Welkom op de website van Theaternetwerk Surpluus!

Surpluus is een netwerk van theatervrienden uit Culemborg en omgeving. Samen organiseren we allerlei activiteiten op het gebied van theater.
SPEEL MEE! Je moet immers het hele jaar al jezelf zijn!

Vriend worden van Surpluus? Dat kost niets! Dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten. KLIK HIER en meld je aan!

Wil je alleen onze voorstellingen bezoeken? Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.

Nieuws!

Bedkwartet komt er aan, kaarten zijn nu te reserveren

Iedere relatie kent zijn eigen geheimen. De slaapkamer is de plek waar geliefden elkaar de naakte waarheid durven te zeggen. Of waar de waarheid pijnlijk bloot komt te liggen. In Bedkwartet beginnen vier stellen met hun eigen verwachtingen aan de avond.

Ed en Dorien maken zich op voor hun jaarlijkse etentje ter ere van hun huwelijksjubileum. Mirthe en Klara zijn klaar voor hun housewarming, waarvoor zij Nick en Janna en Thijs en Suzanne hebben uitgenodigd. Een knalfeest? Janna komt alleen: Nick is door zijn rug gegaan en ligt te creperen in bed. Thijs en Suzanne zorgen voor de knal maar het feest is snel voorbij. Het wordt een rusteloze nacht voor iedereen.

Sinds de première is Bedkwartet geliefd bij zowel publiek als theatermakers. Het stuk wordt tot op de dag van vandaag veelvuldig gespeeld door beroeps- en amateurgezelschappen. De herkenbare, pijnlijke en komische situaties maken het tot een wereldwijd succes. Surpluus speelt het in een heel eigen en eigentijdse versie.


Voorstellingen

Zaterdag 10 juni, 20.30 uur
Zondag 11 juni, 14.00 uur
Zaterdag 17 juni, 20.30 uur
Zondag 18 juni, 14.00 uur

Kaarten €12,- (CJP €10,-)
Tekst Alan Ayckbourn
Regie Thomas van der Ham
Spel Robbert Baars, Lidwien Boudens, Roel van Dam, Gab Franken, Aren Geerling, Wendy de Kok, Els Slaghekke en Edith Vissers
Techniek Thijs Ruardi

Bedkwartet

22 april borreltijd

Op zaterdag 22 april vind je het bestuur van Surpluus vanaf 20.30 uur in de Horlogerie. Het lijkt ons leuk als jij er bij bent. Ken je ons nog niet? Hoog tijd voor een praatje. Heb je leuke ideeën voor Surpluus? Vertel het ons. Ontmoet mensen met wie je misschien in een volgende productie samenspeelt. Raak geïnspireerd en proost mee op een gezellige avond.

Grand cafe De Horlogerie, Varkensmarkt 7 Culemborg
Borrelen vanaf 20.30 uur, drankjes voor eigen rekening


Vrijdag 7 april improtheater met Sterk Spul

Wat wil je als je de hele winter binnen hebt gezeten? Juist. Naar buiten! De zon weer voelen branden op je vel. De wind door het haar. Lekker liggen in het gras. Ook het improtheater ontwaakt uit zijn winterslaap. Vrijdag 7 april gieren de hormonen weer door de zaal als SterkSpul uit Culemborg het opneemt tegen de theatersportgroep 'Totdat De Dom Valt' uit Utrecht. De theatersportwedstrijd is weer in het vrolijke Theater aan de Slag (Herenstraat 18 in Culemborg) en begint om 20.00 uur. Komt allen!

Beide teams spelen geïmproviseerde scènes op basis van suggesties uit het publiek. Hilarische en snelle scènes worden afgewisseld met ter plekke verzonnen liedjes en spannende verhalen. Een jury en het publiek geven punten en samen bepalen ze wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Entree €8,- (t/m 12 jaar €5,-), reserveren kan via improsterkspul@gmail.com

Mooi weekend met Internationale Vrouwendag en Adel Blank

Het was een mooi Surpluus weekend met op zaterdag 11 maart een inspirerende theateract tijdens de viering van Internationale Vrouwendag en op zondag 12 maart de derde en al weer laatste voorstelling van Adel Blank.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de volgende Surpluus voorstelling: Bedkwartet van Alan Ayckbourn. Onder regie van Thomas van der Ham wordt deze relatiekomedie gespeeld op 10, 11, 17 en 18 juni in De Fransche School.


