Welkom‎ > ‎

Voorstellingen seizoen 2017-2018

Voorstellingen seizoen 2018 - 2019

Gepland

Maart/april 2019

Pinocchio, regie Ivo Feuth


Al voorbij (seizoen 2017 - 2018)


Tussen muren - Culemborg Vrijstad toen en nu

Een productie van Kunstprojecten Culemborg

Tussen muren

Al voorbij


ONDERTOON
Zaterdag 14 april, 20.00 uur
Zondag 15 april, 14.00 uur en

Zaterdag 21 april, 20.00 uur
De Oude School (Harmonie Pieter Aafjes), Goilberdingerstraat 14 in Culemborg

Deze bijzondere voorstelling wordt gespeeld in het gebouw van harmonie Pieter Aafjes, waarbij de muzikanten natuurlijk ook niet zullen ontbreken. In het kader van het feestelijke gedenkjaar 'Culemborg 700' is de samenwerking aangegaan en wordt de rijke historie van de harmonie verweven met een eigentijds theaterstuk.
Regie: Ivo Feuth.

Ondertoon

Spelers Ondertoon

Bekijk hier de teaser en houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer foto's en video's.

Reserveer je kaarten
voor deze voorstelling.

ZADELPIJN
Vrijdag 16 februari, 20.30 uur Uitverkocht
Zaterdag 17 februari, 14.00 uur en 20.30 uur
De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 in Culemborg

Onder regie van Thomas van der Ham spelen 6 dames in deze toneelbewerking van de gelijknamige bestseller van Liza van Sambeek.
Zadelpijn


Open Monumentendag

Zaterdag 9 september 2017


Stadsomroeper

Marinus Hoogmoed treedt op zaterdag 9 september in de voetsporen van de laatste stadsomroeper van Culemborg, Manus van Empel. Tijdens Open Monumentendag zal hij de diverse activiteiten die in de binnenstad plaatsvinden onder de aandacht van het aanwezige publiek brengen.
De stadsomroeper is gedurende de dag te horen en te zien in de binnenstad van Culemborg.
Spel: Marinus Hoogmoed.
Boeren, vrijburgers of buitenlui

Opnieuw een prachtige voorstelling tijdens Open Monumentendag in de kruidentuin van het Jan van Riebeeckhuis. Onder de titel 'Boeren, vrijburgers of buitenlui' zoeken de spelers van Theaternetwerk Surpluus de grenzen op van wat de komst van Van Riebeeck aan De Kaap allemaal teweeg bracht.
Voorstellingen zijn om 11.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 16.00 uur in de tuin van het Jan van Riebeeckhuis (Achterstraat 38, Culemborg). Toegang vrij.
Spel: Preben Slotboom, Guus Schaarman en Ruud Swagemakers.


‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer.
Bij Jan van Riebeeck en Kaap de Goede Hoop komt dit ook samen. In de voorstellingen in de tuin van het Jan van Riebeeckhuis van zaterdag 9 september zal duidelijk worden hoe een, van eerste instantie ‘verversingspost van de VOC’, een begin vormt van een enorme verandering voor Zuid-Afrika. We maken kennis met de deze belangrijke plek van Zuid Afrika voor de schepen die naar Indie voeren en hoe Jan van Riebeeck er in slaagde om daar een verversingspost in te richten. Maar al snel wordt duidelijk dat het niet bij de Kaap alleen blijft, de oorspronkelijke bewoners raken ongewild betrokken in de handel & grondstoffen en later ook in de expansiedrift van de Europeanen (de Boeren) die het land in gaan en zich als “Koningen” gaan gedragen in door hun toegeëigende gebieden. Zo krijgen in Zuid Afrika ‘Boeren, burgers en buitenlui’ ineens een heel ander perspectief ten opzichte van elkaar. Tot op de dag van vandaag merk je de invloeden ...


Netwerkavond

Vrijdag 15 september

De jaarlijkse Netwerkavond is in aantocht. Op vrijdag 15 september ben je van harte welkom in de Josefschool in Culemborg. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen seizoen maar we kijken ook zeker vooruit. We horen graag wat Surpluus voor jou betekent. Want alleen samen houden we het Theaternetwerk actief. Uiteraard staan deze avond de drankjes voor je klaar.
De Netwerkavond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Josefschool (Sint Janskerkhof 10-12, Culemborg). Vrije toegang, aanmelden is niet nodig.


Buurvrouw en Buurvrouw en de Witte Wasch

Zaterdag 16 en zondag 17 september

Linda Kleverlaan en Bethilde Wolters kruipen opnieuw in de huid van Buurvrouw en Buurvrouw. De jaren vijftig, twee buurvrouwen en de witte was. Hoe loopt dat af? Een komische korte act door theaternetwerk Surpluus waarin twee buurvrouwen elkaar proberen af te troeven. Want ja, wie wast er nu eigenlijk het witst?
Deze voorstelling is meerdere keren per dag te zien tijdens het theaterfestival Betuwepodium, georganiseerd door Toneelvereniging De Vriendenkring. Het festival is op zaterdag 16 september 2017 tussen 14.00 en 24.00 uur en op zondag 17 september 2017 van 13.00 tot 19.00 uur. Terrein De Kolk, Waalbandijk afrit 129-130 in Dodewaard.
Spel: Linda Kleverlaan en Berthilde Wolters. Regie: Robbert Baars.