Welkom

Welkom bij de website van Theaternetwerk Surpluus!

Surpluus is een netwerk van theatervrienden uit Culemborg en omgeving. Samen organiseren we allerlei activiteiten op het gebied van theater.
SPEEL MEE! Je moet immers het hele jaar al jezelf zijn!

Vriend worden van Surpluus? Dat kost niets! Dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten. KLIK HIER en meld je aan!

Nieuws!

Theatrale opening 'Maandag Waschdag' in Elisabeth Weeshuis Museum

Theaternetwerk Surpluus werkt mee aan de opening van de nieuwe tijdelijke tentoonstelling in het Elisabeth Weeshuis Museum: Maandag Waschdag. Een tentoonstelling over de was thuis en in het Elisabeth Weeshuis, in de tijd van vóór de wasmachine.
Op 28 november om 15.30 uur spelen Linda Kleverlaan en Berthilde Wolters twee wasvrouwen, die het heel druk hebben met de was. Hun ludieke act omlijst een optreden van het slagwerkduo Peter Elbertse en Bartho Staalman.
Spelbegeleiding: Robbert Baars
Wees welkom op zaterdag 28 november om 15.30 uur.

6 november theatersportwedstrijd
Sterk Spul vs. Andere Koek: Bed, bad en brood

Vrijdag 6 november om 20.00 uur neemt improgroep SterkSpul uit Culemborg het op tegen Andere Koek uit Deventer. De theatersportwedstrijd vindt plaats in Theater aan de Slag, Herenstraat 18. Thema is dit keer "Bed, bad en brood".
Beide teams spelen geïmproviseerde scènes op basis van suggesties uit het publiek. Hilarische en snelle scènes worden afgewisseld met ter plekke verzonnen liedjes en spannende verhalen. Een jury en het publiek geven punten en zo wordt bepaald wie de uiteindelijke winnaar wordt.
De entree voor volwassenen bedraagt €8,-. Kinderen t/m 12 jaar betalen €5,-. Reserveren kan via improsterkspul@gmail.com. Kijk voor meer informatie over Sterk Spul op www.improsterkspul.nl.
www.improsterkspul.nl

Woensdag open repetitie theatersport Sterk Spul

Zin in een sport die energie geeft en waarbij je veel kunt lachen? Schroom dan niet en kom naar de open repetitie van theatersportgroep Sterk Spul op 23 september!

Iedereen die geïnteresseerd is in improvisatietheater kan deze repetitie meebeleven. Wie weet smaakt de open avond bij beide partijen naar meer en ben jij de nieuwe sterspeler in onze volgende wedstrijd. Kijk voor meer informatie over Sterk Spul op www.improsterkspul.nl of mail naar improsterkspul@gmail.com.

De open repetitie is op woensdag 23 september van 20.00 tot 22.00 uur in de Daltonschool, Schoolhof West 1 in Culemborg. Aanmelden is niet nodig.


Netwerkavond geslaagd, aanmelden kan nog steeds!

De netwerkavond is goed bezocht en behalve dat het erg gezellig was lijkt het erop dat er voor veel activiteiten voldoende inschrijvingen zijn zodat de plannen gerealiseerd kunnen worden. Inschrijven via de website kan nog steeds, dus grijp die kans voordat het te laat is.


Nu online: trailer KIEM
Première KIEM 25 september 20.00 uur De Fransche School


KIEM is het resultaat van het Surpluus Filmweekend in juni 2015. Op de Netwerkavond zal de trailer voor het eerst te zien zijn. Tijdens de première zal Youetta Visser de cast en crew interviewen en reikt wethouder Joost Reus de Eerste Culemborgse Filmprijzen uit. Kijk op de speciale KIEM website voor alle informatie.

 
Laatste nieuws over de Netwerkavond: La Famiglia
Altijd willen schitteren op televisie? De producers van de tiendelige dramaserie La Famiglia komen naar de netwerkavond. Deze serie zal voor een groot gedeelte in Culemborg worden opgenomen met als hoofdlocatie een pizzeria op de Varkensmarkt, vanaf februari 2016. De producenten zijn op zoek naar figuranten en komen ook scouten naar echt talent tijdens de workshop Theatersport voor een bijrol. In september/ oktober komt er nog een grote informatieavond in Culemborg, maar bij Surpluus heb je de primeur om als ervaren amateurspeler te laten zien wat je in huis hebt. Dus of spoed je naar de kapper voor een echte italiaanse look of laat je baard zijn als je een rol als echte mafiosi ambieert. Zie ook de website www.messercola.nl of www.lucidareacteerschool.nl Cordiali Saluti! 