Adel Blank nog te zien op 9 en 12 maart

De première van Adel Blank zit er op. Met een goed gevulde zaal en lovende reacties na afloop was de avond een succes. De absurdistische voorstelling is nog 2 keer te zien, op donderdag 9 maart om 20.30 uur en op zondag 12 maart om 14.30 uur. Kaarten zijn hier te reserveren.
De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 in Culemborg.

Viering internationale vrouwendag op 11 maart

Surpluus levert dit jaar met een korte theateract een bijdrage aan de viering van Internationale vrouwendag.
Vrouw zijn is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Als vrouw heb je allerlei verschillende rollen: moeder, dochter, vriendin, werknemer, partner, zus etc. Op al die vlakken wil je veel bereiken en wil je jezelf bewijzen. Dat is een kracht, je bent een powervrouw. Maar je kunt jezelf daar ook in verliezen. Door hoge ambities voel je soms lastig je grenzen aan en kun je uit balans raken.
In deze intieme voorstelling durven de spelers zichzelf vragen te stellen als 'Wanneer sta ik in mijn kracht?' en 'En hoe blijf ik dicht bij mezelf?'. Zij nemen het publiek mee in hun persoonlijke zoektocht naar de antwoorden.
Regie: Anna van Veen
Spel: Marije den Boer, Barbara Bouwman, Josje Groen in 't Woud

Viering Internationale Vrouwendag
Zaterdag 11 maart, 14.00 tot 19.00 uur, Surpluus om 15.00 uur
ORS Lek en Linge, Multatulilaan 3, Culemborg
Toegang vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom

facebook

Voorstellingen Adel Blank 4, 9 en 12 maart

De voorstellingen van Adel Blank komen er aan! Reserveren kan hier.

Adel Blank

Adel Blank heeft niet lang meer te leven. Ze gebruikt dit gegeven om de mensen om haar heen volledig naar haar hand te zetten. Dit leidt tot even absurdistische als pijnlijke situaties. Langzaam maar zeker brokkelt haar dictatuur af en wordt de macht herverdeeld.

In dit theaterstuk van Alex van Warmerdam is zijn handelsmerk duidelijk zichtbaar: personages die hun rechtlijnige levensvisie tot in het absurde voortzetten. Ogenschijnlijk alledaagse en huiselijke situaties schrijnen en schuren en laten je als kijker tegelijk lachen, verbazen en gruwen.

Voorstellingen
Zaterdag 4 maart, 20.30 uur
Donderdag 9 maart, 20.30 uur
Zondag 12 maart, 14.30 uur
De Gelderlandfabriek
Stationsweg 7 Culemborg
Kaarten €12,- reserveer direct

Spel
Elise Nauta (Adel Blank), Frans de Bruijn (Haneveld), Elly Teiwes (Bella), Michiel Kok (Meier), Lisette Horbeek (Gonnie) en Guus Schaarman (Walter)
Regie Ivo FeuthKorte act vrouwendag al vol

We kunnen je ook niet meer plaatsen op de reservelijst.

Voor vrouwen, door vrouwen: korte theateract (internationale vrouwendag)

Zin om kort te knallen? Voor een act tijdens een multicultureel festival in het kader van Internationale vrouwendag zoeken we 4 vrouwen die een kant van de Nederlandse vrouw laten zien. Samen met Anna van Veen werk je in 4 avonden vanaf 6 februari toe naar een korte voorstelling op zaterdag 11 maart. Lees meer.

Programma 2016-2017

Vrijwilligers gezocht voorstellingen Adel Blank

Voor de voorstellingen Adel Blank op 4, 9 en 12 maart in De Gelderlandfabriek zoeken we vrijwilligers voor de kaartverkoop. Sla twee vliegen in één klap: Je kan deze voorstelling gratis bezoeken en je helpt ons enorm. Mail ons op post@surpluus.nl.

Producties Ons Dorp en Het Terras geannuleerd

Helaas gaan de producties Ons Dorp en Het Terras allebei niet door. Blijf op de hoogte van nieuwe theaterplannen door onze nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet, meld je dan aan via post@surpluus.nl.

Voorstellingen Het Kerstdiner in Gelderlandfabriek

Reserveer nu voor de komende theatervoorstelling Het Kerstdiner.


Feest mee met Surpluus op 9 december

Meld je aan zodat we weten hoeveel drankjes we kunnen klaarzetten.

