16.12.2011 - Donovan lainasopimuksella takaisin Evertoniin!

lähettänyt Everton FC Finland 15.12.2011 klo 23.25   [ 15.12.2011 klo 23.35 päivitetty ]
Yhdysvaltain maajoukkueen ja Los Angeles Galaxyn kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Landon Donovan, 29, palaa Evertoniin kahden kuukauden lainasopimuksella.

Evertonin ja Los Angeles Galaxyn edustajat pääsivät sopimukseen Donovanin lainaamisesta yli 72-tuntisten neuvotteluiden jälkeen. 

Yhdysvaltalaishyökkääjä saapuu Goodisonille tammikuun siirtoikkunan avautuessa, ja lienee pelikelpoinen 4. tammikuuta miteltävässä Valioliigakamppailussa Bolton Wanderersiä vastaan. Lainapesti kestää 25. helmikuuta asti, jonka jälkeen Donovan palaa takaisin Los Angelesiin valmistautumaan Galaxyn uuteen Major League Soccer -kauteen.

Donovan hurmasi Everton-fanit toissakaudella vastaavantyyppisellä lainasopimuksella, jolloin hän oli keskikentän oikeana laiturina yksi joukkueen kantavia voimia. Silloin hän viimeisteli kaksi osumaa kahdeksassa ottelussa ja oli parhaimmillaan mukana lähes jokaisessa ottelussa Sinisten maalien järjestäjänä.

Everton-manageri David Moyes lainan varmistuttua: "Olen ilahtunut siitä, että kykenimme saamaan Landonin takaisin. Hän tuo joukkueeseemme kokemusta ja varmuutta tammi- ja helmikuussa.

"Hän pärjäsi erinomaisesti kaksi vuotta sitten, ja toivottavasti hän onnistuu nyt pelaamaan samalla tasolla."

Saa nähdä, miten Moyes peluuttaa tällä kertaa Yhdysvalloissa yleensä hyökkääjänä kentällä kirmaavaa Donovania. Moyes on itse todennut Evertonin kaipaavan kipeästi uutta hyökkääjää, ja tässä sitä olisi tarjolla. 

Omien sanojensa mukaan Donovan ihastui Evertoniin edellisen lainapestinsä aikana, ja eilen, hieman ennen lainasopimuksen syntymistä, hän tweettasi Twitter-kanavassaan: "Once a Toffee, always a Toffee" – "Kerran Toffee [Everton-fani], aina Toffee." 
Evertonille  mies kommentoi lainapestiään näin: "Tilaisuus pelata Evertonissa  joka on kunnioitettu seura ja jonka manageria arvostan suuresti  oli jotain sellaista, jota ei voinut jättää käyttämättä.

"Nautin suuresti ajastani Evertonissa vuonna 2010, ja toivon pääseväni menestymään samalla tavalla tälläkin kertaa.

"Haluan kiittää David Moyesia ja Bruce Arenaa, kuten myös muita seurojen edustajia sekä Major League Socceria tästä loistavasta mahdollisuudesta."

Kuluneella kaudella Donovan oli Los Angeles Galaxyn mukana voittamassa Yhdysvaltain korkeimman sarjatason, MLS:n, mestaruutta. Hänen lainapestistään Evertonissa huhuttiin  kovasti jo viime vuonna, mutta silloin mies päätti levätä MLS:n talvituon pelattuaan lähes kaksi vuotta jalkapalloa putkeen.
Comments