post@surpluus.nl

Surpluus is een netwerk van theatervrienden uit Culemborg en omgeving. Samen organiseren we allerlei activiteiten op het gebied van theater. 
SPEEL MEE! Je moet immers het hele jaar al jezelf zijn!

Vriend worden van Surpluus? Dat kost niets! Stuur ons een mail en we houden je op de hoogte van onze activiteiten middels onze Nieuwsbrief (mail ons via post@surpluus.nl).

We zetten ons in als NETWERK voor een bloeiend cultureel leven in Culemborg. We willen voor zowel onze spelers als ons publiek een gevarieerd aanbod aan theateractiviteiten. Concreet komt het erop neer dat we regisseurs of spelers die met een idee bij ons aankloppen ondersteunen. En soms nemen we zelf het initiatief bij de organisatie van cursussen, workshops en producties. We regelen bijvoorbeeld repetitieruimte, (helpen bij het) onderhandelen over voorstellingslocaties, vragen subsidie aan en promoten voorstellingen.
Agenda 2021

Doe mee en/of kom kijken, het is hartstikke leuk! Meld je aan / reserveer kaartjes door het sturen van een mail naar: post@surpluus.nl.

In de 1e helft 2021:
 • Voorstelling 4 mei 21 uur  'Kruipruimte boven de deur", een samenwerking tussen Surpluus en KuCu (meer info en reserveren via de website van Kunstprojecten Culemborg).
  Via diverse kanalen te zien op 4 mei 2021: 
 • Het is een theaterstuk dat door Robbert Baars is geschreven op basis van "Culemborg 40-45". In het stuk geven drie karakters en reporters uit die tijd een beeld van toen, maar tijdens het schrijven en spelen van dit stuk beseften we dat het een heel actueel stuk is geworden..... 

  Het stuk bestaat dus uit drie monologen van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de tweede wereldoorlog in Culemborg: de joodse Maurits Gans, belastingontvanger bij de gemeente Culemborg, die noodgedwongen moest onderduiken, Wilhelmina Kap, directrice van de Huishoudschool in Culemborg, die gedurende meer dan 3 jaar onderdak verleende aan drie joodse mede-inwoners en Lenie van der Linden, koerierster bij het plaatselijk LO, de Landelijke Organisatie voor hulp aan onderduikers. De monologen worden onderbroken door drie reporters die verslag uitbrengen over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Culemborg. Het geheel wordt ondersteund door een muzikant (contrabas).

  Tekst en regie: Robbert Baars
  Spel: Lidwien Boudens, Majorie van Drumpt, Preben Slotboom
  Contrabas: Henk van Steenis • Dit theaterstuk is onderdeel van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur, dan zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, zie https://theaternadedam.nl

Verwacht in 2e helft 2021:
 • Voorstellingen 'Dameshandwerk' en 'Noorderzon' door KuCu (meer info en reserveren via de website van Kunstprojecten Culemborg).
 • Voorstelling 'Ontmanteld'.

Laatste NIEUWS


5 april 2021
Voorstelling "Kruipruimte boven de deur" gaat door!
Helaas niet live, maar een uitzending/streaming op 4 mei om 21 uur. Zie agenda of www.kucu.nl voor meer informatie.


1 april 2021
13 april een "brainstormavond" over de plannen vanuit Surpluus voor het post Corona seizoen. Wil je meedenken?
Geef je op via post@surpluus.nl

1 oktober 2020
Marinus Hoogmoed stopt als penningmeester bij Surpluus.
>>bij de NIEUWSpagina..


1 oktober 2020
Voorlopig staan alle repetities on hold en wachten we op betere tijden.
>> Meer Nieuws