Wasvrouwen komen opnieuw in actie in Elisabeth Weeshuis Museum

Tijdens de Gelredag op zaterdag 26 november in het Elisabeth Weeshuis Museum zullen onze twee wasvrouwen opnieuw de handen uit de mouwen steken. Precies een jaar geleden lieten zij onder grote belangstelling de was al stralen bij de opening van de tentoonstelling Maandag Waschdag. Nu zijn ze te zien in de korte voorstelling 'Buurvrouw en buurvrouw en de witte wasch'.
Wees welkom op zaterdag 26 november om 10.45, 11.45 en 12.45 uur in de tuin van het Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg. Het Museum is tijdens de Gelredag ook gratis toegankelijk tussen 10.00 en 13.00 uur.
Spel: Linda Kleverlaan en Berthilde Wolters
Spelbegeleiding: Robbert Baars

Informatieavonden Het Terras en Bedkwartet

Voor de producties 'Het Terras' en 'Bedkwartet' zullen informatieavonden worden gehouden. Dan kun je kennismaken met de regisseur, andere mogelijke spelers en natuurlijk het stuk. Door al een aantal oefeningen te doen, kom je er snel achter of de productie bij je past. Na deze avond geef je je pas definitief op. De avonden zijn op:
vrijdag 28 oktober - Bedkwartet (regie Thomas van der Ham)
donderdag 3 november - Het Terras (regie Robbert Baars)
Om 20.00 uur in de Josefschool in Culemborg.
Vul het interesseformulier in zodat we je per e-mail op de hoogte kunnen houden.

Liever achter de schermen actief?

Voor de productie Adel Blank zoeken we mensen die graag buiten de schijnwerpers actief zijn. Lees hier meer informatie.

Netwerkavond

Bekijk de foto's en de korte film die Hans Krepel tijdens de Netwerkavond heeft gefilmd én gemonteerd op onze Facebookpagina.

Korte cursus Musicallied wordt theaterweekend

De korte cursus Musicallied wordt omgetoverd tot theaterweekend. Meer informatie volgt later. Wil je niets missen, meld je dan alvast aan via ons interesseformulier. Dit verplicht je tot niets maar verzekert je wel als eerste op de hoogte te zijn.

'Herbegrafenis' van Jan van Riebeeck op Open Monumentendag 10 september


Korte cursus Musicallied in september en oktober

In september en oktober kun je aan de korte cursus Musicallied meedoen. Lees hier meer over de cursus en geef je snel op, het aantal deelnemers is beperkt.

Spelers gezocht voor Het Kerstdiner

In december willen Robbert Baars en Linda Kleverlaan Het kerstdiner opvoeren. Linda schrijft de tekst, Robbert regisseert. Het kerstdiner is een korte productie die gaat over, je raadt het al, een kerstdiner. Moeder vindt dat het gezin met aanhang op eerste kerstdag in het ouderlijk huis gezamenlijk kerst hoort te vieren. Dat de aanhang van de kinderen ook ouders hebben, speelt geen rol. Vader is vorig jaar overleden en dit jaar is het de eerste kerst zonder vader. 

Irritaties lopen op, onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan en geheimen worden onthuld.

We zoeken voor deze productie ongeveer 12 spelers van verschillende leeftijden, ongeveer evenveel mannen als vrouwen.

Repetities zijn op dinsdagavond van 19.45 - 22.45 uur, vanaf 20 september t/m 13 december.
Daarnaast zijn er repetities op 3 zondagen: 9 oktober, 6 november en 11 december.
De voorstellingen zijn in de Gelderlandfabriek op 15, 16 en 17 december.
De spelersbijdrage bedraagt 150 euro.

Om je aan te melden mail je Robbert en Linda je leeftijd, geslacht en spelervaring. 
Doe dit vóór 7 juli. Uiterlijk 7 augustus krijg je bericht of je bent geselecteerd. 
De selectie wordt gemaakt op basis van rolbezetting en leeftijd.

 

Netwerkavond op 12 september in De Gelderlandfabriek

Noteer het vast in je agenda: op maandag 12 september is onze jaarlijkse Netwerkavond. Dit keer vindt deze plaats in De Gelderlandfabriek. Tijdens deze avond presenteren we alle activiteiten voor het komend seizoen, en zijn de regisseurs aanwezig zodat je een goede indruk krijgt van wat je kan verwachten. Ook blikken we op ludieke wijze terug op het afgelopen seizoen. En natuurlijk staat de avond vooral in het teken van jullie, ons netwerk.