Suomen Kengityssepät Ry
Yhdistyksen tarkoituksena
on toimia Suomessa kengitysseppien yhteiselimenä ja kohottaa jäsentensä ammattitaitoa. Samalla tahdomme kohottaa kengitysseppien arvostusta, hoitaa kansainvälisiä yhteyksiä, järjestää kengitysseppäkilpailuja ja toimia yhteiselimenä muihin alaan liittyviin yhdistyksiin ja liittoihin.


Jäsenet
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä koko- tai osapäiväisesti työskentelevä kengitysseppä sekä eläinlääkäri. Kannattajajäseneksi voi liittyä kuka tahansa yksityinen henkilö, oikeuskelpoinen yhteisö tai säätiö. Jäsenanomukset käsittelee yhdistyksen hallitus.
Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu 75 euroa vuodessa.
Yhdistyksen jäsenmäärä on noin 170. Jäsenasioissa voi ottaa yhteyttä Tapani Immoseen, p. 040 7664079.

Toiminnan päälinjat
ovat edunvalvonta, koulutus, kilpailutoiminta, tiedotus sekä yhdistyksen ja sen jäsenten työn esittely.

Edunvalvonta
käsittää jäsenistön etujen ajaminen eri järjestöissä ja hallintoelimissä. Yhdistyksellä on edustaja Euroopan kengitysseppien yhdistyksessä. Yhdistyksellä on edustaja myös hevostalouden tutkintotoimikunnassa. Tutkintotoimikunta valvoo alan koulutusta ja tutkintojen järjestämistä sekä pitää yllä tiedostoa tutkintojen suorituksista. Yhdistyksen edustajana hevostalouden tutkintotoimikunnassa on kengitysseppä AT Jorma Tossavainen.

Koulutus
on yhdistyksen merkittävin ja suosituin alue. Erityisesti panostetaan jäsenistön koulutukseen ammattitutkintoa silmälläpitäen. Lisäksi pyritään saamaan kouluttajia kurseille myös ulkomailta.

Kilpailutoiminta
Yhdistys järjestää vuosittain kahdet eri kilpailut. Erikseen omana kilpailunaan järjestetään avoimet Suomenmestaruuskilpailut joissa on oma luokka aloittelijoille sekä erikseen SM-luokat joiden pisteeet lasketaan yhteen, voittaja on Suomenmestari.

Tiedotus

hoidetaan yhdistyksen internetsivuston ja jäsentiedotteiden välityksellä. Jäsenet voivat tehdä esityksiä puhelimitse joko hallituksen jäsenille tai sähköpostitse:  posti@suomenkengityssepat.fi

Yhdistyksen ja sen jäsenten työn esittely
yleisölle on tapahtunut pääasiassa eri hevosalan tapahtumissa ja maatalousnäyttelyissä.

Ajankohtaista
Yhdistyksen saitilla jäsentietojen muutos lomake oli jumissa, mutta nyt muutokset menivät läpi. Lomakkeella voi muuttaa ja korjata omia rekisteröityjä tietojaan.Yhdistyksen sähköpostiosoite on: posti(at)suomenkengityssepat.fi.
Osoitteeseen voi lähettää palautetta ja ehdotuksia www-sivujen sisällöksi.