Netwerkavond staat voor de deur...

Op maandag 14 september om 20.00 uur vindt onze jaarlijkse Netwerkavond plaats, de plek bij uitstek om kennis te maken met de activiteiten van Surpluus voor het komend seizoen. Hier kun je van de regisseurs zelf vrijblijvend informatie krijgen over de activiteiten. De Netwerkavond is een ontmoetingsplek, waar je elkaar als theaterliefhebbers kunt ontmoeten, en eventueel zelf initiatieven kunt inbrengen. Vanzelfsprekend wordt het ook weer een leuke en verrassende avond. De Netwerkavond wordt gehouden in De Fransche School in Culemborg. Deze avond is vrij toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Mis het niet!
Een overzicht van onze plannen vind je vast hier.

Inschrijven kan nu al!

Voor diegenen die nu al nieuwsgierig zijn naar het programma van komend seizoen staat hier een beknopte beschrijving van alle activiteiten. Mocht je niet naar onze Netwerkavond kunnen komen, en wel mee willen doen met een van de activiteiten, niet getreurd, je kunt je namelijk ook aanmelden via deze website.

=> MELD JE AAN VIA DEZE LINK

 

Surpluus chirurgijnen nemen het publiek van het Jan van Riebeeck huis te grazen

Het vak van chirurgijn is een breed vak. Een chirurgijn hield zich vooral bezig met zaken, waarbij bloed tevoorschijn kwam. Zijn taak was het om zieke of gekwetste bemanningsleden en passagiers te verzorgen. Hij moest kiezen trekken en mensen met puisten en zweren behandelen. Na een lijfstraf zoals geseling of stokslagen moest hij de gestrafte weer oplappen. Bij een zeeslag moest hij de gewonden verzorgen en zo nodig opereren. Amputatie van armen of benen was geen uitzondering.
Om zelf ook het chirurgijnsvak te leren gaat Jan van Riebeeck in de leer bij de grote heelmeester Hudeman. Op zijn twintigste vaart hij uit als onderchirurgijn op het VOC-schip Het Hof van Holland.
Toch oefent hij het ambacht maar kort uit. Net als zijn oom Antonie van Diemen hoopt hij bij de VOC carrière te maken. Daar is hij ook prima in geslaagd: stichter en bestuurder van een VOC-post aan de Kaap en later gouverneur van Malakka en secretaris van de Hoge Raad in Batavia.
Op zaterdag 12 september tijdens Open Monumentendag laat Van Riebeeck zien dat hij het ambacht nog niet is verleerd en nog steeds uitstekend beheerst. Dat doet hij in zijn geboortehuis, Achterstraat 38, telkens veertien minuten over 11, 12, 13 en 14 uur. Iedereen is welkom en als Van Riebeeck dan nog voldoende tijd heeft helpt hij je kosteloos ook van kiespijn, puisten en wat al niet meer af. Maar ook als je geknipt of geschoren wilt worden ben je dan aan het goede adres.

Replica van een originele set chirurgijnsinstrumenten die op 12 september worden gebruikt.

Filmweekend Fort Everdingen geslaagd

Theaternetwerk Surpluus heeft in het weekend van 19, 20 en 21 juni op Fort Everdingen een film opgenomen. Aan de hand van een door regisseur Hans Krepel geschreven script konden de spelers kennismaken met de techniek van camera-acteren. Ook hielpen ze mee als geluidsman en regie-assistent. Het camerawerk was in handen van Kyle Weeda. In de film ontmoet een wielrenner met een lekke band de besloten gemeenschap die in het fort woont. Hoe dat afloopt kunt u zien op vrijdag 25 september wanneer het eindresultaat vertoond wordt in De Fransche School. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws over deze première.
Theaterproductie "Casa Blanca" zit er op

Een voorstelling in één van de mooiste panden van Culemborg; Casa Blanca. Dit stuk is tot stand gekomen op basis van improvisaties, geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen uit de rijke historie van dit pand. Het enthousiasme van de spelers werkte aanstekelijk op het publiek, dat zich door wat regendruppels niet uit het veld liet slaan. De serie voorstellingen werd afgesloten met stralende zon en veel lovende reacties.
Kijk op de Casa Blanca website voor de foto's.Slideshows


Theaterseizoen 2013 - 2014.mp4

 

Het Zevende Zintuig 2014 Foto's Huub van Beurden

 

Surpluus 2012 - 2013.mp4

 

Theaterjaar 2011 - 2012

Uit de ouwe doos...