind van de snelweg' blijkt waar dit allemaal toe kan leiden, en welk groot geheim Ina achttien jaar lang met zich mee heeft moeten dragen. Een stuk waarin de spanning langzaam opgebouwd wordt, vol van intriges rondom geld, drugs en bedrijfsovernames. Zonder happy end, maar door zijn vele herkenbare situaties zal het stuk een diepe indruk achterlaten.

Regisseur

Thijs Ruardi is theatermaker, acteur en theatertechnicus. Hij volgde de opleiding tot theatermaker aan theaterschool De Trap in Amsterdam en heeft sindsdien niet stil gezeten. Met zijn eigen theatergroep Allemaal Kinderspel maakt hij theatervoorstellingen speciaal voor kinderen. Ook werkt hij op dit moment als regisseur aan een tragi-komedie samen met een groep acteurs van theaterschool De Trap. Daarnaast is hij actief als theatertechnicus bij De Fransche School en heeft hij de techniek verzorgd bij onze producties Zadelpijn en Bedkwartet.

Tijdens de repetities werk je natuurlijk aan de invulling van je rol in het stuk. Maar Thijs zal ook aandacht besteden aan jouw ontwikkeling als speler en je uitdagen te groeien tijdens het repetitieproces. Ervaring is hiervoor niet nodig, wel de nodige dosis lef.

Rollen
In 'Aan het eind van de snelweg' komen acht personages voor. Het gaat om drie generaties van één familie dus we zoeken spelers in verschillende leeftijden: een moeder, twee zoons, drie (schoon-)dochters en twee kleinkinderen (m/v). Niet elke rol is even groot, we zullen daarom samen met Thijs en de geïnteresseerde spelers kijken hoe we de repetities voor alle spelers interessant kunnen maken. Mogelijk valt een deel van de repetities voor de kleinere rollen weg, dit zal dan ook terug te zien zijn in een lagere spelersbijdrage.

Interesse? Meld je aan via ons interesseformulier.

Bestuur Surpluus

Surpluus
Het bestuur van Surpluus bestaat uit enthousiaste theaterliefhebbers die veel energie krijgen van het neerzetten van een gevarieerd aanbod van theaterproducties en aanverwante activiteiten. Ben jij iemand met frisse ideeën en wil je ook een actieve bijdrage leveren aan het culturele aanbod in Culemborg? Dan is een rol in het bestuur van Surpluus misschien iets voor jou. Neem vrijblijvend contact met ons op of spreek ons aan tijdens één van onze activiteiten.Theatersport: Sterk Spul - 3x proefles

Sterk Spul
Regie: wisselend
Periode: hele seizoen

Repetitieavond: woensdag
Kosten: geen (pas als je lid wordt, betaal je contributie)

Het podium opstappen voor een publiek zonder te weten wat je 1 minuut later zult doen of beleven. Vind je dat een uitdaging? Dan is theatersport iets voor jou. Onze improgroep Sterk Spul repeteert elke woensdagavond, en speelt elk voorjaar en najaar minimaal één thuiswedstrijd (voorstelling). In de repetities leer je over accepteren en blokkeren, de kunst van het falen, de ander laten schitteren, samenwerken en een verhaal opbouwen. Kom kennismaken tijdens onze repetities, en ontdek of dit ook jouw sport is. Kijk op www.improsterkspul.nl of vul ons interesseformulier in.Al voorbij (seizoen 2017-2018)


Tweede cursus improvisatietheater: Out of the box deel 2

Regie: Marije Horjus
Periode: 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december

Repetitieavond: donderdag
Aantal spelers: maximaal 14
Kosten: € 100,-
De cursus theaterimprovisatie Out of the box van Marije Horjus krijgt een vervolg! De 4 lesavonden in september smaakten bij velen naar meer, en we zijn trots dat we nu een tweede improvisatiecursus kunnen aanbieden van maar liefst 8 lessen. Het is niet nodig dat je de eerste cursus gevolgd hebt, beide cursussen staan op zichzelf.


Cursus improvisatietheater Out of the box

Regie: Marije Horjus
Periode: 7, 14, 21 en 28 september

Repetitieavond: donderdag
Aantal spelers: maximaal 12
Kosten: € 50,-
Begin het nieuwe theaterseizoen goed met een korte cursus theaterimprovisatie. Vier avonden in september genieten van improvisaties en onverwachte interacties. Niet nadenken maar doen!
Marije Horjus
Ontwikkel en verdiep je spel, speel op elkaar in en maak samen de meest verrassende scenes. Kruip in de huid van een personage en reageer impulsief. Leer te vertrouwen op je eigen spelmogelijkheden en op die van de ander. Durven en lef hebben: humor en plezier zijn gegarandeerd het gevolg.

Marije Horjus is een ervaren en vakkundig kunstdocent. Zij bruist van energie en is aanstekelijk enthousiast. Marije geeft les in drama, beeldende vorming en muziektheater binnen KEC en haar eigen bedrijf ArtiVitrA kunsteducatie en coaching. In haar lessen staat de belevingswereld van de cursisten centraal, die Marije gebruikt om het unieke individuele talent te stimuleren. Marije was ook enkele jaren actief als speler bij onze impro- en theatersportgroep Sterk Spul.

Fysiek theater, mime, improvisatie en (komische) verhalen vormen de basis van de cursus. Elke les bestaat uit een warming up, een kernopdracht en een afrondende opdracht. Marije stuurt je aan en daagt je uit om jouw talent te verdiepen en te vergroten. Zodat jij jouw medespelers en vooral jezelf elke les kan verrassen.